a a O weerplaza RECEPT WEER 27 Schnitzel van aubergine met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes 4° 2° Morgen 1E3 B51 1E3 B51 k k k k Download de weer app M 'f* m Vandaag 7°^ Morgen 7°^ Dinsdag Woensdag Vandaag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Regenachtig weekeinde WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze - Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de halve bol knoflook in de breedte doormidden en leg op een stukje aluminiumfolie. Besprenkel met 1 el olie en pak goed in. Leg dit pakketje gedurende 35 min. in het midden van de oven. Leg de tomaatjes met tak in een ovenschaal. Besprenkel ze met 1 el olie en breng op smaak met zout en peper. Plaats de tomaatjes na 10 min. in de oven bij de knoflook. - Breng een pan met water aan de kook en kook de pastinaak in 20 min. gaar. Snijd de aubergine in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Bedek alle aubergineplakken volledig met bloem en klop de overtollige bloem van de aubergine af. Klop het ei samen met het paprikapoeder, uienpoeder, peper en zout. Haal de aubergineplakken door het eimengsel en daarna meteen door de panko. Verhit in een koekenpan 2 el olie en bak de aubergine in 2 a 3 min. per kant goudbruin. Herhaal dit met alle plakken aubergine. WEER in de regio 4 5 8 8 6 8 9 9 6 5 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Dinsdag WEER IN EUROPA V H AV r" -J O weerplaza zaterdag 10 april 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - halve bol knoflook - 4 el olie - 200 gr kleine trostomaten - Zout en peper - 400 gr pastinaak, geschild en in blokjes - 1 grote aubergine - 60 gr bloem - 1 ei - 1 tl gerookte paprikapoeder - 1 tl uienpoeder - 120 gr panko (Japans paneermeel) - 2 el crème fraiche - 4 takjes krulpeterselie .1 t - Giet de pastinaak af en bewaar het kookvocht. Pureer de pastinaak en voeg de crème fraiche toe. Haal de knoflookteentjes uit de bol en pureer deze mee met de pastinaak. Maak de pastinaakpuree smeuïg met het kookvocht en breng op smaak met peper en zout. - Snipper de peterselie fijn. Serveer de aubergine schnitzel met pastinaakpuree en gepofte tomaatjes. Top het gerecht af met peterselie. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten J4 Neerslagkans 70% <5> Neerslagkans 50% Neerslagkans 20% -(3^ Neerslagkans 10% -(3 Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam o fi Breda o s Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:53 20:29 Maan: A 06:54 18:37 Volgende maanfase: Nieuwe maan -12 april 6 mm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 09:30 -213 21:42 -177 Terneuzen 09:58 -226 22:15 -188 Hansweert 10:25 -241 22:38 -204 Roompot buiten 09:29 -158 21:44 -123 Yerseke 10:46 -182 23:10 -148 Krammersluizen West 10:45 -167 23:10 -133 Hoogwater Vlissingen 03:06 198 15:31 228 Terneuzen 03:27 221 15:51 251 Hansweert 04:05 239 16:29 272 Roompot buiten 03:14 139 15:34 166 Yerseke 04:46 171 17:09 198 Krammersluizen West 05:01 155 17:25 183 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG LeonSaris '@Weerplaza Een depressie boven het zuiden van het land trekt in de loop van de zaterdag verder naar het noorden. Hierdoor valt in het gehele land regen, mogelijk blijft het in het uiterste noordwesten lang droog. Bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind voelt het guur aan, het wordt zaterdag maximaal 7 of 8 graden, zondag wordt het tussen de 5 en 7 graden. Dan valt er ook wat natte sneeuw. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen vaker droog en komt de zon er nog even bij. Na het weekend zet dit zich voort. We krijgen de zon vaker te zien en met een middagtemperatuur rond de 10 graden voelt het weer wat aangenamer aan. De kans op neerslag blijft dan klein. DAGRECORD I Hoogst 23,7'C in 20091 Laagst -3,8°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 3,6C Maximum 13,4C OSKO DEAUX KAREST ALLORCA CANARISCHE ALGIERS EILANDEN N, A P TUN Hl »N 1 -* 1 l!

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 27