u E a 0 a a a A O weerplaza 20 RECEPT WEER Hete bliksem met entrecote en rodewijnsaus 12° 7° "W 1T 8° 8^ 5° 9°^ 8° k k k k Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Weekend nog iets zachter WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN oeteti WEER in de regio o"b 4 Bfta 4 4 Bfta i 4 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag WEER IN EUROPA vrijdag 18 december 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 2 witte uien - 1 teen knoflook - 2 sjalotten - 2 el boter - 1 laurierblaadje - 2 takjes verse tijm - 380 ml vleesfond - 400 ml volle rode wijn - 400 gr geschilde kruimige aardappelen - 2 entrecotes - 1 pot Servero 100% Appelmoes met stukjes - 1 scheutje melk - 150 gr roomboter - Snipper de witte ui, knoflook en de sjalotten fijn. Fruit in een sauspannetje de knoflook en sjalotten aan in 1 el boter. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe en bak deze mee. Voeg de vleesfond en rode wijn toe. Laat dit ongeveer 20 minuten inkoken tot de helft nog over is. - Kook de aardappels en de witte ui in een pan in 15 minuten gaar. Dep de entrecote droog en kruid met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan 1 el roomboter en laat de entrecote in 2 minuten rondom dichtschroeien. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat rusten. - Stamp de aardappelen. Verwarm de melk met 285 gr appelmoes eventjes en voeg toe aan de stamppot, meng de stamppot goed door. Haal de ingekookte saus van het vuur en mix met een garde blokje voor blokje 125 gr ijskoude boter door de saus tot de gewenste dikte. - Schep de hete bliksem in een schaal en verdeel de overgebleven appelmoes met stukjes eroverheen. Snijd de entrecote in plakjes en leg op hete bliksem. Schenk de rodewijnsaus over het vlees. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% 4} Neerslagkans 60% Neerslagkans 30% Neerslagkans 80% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 90% Zon: A 08:44 16:28 Maan: A 12:02 20:42 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 22 december 0mm Vandaag 2 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:36 11:06 11:36 10:15 04:09 04:28 05:06 04:02 05:56 06:22 cm -203 -213 -225 -150 231 252 264 171 192 173 uur 22:49 23:16 23:45 22:35 11:55 11:56 16:30 16:47 17:27 16:25 18:18 18:46 cm -165 -175 -187 -114 -170 -153 245 268 283 187 210 192 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei '@Weerplaza Sinds 12 december is het zacht en licht wisselvallig in ons land. Dit weertype houdt voorlopig nog aan. Vandaag ziet het er op veel plaatsen best aardig uit; de zon schijnt geregeld tussen de wolkenvelden door. In het noordwesten kan een bui voorkomen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het de hele dag droog. Met een middagtemperatuur van 9 tot 11 graden ligt het kwik ruim boven de normale waarde van 6 graden. In het weekend wordt het nog iets milder, op zaterdag zijn maxima van 12 graden mogelijk. Er trekken dan wel overwegend veel wolken over ons land. Vooral op zaterdag regent het soms licht. Na het weekend wordt het minder zacht, maar blijft het onbestendig. DAGRECORD Hoogst 14,7'C in 1987 Laagst-14,6°C in 1927 GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,0°C PRAAC3 MÜNCHEN WENEN ÜR1CH BOEDAPEST DEAU madridI BELGRADO Bsofia TUNIS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48