5^
0°
a
<2
O weerplaza
Aubergine met
tomaat, couscous
en walnoten
3°
E8
L8J
B51
Download
de weer app
16 RECEPT WEER
Vandaag
5^
0"
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
7°^
Zondag
8^
4°
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
k
k
k
Tijdelijk meer wind
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
o"b
8
6
6
6
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zaterdag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
woensdag 9 december 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 2 aubergines
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 150 gr volkorencouscous
- 60 gr walnoten
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr tomato frito
- 75 gr linzen, uitgelekt
- 1 tl gemalen komijn
- tl kaneel
- tl gemalen oregano
- 1 tl gerookte-
paprikapoeder
- 1 handje geraspte kaas
- 1 bol mozzarella
- 3 takjes basilicum
- Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergines doormidden en
snijd een ruitjespatroon aan de
binnenkant van iedere helft met een
aardappelschilmesje. Zorg er hierbij
voor dat de schil niet kapotgaat. Op
deze manier zorg je dat de
aubergine goed gaar wordt in de
oven. Smeer de aubergines in met
1 el olijfolie en kruid met peper
en zout. Plaats de aubergines
30 minuten in een ovenschaal in de
oven, draai na 15 minuten om.
- Kook de couscous volgens de
aanwijzingen op de verpakking. Hak
de walnoten fijn en snijd de
cherrytomaten in plakjes. Snipper de
ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el
olijfolie in een koekenpan en bak de
ui glazig. Voeg de knoflook,
walnoten en tomatenplakjes toe aan
de ui en bak deze 3 minuten mee.
Voeg vervolgens de tomato frito en
de uitgelekte linzen toe.
Breng de saus op smaak met komijn,
kaneel, oregano, gerookte-
paprikapoeder en peper en zout.
Laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg
de gekookte couscous toe aan de
saus en schep het mengsel over de
aubergines. Strooi wat geraspte
kaas over de aubergines en zet 7
minuten in de oven totdat de kaas
gesmolten is.
Scheur de mozzarella in stukjes en
haal de blaadjes basilicum los.
Serveer de aubergine met de
mozzarella en top af met de
basilicumblaadjes.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 45%
Neerslagkans 30%
3 Neerslagkans 20%
4> Neerslagkans 60%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 20%
Zon: A 08:36 16:27
Maan: A 01:12 14:09
Volgende maanfase:
Nieuwe maan -14 december
1 mm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
02:15
-129
15:00
-164
Terneuzen
02:40
-140
15:26
-173
Hansweert
03:00
-152
15:45
-184
Roompot buiten
02:37
-95
14:55
-130
Yerseke
03:38
-115
16:05
-153
Krammersluizen West
03:24
-108
15:56
-142
Hoogwater
Vlissingen
08:38
163
21:15
187
Terneuzen
08:55
182
21:36
207
Hansweert
09:22
200
22:05
226
Roompot buiten
08:45
121
21:24
147
Yerseke
10:00
144
22:45
169
Krammersluizen West
09:51
138
22:37
161
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
'@Weerplaza
Normaliter wordt het maximaal 7
graden en ligt de temperatuur in de
nacht net iets boven nul. Vandaag
wordt het amper 5 graden. Plaatselijk
begint de dag met dichte mist.
Doordat er weinig wind staat blijven
de wolken lang hangen. Het blijft wel
droog, alleen in het westen van het
land kan een bui voorkomen. Morgen
is de lucht minder vochtig, daardoor
kan het weerbeeld in sommige
regio's vriendelijk ogen met soms
zonneschijn. Aan de temperatuur
verandert weinig; na een koude start
wordt het hooguit 4 graden. Vrijdag
verloopt bewolkt en door een stevige
wind waterkoud. Later is kans op
neerslag. In het weekend draait de
wind naar zuidwest en verdwijnt de
vorst.
DAGRECORD I Hoogst 13,CC in 1964 Laagst -12,2°C in 1933
GEMIDDELD Minimum 1,4°C I Maximum 6,8°C
_A .„LUXEMBURG
PARUS MÜNCHEN WENEN
ZURICH