Garnalencocktail
2.0
ir
E
a
a
a
a
u
4>
A
O weerplaza
7°
20 RECEPT WEER
k
k
k
k
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Zacht en
veranderlijk
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
o"b
6
8
6
Bfta
4
4
Bfta
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
WEER IN EUROPA
donderdag 17 december 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 8 personen
- 1 komkommer
- 30 ml gin
- 90 ml tonic
- 4 trostomaten
- 400 gr Hollandse
garnalen
- 1 sjalotje
- Peper en zout
- 4 eetrijpe avocado's
- 1 limoen, sap
- 1 baby romaine
(little gem sla)
- 16 naturel chipjes
- Schaaf met een kaasschaaf lange
stroken van de komkommer. Meng
de gin en tonic in een kom en
marineer de komkommerstroken
gedurende 30 min.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en
zet apart. Bewaar de garnalen in
een andere kom. Snipper de sjalot
fijn en voeg de helft bij de garnalen
en de andere helft bij de tomaten.
Breng de tomaten op smaak met
peper en zout. Breng de garnalen op
smaak met de rasp van de limoen.
Snijd de blaadjes van de little gem in
de lengte door het midden.
- Halveer de avocado's en verwijder
de pit. Schep het vruchtvlees van de
avocado in een hoge (maat)beker.
Voeg het sap van de limoen toe en
een beetje zout. Pureer met een
staafmixer tot een gladde massa en
giet over in een spuitzakje. Als je
geen spuitzak hebt kun je ook zelf
een spuitzak maken door het puntje
van een stevig plastic zakje te
knippen.
Spuit een mooie dot avocadocrème
in een gin-tonicglas. Vul het met de
slablaadjes en leg middenin een
eetlepel aangemaakte
tomatenblokjes. Leg een
komkommerstrook sierlijk neer op
de tomaat, voeg de garnalen toe en
versier het gerecht verder met de
avocadocrème en top af met naturel
chipjes.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 20%
3> Neerslagkans 20%
Neerslagkans 60%
Neerslagkans 30%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 80%
Zon: A 08:43 16:28
Maan: A 11:28 19:25
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 22 december
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
09:55
-206
22:08
-179
Terneuzen
10:22
-217
22:35
-190
Hansweert
10:50
-228
23:05
-201
Roompot buiten
09:30
-150
21:49
-125
Yerseke
11:10
-168
23:26
-142
Krammersluizen West
11:10
-150
23:19
-123
Hoogwater
Vlissingen
03:23
242
15:45
256
Terneuzen
03:42
264
16:01
281
Hansweert
04:18
274
16:37
292
Roompot buiten
03:16
182
15:36
198
Yerseke
05:12
199
17:35
215
Krammersluizen West
05:43
180
18:06
198
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
'@Weerplaza
Voorlopig is de invloed van de
oceaan op het weer in ons land vrij
groot. Daardoor ligt de temperatuur
veelal boven de gemiddelde waarde
van 6 graden en is het weerbeeld
tamelijk wisselend. Vandaag start
in het oosten van het land met veel
bewolking en lichte regen. Van het
westen uit knapt het al snel op en
komt in de loop van de ochtend
de zon op steeds meer plaatsen
tevoorschijn. Lokaal is vanmiddag
nog kans op een bui, maar op veruit
de meeste plaatsen blijft het droog.
Het wordt 10 graden, de wind maakt
het voor het gevoel frisser. Morgen
voert een stevige zuidenwind
wisselende wolkenluchten aan, maar
het blijft droog. Het weekend verloopt
bewolkt met soms regen.
DAGRECORD Hoogst 15,3*C in 2015 Laagst -13,9°C in 1927
GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,0°C
[MÜNCHEN -WENEN
ZURICH
DEAU
LISSABON
ALLO
ALGIERS