S
a
O weerplaza
Zalmtaco's
met tzatziki
8^
1°
9°^
7°
4^
1°
Download
de weer app
k
16 RECEPT WEER
ft
Vandaag
Morgen
5°
4
Vrijdag
10°
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Wegtrekkende
regen
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
HSR?
o"b
4
4
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
woensdag 27 januari 2021
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 2 zalmfilets met huid
- 2 el ras el hanout
(specerijenmengsel)
- olijfolie
- zout en peper
- 60 gr kikkererwten
- 1 handje ongebrande
amandelen
- 1 komkommer
- 150 ml Griekse yoghurt
(10 procent vet)
- 1 teentje knoflook,
geperst
- bosje dille
- 1 citroen
- 4 volkorenwraps
- Haal de zalm 30 minuten voor het
bereiden uit de koelkast en dep
deze droog. Strooi de ras el hanout
op een plat bord en voeg een scheut
olijfolie en wat zout toe. Laat de
zalm 5 min in het mengsel
marineren.
- Bak de zalm op de huidkant in de
pan 3 min knapperig op halfhoog
vuur. Keer om en bak nog 2 minuten
op laag vuur (afhankelijk van de
dikte). De zalm mag nog roze zijn
van binnen en zeker niet te gaar.
Haal de zalm uit de pan, voeg wat
olie toe en rooster eerst de
kikkererwten krokant en daarna
de amandelen goudbruin. Zet apart.
- Rasp de helft van de komkommer
grof, leg in een theedoek en knijp
goed uit tot het vocht uit de
komkommer is. Voeg de yoghurt,
knoflook, 1 theelepel zout en flink
wat peper toe, roer goed door. Hak
de helft van de dille fijn en voeg toe.
Schenk wat olijfolie over de yoghurt
en rasp de schil van de citroen over
de olie.
Snijd de andere helft van de
komkommer in linten met een
dunschiller. Haal de huid van de
zalm en verdeel de vis in stukken.
Verwarm de wraps en beleg ze.
Begin met een laag tzatziki en leg
daarop de zalm, komkommerlinten,
amandelen, kikkererwten en nog wat
verse dille. Voeg naar smaak wat
citroensap toe en serveer de
overgebleven tzatziki er apart bij.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 40%
Neerslagkans 90%
Neerslagkans 90%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 20%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 08:27 17:18
Maan: A 15:32 08:00
Volgende maanfase:
Volle maan - 28 januari
1 mm
Vandaag
8 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
07:25
-162
19:36
-166
Terneuzen
07:50
-171
20:05
-175
Hansweert
08:15
-182
20:30
-188
Roompot buiten
07:25
-122
19:38
-119
Yerseke
08:45
-142
20:56
-140
Krammersluizen West
08:35
-127
20:56
-124
Hoogwater
Vlissingen
01:05
185
13:25
198
Terneuzen
01:25
208
13:45
222
Hansweert
01:55
227
14:16
240
Roompot buiten
01:05
135
13:25
146
Yerseke
02:36
163
14:59
171
Krammersluizen West
02:25
148
15:06
154
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
Een gebied met regen en natte
sneeuw trekt naar het oosten weg.
Vanmiddag is het droog en schijnt de
zon af en toe. Het wordt maximaal
7 graden en er staat een matige
noordwestenwind. Komende nacht
raakt het opnieuw bewolkt en de
ochtend gaat het in het zuidwesten
regenen. De regen breidt zich
donderdag over een groot deel van
het land uit, lokaal valt ook natte
sneeuw. Groningen lijkt droog te
blijven en daar is het vrij koud met
3 graden, terwijl de temperatuur in
Zeeland tot 10 graden kan oplopen.
Vrijdag regent het op veel plaatsen
langdurig en kan er veel neerslag
vallen, mogelijk 20 millimeter
neerslag. Vanaf vrijdagmiddag neemt
in het noorden de kans op sneeuw
toe.
DAGRECORD Hoogst 12,4^ in 1983 Laagst-24,7°C 1942
GEMIDDELD Minimum 0,2°C Maximum 5,7°C
.LUXEMBURG
PARUS MÜNCHEN WENEN
ZURICH
ALLO
ALGIERS