ir
A
a
a
a
a
a
a
a
a
a
O weerplaza
Gf
Stoofvlees
met bokbier
9^
4°
10°
7°
7°
8°
158
851
158
k
k
k
k
16 RECEPT WEER
Vandaag
4>
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
101°
Waterstanden
Zon/maan
Morgen
Neerslag
Weeradvies
Overwegend
droog
zjpa .35*
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
LI,111
WEER in de regio
5 Neerslagkans 20%
10°
7°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
o"b
5
5
4
3
WEER IN EUROPA
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
20:00 uur
woensdag 16 december 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 8 personen
Ingrediënten stoofvlees
- 1,3 kg sukadelappen
- 4 witte uien
- 2 knoflookteentjes
- 250 gr champignons
- 1 winterpeen
- 3 flesjes bokbier
- 210 gr tomatenpuree
- 3 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 1 gedroogde rode peper
- 3 plakken ontbijtkoek
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Snijd de sukade in grove blokken en breng
op smaak met zout. Snijd de uien in halve
ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de
champignons in plakjes. Schil de
winterpeen en snij in kleine blokjes.
- Zet een stoofpan met een beetje olie op
hoog vuur. Als de olie enigszins begint te
walmen voeg je het vlees toe. Bak het vlees
niet in één keer, maar in meerdere porties
zodat al het vlees mooi bruin wordt. Haal
het vlees uit de pan en zet het apart.
- Bak vervolgens de uien, knoflook en de
champignons in het braadvet van het vlees
en voeg wat zout toe. Bak totdat ze
lichtbruin gekleurd zijn. Voeg het vlees en
de vrijgekomen vleessappen toe aan de
groente en roer om. Voeg het bier en de
rest van de ingrediënten toe.
- Zet de pan in de voorwarmde oven
gedurende 3 uur. Roer tijdens het stoven af
en toe om. Voeg eventueel extra vocht toe
als het geheel te droog wordt. Als het vlees
klaar is, breng je het op smaak met peper
en zout.
Het stoofvlees is heerlijk met risotto met
haricots verts en pastinaak.
Kijk voor de bereidingswijze voor de risotto
op de website van deze krant/kokeneneten
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 20%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur cm
09:08 -206
09:36
10:05
08:46
10:24
Krammersluizen West 10:24
-218
-229
-147
-164
-146
uur
21:25
21:54
22:23
21:09
22:42
22:35
cm
-193
-203
-213
-135
-151
-131
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
02:38
250
14:56
262
Terneuzen
02:55
273
15:15
287
Hansweert
03:34
281
15:47
295
Roompot buiten
02:30
190
14:49
202
Yerseke
04:26
204
16:46
216
Krammersluizen West
05:00
184
17:23
197
Neerslagkans 20
Neerslagkans 60%
Neerslagkans 30%
Eindhoven
Rotterdam
Breda
DAGRECORD I Hoogst 13,9*0 in 1989 Laagst-12,1°C in 1927
GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,0°C
Zon: A 08:43 16:27
Maan: A 10:42 18:12
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 22 december
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
De dag begint op veel plaatsen
met nevel of mist, maar gedurende
de ochtend verbetert het zicht.
Vanmiddag komt ook de zon af en
toe tevoorschijn en het blijft droog. Bij
een matige zuidelijke wind loopt de
temperatuur op naar 8 of 9 graden.
Komende nacht neemt de bewolking
toe en later volgt vanuit het westen
enige tijd regen. Morgenochtend
verloopt vooral in het oosten nog nat,
in de middag wordt het droger en
krijgt de zon wat meer ruimte. Het is
onverminderd zacht met maximaal 10
graden en een stevige zuidwestelijke
wind. Vrijdag verloopt overwegend
droog met zonnige perioden en een
temperatuur rond 8 graden. Het
weekend wordt weer wisselvalliger
en het blijft zacht.
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
9°
6"
LUXEMBURG
JS MÜNCHËN WFWFN
zaterdag ïg december
www.weerplaza.nl/weerkwis
download het antwoordformulier