u
E
a
0
a
a
a
A
O weerplaza
20 RECEPT WEER
Hete bliksem
met entrecote en
rodewijnsaus
12°
7° "W
1T
8°
8^
5°
9°^
8°
k
k
k
k
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Weekend nog iets
zachter
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
oeteti
WEER in de regio
o"b
4
Bfta
4
4
Bfta
i
4
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zondag
Maandag
WEER IN EUROPA
vrijdag 18 december 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 2 witte uien
- 1 teen knoflook
- 2 sjalotten
- 2 el boter
- 1 laurierblaadje
- 2 takjes verse tijm
- 380 ml vleesfond
- 400 ml volle rode wijn
- 400 gr geschilde
kruimige aardappelen
- 2 entrecotes
- 1 pot Servero 100%
Appelmoes met stukjes
- 1 scheutje melk
- 150 gr roomboter
- Snipper de witte ui, knoflook en de
sjalotten fijn. Fruit in een
sauspannetje de knoflook en
sjalotten aan in 1 el boter. Voeg het
laurierblaadje en de tijm toe en bak
deze mee. Voeg de vleesfond en
rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20
minuten inkoken tot de helft nog
over is.
- Kook de aardappels en de witte ui in
een pan in 15 minuten gaar. Dep de
entrecote droog en kruid met peper
en zout. Verhit ondertussen in een
koekenpan 1 el roomboter en laat de
entrecote in 2 minuten rondom
dichtschroeien. Leg het vlees op
een bord, dek af met aluminiumfolie
en laat rusten.
- Stamp de aardappelen. Verwarm de
melk met 285 gr appelmoes
eventjes en voeg toe aan de
stamppot, meng de stamppot goed
door. Haal de ingekookte saus van
het vuur en mix met een garde
blokje voor blokje 125 gr ijskoude
boter door de saus tot de gewenste
dikte.
- Schep de hete bliksem in een schaal
en verdeel de overgebleven
appelmoes met stukjes eroverheen.
Snijd de entrecote in plakjes en leg
op hete bliksem. Schenk de
rodewijnsaus over het vlees.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 20%
4} Neerslagkans 60%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 80%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 90%
Zon: A 08:44 16:28
Maan: A 12:02 20:42
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 22 december
0mm
Vandaag
2 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:36
11:06
11:36
10:15
04:09
04:28
05:06
04:02
05:56
06:22
cm
-203
-213
-225
-150
231
252
264
171
192
173
uur
22:49
23:16
23:45
22:35
11:55
11:56
16:30
16:47
17:27
16:25
18:18
18:46
cm
-165
-175
-187
-114
-170
-153
245
268
283
187
210
192
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
'@Weerplaza
Sinds 12 december is het zacht
en licht wisselvallig in ons land. Dit
weertype houdt voorlopig nog aan.
Vandaag ziet het er op veel plaatsen
best aardig uit; de zon schijnt
geregeld tussen de wolkenvelden
door. In het noordwesten kan een bui
voorkomen, maar op veruit de meeste
plaatsen blijft het de hele dag droog.
Met een middagtemperatuur van 9
tot 11 graden ligt het kwik ruim boven
de normale waarde van 6 graden.
In het weekend wordt het nog iets
milder, op zaterdag zijn maxima van
12 graden mogelijk. Er trekken dan
wel overwegend veel wolken over
ons land. Vooral op zaterdag regent
het soms licht. Na het weekend wordt
het minder zacht, maar blijft het
onbestendig.
DAGRECORD Hoogst 14,7'C in 1987 Laagst-14,6°C in 1927
GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,0°C
PRAAC3
MÜNCHEN WENEN
ÜR1CH BOEDAPEST
DEAU
madridI
BELGRADO
Bsofia
TUNIS