7^
a
O weerplaza
sf
Ricotta gnocchi
met broccolipesto
10°
7°
3°
6^
1°
Download
de weer app
16 RECEPT WEER
Vandaag
Morgen
m
Donderdag
8°^
7°
Vrijdag
Zaterdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
k
Regenachtig en
zacht
4
5 m 4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Bereidingswijze
Ingrediënten
WEER in de regio
o"b
4
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
O weerplaza
Morgen
r
Donderdag
dinsdag 19 januari 2021
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Bereidingswijze pesto
- Kook de broccoli en laat afkoelen.
Rooster de pijnboompitten in een
droge koekenpan. Pel de knoflook
en pers de teentjes.
- Meng de broccoli, pijnboompitten,
knoflook en Parmezaanse kaas met
2 el olijfolie in een keukenmachine.
Voeg de rest van de olie toe en
meng tot een mooie pesto. Breng op
smaak met zout en citroen.
Bereidingswijze gnocchi
- Zet een pan met ruim water op het
vuur en breng aan de kook.
- Meng de Parmezaanse kaas met de
ricotta. Klop de eieren met peper,
zout en bloem. Meng alles luchtig
door elkaar (het deeg zal iets
plakkerig zijn).
- Kneed het deeg nog een paar keer
door tot het handelbaar is.
- Deel het deeg door vier. Maak van
deel deeg een rolletje van ong. 2 cm
doorsnee. Snijd van dit rolletje
plakjes van 1 cm.
- Voeg de gnocchi in 2 delen aan het
kokend water toe. Als de gnocchi
boven komen drijven zijn ze gaar.
Haal ze uit het water met een
schuimspaan en laat uitlekken.
- Blancheer de erwten 2 min.
- Meng van de pesto door de
warme gnocchi en serveer de rest
er apart bij. Garneer de gnocchi met
de erwten, tuinkers en basilicum.
Top eventueel af met extra
Parmezaanse kaas.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Voor 4 personen
Ingrediënten pesto
- 300 gr broccoli
- 50 gr pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr geraspte
- Parmezaanse kaas
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 1 tl fijn zeezout
- 1/2 citroen
Ingrediënten gnocchi
- 360 gr ricotta
- 80 gr geraspte
- Parmezaanse kaas
- 2 eieren
- 200 gr bloem extra
voor bestuiven
- Peper en zout
Ingrediënten garnering
- 200 gr erwten
- 1 bosje tuinkers
- 1 handje basilicum
Neerslagkans 75% £6f Neerslagkans 60% UÏ Neerslagkans 70% <4^ Neerslagkans 40% 0
Neerslagkans 60%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
o fi Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 08:37 17:04
Maan: A 11:36 --:--
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 20 januari
11 mm
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
12:25
-189
Terneuzen
00:18
-155
12:55
-197
Hansweert
00:42
-167
13:16
-210
Roompot buiten
12:25
-149
Yerseke
01:15
-123
13:42
-170
Krammersluizen West
01:04
-107
13:35
-155
Hoogwater
Vlissingen
06:01
199
18:30
192
Terneuzen
06:22
220
18:49
214
Hansweert
06:51
237
19:20
232
Roompot buiten
06:06
145
18:35
143
Yerseke
07:35
171
20:02
168
Krammersluizen West
07:35
155
19:55
153
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
Het is bewolkt en er zijn perioden met
regen of motregen. Op de meeste
plaatsen valt 10 tot 15 millimeter
neerslag. In de loop van vanmiddag
volgen vanuit het zuidwesten steeds
meer droge perioden. Met een matige
tot vrij krachtige zuidwestenwind
wordt zeer zachte lucht aangevoerd:
de temperatuur loopt op naar
ongeveer 10 graden. Vanavond en
vannacht valt af en toe nog wat regen,
maar meestal is het droog. Morgen is
er een afwisseling van wolken en zon
en vooral in het noorden valt nog wat
regen. Opnieuw is het zacht met 9 tot
11 graden. De dagen daarna blijft het
wisselvallig met vooral donderdag
mogelijk veel wind. Wel gaan de
temperaturen geleidelijk wat omlaag.
DAGRECORD I Hoogst 12,4*0 in 20081 Laagst -15,1°C in 1940
GEMIDDELD Minimum 1,4°C I Maximum 6,5°C
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
9°
-,,„LUXEMBURG I
PARIJS MÜNCHEN
ZURICH
ideau: