a a a a a a a a a O weerplaza 13° 7° 158 851 158 k A A A 12 RECEPT WEER Mediterrane vegaburger Vandaag Morgen Vrijdag Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Wolken en zon WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten ï'"- Tc- Bereidingswijze KOKEN ©eten WEER in de regio o"b 8 8 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Woensdag Donderdag WEER IN EUROPA voon-aacl- UW hujS blijft UW thujS korting Met de $200 traplift van thyssenkrupp Op geselecteerde modellen, zolang de voorraad strekt. Meer informatie over product of actie? Bel 0800-5003 of ga naarwww.trapliften.nl thyssenkrupp maandag 22 maart 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 175 gr vegetarisch gehakt (waar je burgers van kunt kneden) - olijfolie - halve aubergine, in dunne plakken - halve courgette, in dunne plakken - 2 hamburgerbroodjes - 100 gr roomkaas met knoflook en fijne kruiden - 1 trostomaat, dun gesneden - 2 blaadjes sla f -J. T-W 'i. ktiSSftb.3'"lïrfiftVil» Wm" - Kneed het vegetarische gehakt en vorm er 2 burgers van. Met een serveerring kun je er mooie ronde burgers van maken. Gebruik de bolle kant van een lepel om het gehakt aan te drukken in de ring. - Zet de koekenpan op middelhoog vuur en verwarm wat olie in de pan. Bak de burgers ongeveer 4 minuten aan beide kanten totdat ze gaar zijn. - Zet intussen de grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de gesneden aubergine en courgette met wat olijfolie en gril de plakjes ongeveer 3 minuten aan beide kanten totdat ze zacht zijn. - Snijd de broodjes open. Gril de broodjes 10 seconden in de grillpan met de opengesneden kant naar beneden. Bestrijk vervolgens beide helften van het broodje met wat roomkaas. Leg op de onderkant een blaadje sla, gevolgd door de burger. Verdeel 2 a 3 plakjes aubergine en courgette over de burger en leg de bovenkant van het broodje erop. De overige gegrilde groenten kun je serveren als bijgerecht. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten £3^ Neerslagkans 10% <4^ Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Sf Neerslagkans 20% üf Neerslagkans 50% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:37 18:56 Maan: A 10:59 03:41 Volgende maanfase: Volle maan - 28 maart 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 01:06 -147 13:49 -134 Terneuzen 01:35 -159 14:05 -144 Hansweert 01:56 -174 14:30 -159 Roompot buiten 01:15 -114 14:11 -107 Yerseke 02:32 -142 15:05 -132 Krammersluizen West 02:24 -129 15:05 -121 Hoogwater Vlissingen 07:34 144 20:20 125 Terneuzen 07:54 166 20:41 147 Hansweert 08:25 186 21:05 166 Roompot buiten 08:05 108 20:36 91 Yerseke 09:00 138 21:25 118 Krammersluizen West 09:06 129 21:35 112 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek '@Weerplaza Met een frisse noordwestelijke wind wordt nog steeds vochtige lucht naar ons land geblazen. Er trekken wolkenvelden over het land, maar tussendoor is er ook ruimte voor wat zon. De temperatuur loopt op naar ongeveer 8 graden. Komende nacht zijn er opklaringen en daarin koelt het landinwaarts af tot plaatselijk dichtbij het vriespunt. Dinsdag overdag draait de wind naar het zuidwesten en dan komt de aanvoer van zachtere lucht op gang. In de middag wordt het circa 11 graden en daarbij zijn er zonnige perioden. Woensdag wordt het nog wat zachter met 13 tot 15 graden met af en toe zon. Vanaf donderdag kan een enkele bui vallen, maar de temperatuur blijft op niveau. DAGRECORD Hoogst 19,2^ in 2012 Laagst -5,6°C in 1958 GEMIDDELD Minimum 2,6°C Maximum 11,BID HELSINKI BERLIJN PRAAG r.*™ .„LUXEMBURG PARUS MÜNCHEN WENEN BOEDAPEST ZURICH ELGRADOI [sqfi/^stanboel MALLOR ALGIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 32