10 60 2° 0 4> a O weerplaza RECEPT WEER 27 Rijkgevulde lasagne met boerenkool en kip -1° 4> 6°^ 0° Morgen 8^ 2° 4> 10° 7° K51 k k k k Download de weer app m Vandaag Morgen Maandag Vandaag Dinsdag Woensdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Sneeuwen gladheid WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 250 ml halfvolle melk Bereidingswijze WEER in de regio BV Neerslagkans 20% 0f Neerslagkans 20 co 5 4 ro co 7 co 4 7 5 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen '@Weerplaza Dinsdag WEER IN EUROPA 1 mjM |A0w ^3^0 ^H| 1 O weerplaza zaterdag 16 januari 2021 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 2 el olijfolie - 300 gr kipgehakt - 400 gr Italiaanse roerbakgroenten - 300 gr boerenkool - 500 gr mascarpone - 2 el gedroogde Italiaanse kruiden - Peper en zout - 150 gr geraspte kaas voor ovengratin - 250 gr verse lasagnebladen - 1 komkommer - 1 sjalot - 2 el wijnazijn a - Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak het gehakt in 5 min rul. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 5 min op hoog vuur. Schep regelmatig om. - Verhit 2 el olie in een andere pan en roerbak de boerenkool op hoog vuur tot deze slinkt tot de helft van het volume. Meng de boerenkool door het gehakt met de roerbakmix. - Schenk de melk in een steelpan. Voeg de mascarpone, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm 5 min, al roerend, op laag vuur. Haal van het vuur en schep van de kaas door de saus. - Schep 1 el van het mascarponemengsel in een ovenschaal en verdeel met kwastje of de bolle kant van een lepel over de bodem van de schaal. Leg een kwart van de lasagnevellen in de schaal, schep daar een deel van het gehaktmengsel op en een kwart van het mascarponemengsel. Herhaal nog twee keer en eindig met een laag lasagnevellen met daarop het mascarponemengsel. Verdeel hier de rest van de geraspte kaas overheen en bak in 25 min gaar in de oven. Snijd de komkommer in plakjes en de sjalot in ringetjes. Maak de komkommer en sjalot aan met de azijn en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade bij de lasagne. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 60% Zon: A 08:40 16:59 Maan: A 10:49 20:49 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 20 januari 5 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 10:25 -212 22:34 -162 Terneuzen 10:55 -221 23:05 -170 Hansweert 11:25 -233 23:28 -182 Roompot buiten 10:05 -157 22:19 -111 Yerseke 11:46 -174 23:56 -127 Krammersluizen West 11:44 -158 23:55 -110 Hoogwater Vlissingen 03:58 227 16:24 239 Terneuzen 04:18 249 16:38 262 Hansweert 04:57 263 17:19 279 Roompot buiten 03:52 165 16:14 179 Yerseke 05:40 188 18:05 202 Krammersluizen West 06:03 170 18:26 186 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG CD GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van B er nebeek Er is een afwisseling van zon en wolkenvelden. Vanmiddag raakt het bewolkt en later volgt vanuit het westen sneeuw. Allereerst wordt het in Zeeland wit, vanavond ontstaat ook elders een laagje sneeuw. Op veel plaatsen wordt 2 tot 3 centimeter verwacht, in het zuiden en zuidwesten lokaal 3 tot 5 centimeter. Er kan op uitgebreide schaal gladheid voorkomen. In de nacht naar zondag draait de wind naar het westen en loopt de temperatuur geleidelijk op, alleen landinwaarts blijft het nog licht vriezen. Morgen wordt de koude lucht overal verdreven en loopt de temperatuur op naar 1 tot 7 graden. De dagen daarna is het wisselvallig en zacht met op woensdag lokaal zelfs 10 graden. DAGRECORD Hoogst 14,1*0 in 1993 Laagst-13,4°C in 1985 GEMIDDELD Minimum 1,4°C I Maximum 6,5°C ZURICH DEAU 2 ja i wn Vs. v— A r"** JM. k -"Jw|

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 27