Borrelhap met echte pieperwijn Wijnweetje Een bezoekje van een bakgrage foodblogger maakt mevrouw Hamersma wat onzeker, maar meneer Hamersma heeft nergens last van. „Gut", constateerde mevrouw Hamersma terwijl ze de kassabonnetjes van het vier de kwartaal verzamelde. ,,We zijn alweer in het zesde jaar van de kookboekwinkel aanbeland.'' Daarmee hebben we behalve de klantenkring ook onze vriendenkring zien uitdijen. Voor we het wisten zaten we in een soort First Dates voor stel len bij iemand thuis aan tafel de liefde voor eten en drinken aan elkaar te verklaren. Met anderen hebben we zelfs al culinaire reizen naar het bui tenland gemaakt. En afgelopen week hoorde ik mevrouw Hamersma zeggen: „Anders kom je toch even bij ons thuis langs?'' De uitnodiging ging naar een enthousiaste amateur kok die als JustineCuisine haar volgers op Instagram trakteert op taarten, gebakjes en andere zoetigheden. Overigens betrof het geen invitatie om kennis te maken met mevrouw Hamersma's kijk op patisserie, maar om voor in spiratie voor een verbouwing onze thuissituatie qua keuken te bekijken. ,,Ze komt om 5 uur. Dan ga ik toch iets bakken, maar wel wat hartigs'', besloot mevrouw Hamersma. En vanwege de vijf in de klok kon ook ik mij van mijn beste kant laten zien. Justine kende ik als dankbare afnemer van mijn aangebroken proefflessen die deel uitmaken van het 'customer loyalty'-programma van de kookboekwinkel. Van wege het credo 'ik schotel visite nooit iets voor voordat ik het zelf heb gemaakt', testte me vrouw Hamersma die week een aardappelvlecht. „Eigenlijk is het gewoon een tartiflette'', diagnosticeerde zij. Zodoende kon ik mooi mijn inspiratie op doen ten huize van de familie Pinot. Weliswaar is tartiflette van oorsprong een gerecht uit de Savoie, ik had er juist met succes Elzasser pinot blanc, pinot gris en zelfs een rode pinot noir bij geschonken. Zo ook uitvoeringen uit Duitsland waar deze druiven respectieve lijk als weissburgunder, grau- burgunder en spatburgunder Eten drinken Radio-dj Gerard Ekdom besteedt in zijn programma vaak tijd aan een wetenswaardigheid op wijngebied. Daarbij schroomt hij niet mij te bellen. Zijn liefde voor wijn heeft ertoe geleid dat hij een aantal jaar terug een wijn- merk begon: Rock 'n Rolle, vernoemd naar de rolledruif. Met een Franse producent en een Nederlandse impor teur gaat hij nu de grens over om te rock 'n rolle. Mevrouw Hamersma runt een kookboek winkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. 36

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 116