ir A a a a a a a a a a O weerplaza Gf Stoofvlees met bokbier 9^ 4° 10° 7° 7° 8° 158 851 158 k k k k 16 RECEPT WEER Vandaag 4> Morgen Vandaag Vrijdag Zaterdag Zondag 101° Waterstanden Zon/maan Morgen Neerslag Weeradvies Overwegend droog zjpa .35* WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze LI,111 WEER in de regio 5 Neerslagkans 20% 10° 7° WEERSVERWACHTING NEDERLAND o"b 5 5 4 3 WEER IN EUROPA Morgen Vrijdag Zaterdag 20:00 uur woensdag 16 december 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 8 personen Ingrediënten stoofvlees - 1,3 kg sukadelappen - 4 witte uien - 2 knoflookteentjes - 250 gr champignons - 1 winterpeen - 3 flesjes bokbier - 210 gr tomatenpuree - 3 blaadjes laurier - 4 kruidnagels - 1 gedroogde rode peper - 3 plakken ontbijtkoek - Verwarm de oven voor op 140 graden. - Snijd de sukade in grove blokken en breng op smaak met zout. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Schil de winterpeen en snij in kleine blokjes. - Zet een stoofpan met een beetje olie op hoog vuur. Als de olie enigszins begint te walmen voeg je het vlees toe. Bak het vlees niet in één keer, maar in meerdere porties zodat al het vlees mooi bruin wordt. Haal het vlees uit de pan en zet het apart. - Bak vervolgens de uien, knoflook en de champignons in het braadvet van het vlees en voeg wat zout toe. Bak totdat ze lichtbruin gekleurd zijn. Voeg het vlees en de vrijgekomen vleessappen toe aan de groente en roer om. Voeg het bier en de rest van de ingrediënten toe. - Zet de pan in de voorwarmde oven gedurende 3 uur. Roer tijdens het stoven af en toe om. Voeg eventueel extra vocht toe als het geheel te droog wordt. Als het vlees klaar is, breng je het op smaak met peper en zout. Het stoofvlees is heerlijk met risotto met haricots verts en pastinaak. Kijk voor de bereidingswijze voor de risotto op de website van deze krant/kokeneneten Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur cm 09:08 -206 09:36 10:05 08:46 10:24 Krammersluizen West 10:24 -218 -229 -147 -164 -146 uur 21:25 21:54 22:23 21:09 22:42 22:35 cm -193 -203 -213 -135 -151 -131 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Antwerpen Hoogwater Vlissingen 02:38 250 14:56 262 Terneuzen 02:55 273 15:15 287 Hansweert 03:34 281 15:47 295 Roompot buiten 02:30 190 14:49 202 Yerseke 04:26 204 16:46 216 Krammersluizen West 05:00 184 17:23 197 Neerslagkans 20 Neerslagkans 60% Neerslagkans 30% Eindhoven Rotterdam Breda DAGRECORD I Hoogst 13,9*0 in 1989 Laagst-12,1°C in 1927 GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,0°C Zon: A 08:43 16:27 Maan: A 10:42 18:12 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 22 december 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wouter van Bernebeek '@Weerplaza De dag begint op veel plaatsen met nevel of mist, maar gedurende de ochtend verbetert het zicht. Vanmiddag komt ook de zon af en toe tevoorschijn en het blijft droog. Bij een matige zuidelijke wind loopt de temperatuur op naar 8 of 9 graden. Komende nacht neemt de bewolking toe en later volgt vanuit het westen enige tijd regen. Morgenochtend verloopt vooral in het oosten nog nat, in de middag wordt het droger en krijgt de zon wat meer ruimte. Het is onverminderd zacht met maximaal 10 graden en een stevige zuidwestelijke wind. Vrijdag verloopt overwegend droog met zonnige perioden en een temperatuur rond 8 graden. Het weekend wordt weer wisselvalliger en het blijft zacht. 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 9° 6" LUXEMBURG JS MÜNCHËN WFWFN zaterdag ïg december www.weerplaza.nl/weerkwis download het antwoordformulier

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48