S a O weerplaza Zalmtaco's met tzatziki 8^ 1° 9°^ 7° 4^ 1° Download de weer app k 16 RECEPT WEER ft Vandaag Morgen 5° 4 Vrijdag 10° Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Wegtrekkende regen 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio HSR? o"b 4 4 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag WEER IN EUROPA O weerplaza woensdag 27 januari 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 2 zalmfilets met huid - 2 el ras el hanout (specerijenmengsel) - olijfolie - zout en peper - 60 gr kikkererwten - 1 handje ongebrande amandelen - 1 komkommer - 150 ml Griekse yoghurt (10 procent vet) - 1 teentje knoflook, geperst - bosje dille - 1 citroen - 4 volkorenwraps - Haal de zalm 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en dep deze droog. Strooi de ras el hanout op een plat bord en voeg een scheut olijfolie en wat zout toe. Laat de zalm 5 min in het mengsel marineren. - Bak de zalm op de huidkant in de pan 3 min knapperig op halfhoog vuur. Keer om en bak nog 2 minuten op laag vuur (afhankelijk van de dikte). De zalm mag nog roze zijn van binnen en zeker niet te gaar. Haal de zalm uit de pan, voeg wat olie toe en rooster eerst de kikkererwten krokant en daarna de amandelen goudbruin. Zet apart. - Rasp de helft van de komkommer grof, leg in een theedoek en knijp goed uit tot het vocht uit de komkommer is. Voeg de yoghurt, knoflook, 1 theelepel zout en flink wat peper toe, roer goed door. Hak de helft van de dille fijn en voeg toe. Schenk wat olijfolie over de yoghurt en rasp de schil van de citroen over de olie. Snijd de andere helft van de komkommer in linten met een dunschiller. Haal de huid van de zalm en verdeel de vis in stukken. Verwarm de wraps en beleg ze. Begin met een laag tzatziki en leg daarop de zalm, komkommerlinten, amandelen, kikkererwten en nog wat verse dille. Voeg naar smaak wat citroensap toe en serveer de overgebleven tzatziki er apart bij. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 40% Neerslagkans 90% Neerslagkans 90% Neerslagkans 30% Neerslagkans 20% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 08:27 17:18 Maan: A 15:32 08:00 Volgende maanfase: Volle maan - 28 januari 1 mm Vandaag 8 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 07:25 -162 19:36 -166 Terneuzen 07:50 -171 20:05 -175 Hansweert 08:15 -182 20:30 -188 Roompot buiten 07:25 -122 19:38 -119 Yerseke 08:45 -142 20:56 -140 Krammersluizen West 08:35 -127 20:56 -124 Hoogwater Vlissingen 01:05 185 13:25 198 Terneuzen 01:25 208 13:45 222 Hansweert 01:55 227 14:16 240 Roompot buiten 01:05 135 13:25 146 Yerseke 02:36 163 14:59 171 Krammersluizen West 02:25 148 15:06 154 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek '@Weerplaza Een gebied met regen en natte sneeuw trekt naar het oosten weg. Vanmiddag is het droog en schijnt de zon af en toe. Het wordt maximaal 7 graden en er staat een matige noordwestenwind. Komende nacht raakt het opnieuw bewolkt en de ochtend gaat het in het zuidwesten regenen. De regen breidt zich donderdag over een groot deel van het land uit, lokaal valt ook natte sneeuw. Groningen lijkt droog te blijven en daar is het vrij koud met 3 graden, terwijl de temperatuur in Zeeland tot 10 graden kan oplopen. Vrijdag regent het op veel plaatsen langdurig en kan er veel neerslag vallen, mogelijk 20 millimeter neerslag. Vanaf vrijdagmiddag neemt in het noorden de kans op sneeuw toe. DAGRECORD Hoogst 12,4^ in 1983 Laagst-24,7°C 1942 GEMIDDELD Minimum 0,2°C Maximum 5,7°C .LUXEMBURG PARUS MÜNCHEN WENEN ZURICH ALLO ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 48