7^ a O weerplaza sf Ricotta gnocchi met broccolipesto 10° 7° 3° 6^ 1° Download de weer app 16 RECEPT WEER Vandaag Morgen m Donderdag 8°^ 7° Vrijdag Zaterdag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies k Regenachtig en zacht 4 5 m 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio o"b 4 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA O weerplaza Morgen r Donderdag dinsdag 19 januari 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Bereidingswijze pesto - Kook de broccoli en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Pel de knoflook en pers de teentjes. - Meng de broccoli, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas met 2 el olijfolie in een keukenmachine. Voeg de rest van de olie toe en meng tot een mooie pesto. Breng op smaak met zout en citroen. Bereidingswijze gnocchi - Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook. - Meng de Parmezaanse kaas met de ricotta. Klop de eieren met peper, zout en bloem. Meng alles luchtig door elkaar (het deeg zal iets plakkerig zijn). - Kneed het deeg nog een paar keer door tot het handelbaar is. - Deel het deeg door vier. Maak van deel deeg een rolletje van ong. 2 cm doorsnee. Snijd van dit rolletje plakjes van 1 cm. - Voeg de gnocchi in 2 delen aan het kokend water toe. Als de gnocchi boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken. - Blancheer de erwten 2 min. - Meng van de pesto door de warme gnocchi en serveer de rest er apart bij. Garneer de gnocchi met de erwten, tuinkers en basilicum. Top eventueel af met extra Parmezaanse kaas. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Voor 4 personen Ingrediënten pesto - 300 gr broccoli - 50 gr pijnboompitten - 2 teentjes knoflook - 30 gr geraspte - Parmezaanse kaas - 50 ml extra vierge olijfolie - 1 tl fijn zeezout - 1/2 citroen Ingrediënten gnocchi - 360 gr ricotta - 80 gr geraspte - Parmezaanse kaas - 2 eieren - 200 gr bloem extra voor bestuiven - Peper en zout Ingrediënten garnering - 200 gr erwten - 1 bosje tuinkers - 1 handje basilicum Neerslagkans 75% £6f Neerslagkans 60% UÏ Neerslagkans 70% <4^ Neerslagkans 40% 0 Neerslagkans 60% Rotterdam Rotterdam Zierikz o fi Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 08:37 17:04 Maan: A 11:36 --:-- Volgende maanfase: Eerste kwartier - 20 januari 11 mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 12:25 -189 Terneuzen 00:18 -155 12:55 -197 Hansweert 00:42 -167 13:16 -210 Roompot buiten 12:25 -149 Yerseke 01:15 -123 13:42 -170 Krammersluizen West 01:04 -107 13:35 -155 Hoogwater Vlissingen 06:01 199 18:30 192 Terneuzen 06:22 220 18:49 214 Hansweert 06:51 237 19:20 232 Roompot buiten 06:06 145 18:35 143 Yerseke 07:35 171 20:02 168 Krammersluizen West 07:35 155 19:55 153 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek '@Weerplaza Het is bewolkt en er zijn perioden met regen of motregen. Op de meeste plaatsen valt 10 tot 15 millimeter neerslag. In de loop van vanmiddag volgen vanuit het zuidwesten steeds meer droge perioden. Met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt zeer zachte lucht aangevoerd: de temperatuur loopt op naar ongeveer 10 graden. Vanavond en vannacht valt af en toe nog wat regen, maar meestal is het droog. Morgen is er een afwisseling van wolken en zon en vooral in het noorden valt nog wat regen. Opnieuw is het zacht met 9 tot 11 graden. De dagen daarna blijft het wisselvallig met vooral donderdag mogelijk veel wind. Wel gaan de temperaturen geleidelijk wat omlaag. DAGRECORD I Hoogst 12,4*0 in 20081 Laagst -15,1°C in 1940 GEMIDDELD Minimum 1,4°C I Maximum 6,5°C 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 9° -,,„LUXEMBURG I PARIJS MÜNCHEN ZURICH ideau:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 48