MENEER MEVROUW HAMERSMA Authentieke kip handi percentage. Voor het geval u een semi-Dry January over weegt. Ook onstuimige, jonge rosé doet het trouwens goed. Met name het in de jeugd zo na drukkelijk aanwezige candy- fruit zal de schotel flatteren. Mevrouw Hamersma ken nende zal zij echter informeren of er toevallig niet ook nog ergens een bodempje droog mousserend te vinden is. Ze heeft tijdens eerdere proef- sessies goed opgelet. Dat past er geweldig bij. (4 personen) 2 middelgrote dunne uien, in reepjes 1 el geraspte gember 1 el geraspte knoflook 1 tl komijnzaad, 1 tl kurkumapoeder, 1 tl chilipoeder, 1 tl korianderpoeder, 1 tl garam masala, 1 tl gedroogd fenegriekblad (optioneel, toko) 2 tomaten, in blokjes 4 groene chilipepers, in reepjes 800 g kippendijfilet, in stukjes 125 ml water, of (ongezouten) kippenbouillon 250 g yoghurt 70 ml slagroom zout naar smaak 1 bosje koriander, blaadjes fijngehakt 5 cm gemberwortel, geschild en in julienne 125 g ghee (geklaarde boter) Serveer met platbrood, gekookte aardappels of papadums. Bereiding Verhit de geklaarde boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de uien tot ze goudbruin en krokant zijn. Roer de knoflook, gember en het komijnzaad erdoor en bak ongeveer 30 seconden. Voeg de tomaat en chilipepers toe en roer door elkaar. Roer kurkumapoeder, chilipoeder en korianderpoeder erdoor. Dit is de basis van je curry. Voeg de stukjes kippendij toe en bak al roerend 3-4 minuten, tot ze bruin worden in de saus. Voeg water of bouillon toe en laat met een deksel op de pan 15 minuten op middelhoog vuur zachtjes koken tot de kip gaar en de bouillon dik is. Roer de yoghurt er met 1 eetlepel tegelijk door en laat zachtjes koken, tot je tevreden bent met de consisten tie van de saus. Als je room gebruikt, voeg deze dan nu toe, gevolgd door de garam masala. Bestrooi eventueel met het fenegriekblad door de blaad jes tussen je vingers fijn te wrijven. Breng op smaak met zout en garneer met de koriander en gemberwortel. Speciaalzaak Karthauserhof 2019, Riesling Kabinett Feinherb 'Bruno', Mosel, Duitsland. €13,65 (wit) Verkoopadressen: Les Généreux The Curry Guy Compleet Dan Toombs (Good Cook, €30,95) Online Neleman 2019, chardonnay muscat, Valencia, Spanje. €7,95 (wit, biologisch) Neleman Supermarkt Torres, muscat 'Natureo', Spanje. €7,99 (wit, alcoholvrij) Gall Gall ZATERDAG 2 JANUARI 2021 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2021 | | pagina 125