MENEER MEVROUW HAMERSMA
Authentieke
kip handi
percentage. Voor het geval u
een semi-Dry January over
weegt.
Ook onstuimige, jonge rosé
doet het trouwens goed. Met
name het in de jeugd zo na
drukkelijk aanwezige candy-
fruit zal de schotel flatteren.
Mevrouw Hamersma ken
nende zal zij echter informeren
of er toevallig niet ook nog
ergens een bodempje droog
mousserend te vinden is. Ze
heeft tijdens eerdere proef-
sessies goed opgelet. Dat past
er geweldig bij.
(4 personen)
2 middelgrote dunne uien,
in reepjes
1 el geraspte gember
1 el geraspte knoflook
1 tl komijnzaad, 1 tl kurkumapoeder,
1 tl chilipoeder, 1 tl korianderpoeder,
1 tl garam masala, 1 tl gedroogd
fenegriekblad (optioneel, toko)
2 tomaten, in blokjes
4 groene chilipepers, in reepjes
800 g kippendijfilet, in stukjes
125 ml water, of (ongezouten)
kippenbouillon
250 g yoghurt
70 ml slagroom
zout naar smaak
1 bosje koriander,
blaadjes fijngehakt
5 cm gemberwortel,
geschild en in julienne
125 g ghee (geklaarde boter)
Serveer met platbrood, gekookte
aardappels of papadums.
Bereiding
Verhit de geklaarde boter in een pan
op middelhoog vuur. Bak de uien tot
ze goudbruin en krokant zijn. Roer de
knoflook, gember en het komijnzaad
erdoor en bak ongeveer 30 seconden.
Voeg de tomaat en chilipepers toe en
roer door elkaar. Roer kurkumapoeder,
chilipoeder en korianderpoeder erdoor.
Dit is de basis van je curry.
Voeg de stukjes kippendij toe en bak
al roerend 3-4 minuten, tot ze bruin
worden in de saus. Voeg water of
bouillon toe en laat met een deksel
op de pan 15 minuten op middelhoog
vuur zachtjes koken tot de kip gaar
en de bouillon dik is.
Roer de yoghurt er met 1 eetlepel
tegelijk door en laat zachtjes koken,
tot je tevreden bent met de consisten
tie van de saus. Als je room gebruikt,
voeg deze dan nu toe, gevolgd door
de garam masala. Bestrooi eventueel
met het fenegriekblad door de blaad
jes tussen je vingers fijn te wrijven.
Breng op smaak met zout en garneer
met de koriander en gemberwortel.
Speciaalzaak
Karthauserhof
2019, Riesling
Kabinett Feinherb
'Bruno', Mosel,
Duitsland.
€13,65 (wit)
Verkoopadressen:
Les Généreux
The Curry Guy
Compleet
Dan Toombs
(Good Cook, €30,95)
Online
Neleman 2019,
chardonnay
muscat, Valencia,
Spanje.
€7,95
(wit, biologisch)
Neleman
Supermarkt
Torres, muscat
'Natureo', Spanje.
€7,99
(wit, alcoholvrij)
Gall Gall
ZATERDAG 2 JANUARI 2021 37