Garnalencocktail 2.0 ir E a a a a u 4> A O weerplaza 7° 20 RECEPT WEER k k k k Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Zacht en veranderlijk WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio o"b 6 8 6 Bfta 4 4 Bfta 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag WEER IN EUROPA donderdag 17 december 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 8 personen - 1 komkommer - 30 ml gin - 90 ml tonic - 4 trostomaten - 400 gr Hollandse garnalen - 1 sjalotje - Peper en zout - 4 eetrijpe avocado's - 1 limoen, sap - 1 baby romaine (little gem sla) - 16 naturel chipjes - Schaaf met een kaasschaaf lange stroken van de komkommer. Meng de gin en tonic in een kom en marineer de komkommerstroken gedurende 30 min. - Snijd de tomaten in kleine blokjes en zet apart. Bewaar de garnalen in een andere kom. Snipper de sjalot fijn en voeg de helft bij de garnalen en de andere helft bij de tomaten. Breng de tomaten op smaak met peper en zout. Breng de garnalen op smaak met de rasp van de limoen. Snijd de blaadjes van de little gem in de lengte door het midden. - Halveer de avocado's en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van de avocado in een hoge (maat)beker. Voeg het sap van de limoen toe en een beetje zout. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en giet over in een spuitzakje. Als je geen spuitzak hebt kun je ook zelf een spuitzak maken door het puntje van een stevig plastic zakje te knippen. Spuit een mooie dot avocadocrème in een gin-tonicglas. Vul het met de slablaadjes en leg middenin een eetlepel aangemaakte tomatenblokjes. Leg een komkommerstrook sierlijk neer op de tomaat, voeg de garnalen toe en versier het gerecht verder met de avocadocrème en top af met naturel chipjes. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% 3> Neerslagkans 20% Neerslagkans 60% Neerslagkans 30% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 80% Zon: A 08:43 16:28 Maan: A 11:28 19:25 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 22 december 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 09:55 -206 22:08 -179 Terneuzen 10:22 -217 22:35 -190 Hansweert 10:50 -228 23:05 -201 Roompot buiten 09:30 -150 21:49 -125 Yerseke 11:10 -168 23:26 -142 Krammersluizen West 11:10 -150 23:19 -123 Hoogwater Vlissingen 03:23 242 15:45 256 Terneuzen 03:42 264 16:01 281 Hansweert 04:18 274 16:37 292 Roompot buiten 03:16 182 15:36 198 Yerseke 05:12 199 17:35 215 Krammersluizen West 05:43 180 18:06 198 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei '@Weerplaza Voorlopig is de invloed van de oceaan op het weer in ons land vrij groot. Daardoor ligt de temperatuur veelal boven de gemiddelde waarde van 6 graden en is het weerbeeld tamelijk wisselend. Vandaag start in het oosten van het land met veel bewolking en lichte regen. Van het westen uit knapt het al snel op en komt in de loop van de ochtend de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. Lokaal is vanmiddag nog kans op een bui, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het wordt 10 graden, de wind maakt het voor het gevoel frisser. Morgen voert een stevige zuidenwind wisselende wolkenluchten aan, maar het blijft droog. Het weekend verloopt bewolkt met soms regen. DAGRECORD Hoogst 15,3*C in 2015 Laagst -13,9°C in 1927 GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,0°C [MÜNCHEN -WENEN ZURICH DEAU LISSABON ALLO ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48