5^ 0° a <2 O weerplaza Aubergine met tomaat, couscous en walnoten 3° E8 L8J B51 Download de weer app 16 RECEPT WEER Vandaag 5^ 0" Morgen Vrijdag Zaterdag 7°^ Zondag 8^ 4° Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies k k k Tijdelijk meer wind 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio o"b 8 6 6 6 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zaterdag WEER IN EUROPA O weerplaza woensdag 9 december 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 2 aubergines - 2 el olijfolie - Peper en zout - 150 gr volkorencouscous - 60 gr walnoten - 100 gr cherrytomaatjes - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 250 gr tomato frito - 75 gr linzen, uitgelekt - 1 tl gemalen komijn - tl kaneel - tl gemalen oregano - 1 tl gerookte- paprikapoeder - 1 handje geraspte kaas - 1 bol mozzarella - 3 takjes basilicum - Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergines doormidden en snijd een ruitjespatroon aan de binnenkant van iedere helft met een aardappelschilmesje. Zorg er hierbij voor dat de schil niet kapotgaat. Op deze manier zorg je dat de aubergine goed gaar wordt in de oven. Smeer de aubergines in met 1 el olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats de aubergines 30 minuten in een ovenschaal in de oven, draai na 15 minuten om. - Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de walnoten fijn en snijd de cherrytomaten in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook, walnoten en tomatenplakjes toe aan de ui en bak deze 3 minuten mee. Voeg vervolgens de tomato frito en de uitgelekte linzen toe. Breng de saus op smaak met komijn, kaneel, oregano, gerookte- paprikapoeder en peper en zout. Laat 4 minuten zachtjes koken. Voeg de gekookte couscous toe aan de saus en schep het mengsel over de aubergines. Strooi wat geraspte kaas over de aubergines en zet 7 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is. Scheur de mozzarella in stukjes en haal de blaadjes basilicum los. Serveer de aubergine met de mozzarella en top af met de basilicumblaadjes. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 45% Neerslagkans 30% 3 Neerslagkans 20% 4> Neerslagkans 60% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 20% Zon: A 08:36 16:27 Maan: A 01:12 14:09 Volgende maanfase: Nieuwe maan -14 december 1 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 02:15 -129 15:00 -164 Terneuzen 02:40 -140 15:26 -173 Hansweert 03:00 -152 15:45 -184 Roompot buiten 02:37 -95 14:55 -130 Yerseke 03:38 -115 16:05 -153 Krammersluizen West 03:24 -108 15:56 -142 Hoogwater Vlissingen 08:38 163 21:15 187 Terneuzen 08:55 182 21:36 207 Hansweert 09:22 200 22:05 226 Roompot buiten 08:45 121 21:24 147 Yerseke 10:00 144 22:45 169 Krammersluizen West 09:51 138 22:37 161 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei '@Weerplaza Normaliter wordt het maximaal 7 graden en ligt de temperatuur in de nacht net iets boven nul. Vandaag wordt het amper 5 graden. Plaatselijk begint de dag met dichte mist. Doordat er weinig wind staat blijven de wolken lang hangen. Het blijft wel droog, alleen in het westen van het land kan een bui voorkomen. Morgen is de lucht minder vochtig, daardoor kan het weerbeeld in sommige regio's vriendelijk ogen met soms zonneschijn. Aan de temperatuur verandert weinig; na een koude start wordt het hooguit 4 graden. Vrijdag verloopt bewolkt en door een stevige wind waterkoud. Later is kans op neerslag. In het weekend draait de wind naar zuidwest en verdwijnt de vorst. DAGRECORD I Hoogst 13,CC in 1964 Laagst -12,2°C in 1933 GEMIDDELD Minimum 1,4°C I Maximum 6,8°C _A .„LUXEMBURG PARUS MÜNCHEN WENEN ZURICH

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48