10 ZEELAND ETEN OP EEN ANDERE TOER In de voormalige herberg van Wilhelminadorp huist sinds drie jaar brasserie Over de Kook. Je kunt er nu niet heen, maar de gerechten - van simpele kost tot kreeft - kun je wel thuis nuttigen. Om het hoofd boven water te houden, hebben eigenaren Corné en Anne een bijbaantje moeten nemen. Je kunt als horecaondernemer wach ten op die stip aan de horizon, het moment dat Mark Rutte vertelt dat we weer op restaurant kunnen. Al leen, wanneer klinkt die verlos sende boodschap? Geen Nostrada mus die het weet. Intussen lopen de kosten op en blijven de inkomsten ver achter. Corné Kot en Anne Torcque van Over de Kook in Wilhelminadorp hebben daarom, alsof ze weer zestien zijn, een bijbaantje genomen. Voor wat extra geld in het laatje. René sorteert pakketten bij PostNL. 's Ochtends, zodat hij om 12.00 uur weer de keuken in kan. Anne pakt de carrière switch helemaal rigoureus aan en hijst zich vanaf volgende week in beschermende kleding en gaat in een coronateststraat aan de slag. Niet afwachten Je moet maar zin in zulke baantjes hebben. ,,Je moet wat", vindt Anne. ,,Hard werken en dromen verwezenlijken, dat is ons motto. Als je een eigen zaak hebt, kun je niet afwachten. We hebben een groot pand met hoge kosten en de overheid komt met niets." Het koppel gaat corona desondanks overleven, denkt Corné. Ze hebben niet voor niets ziel en zaligheid in de zaak gestoken. ,,Toen we dit 3,5 jaar geleden kochten, was het een kraakpand. We hebben het gestript en verbouwd. Dit laten we niet aan ons voorbijgaan." De afhaalgerechten leveren gelukkig wat op. Friet en snacks kun je er altijd al afhalen, sinds de eerste lockdown biedt het restaurant zelfs vijf gangenmenu's aan. ,,Anne had binnen twee da gen een webshop opgetuigd", klinkt Corné trots. De amusepakketten zijn sindsdien een hardloper. Daarin zit bijvoorbeeld gerookte paling met buik- spek, scampi met gedroogde ham en truffelmayo naise of eendenborst met pastinaak. ,,We hebben meer dan zestig producten", vertelt Anne. ,,Van een boerenmaaltijd tot kreeft, in het seizoen. Maar alleen soepje bestellen, kan ook." Het 'potje vol vis', stoofpotje en de kogelbief stuk van Zeeuws rund zijn ook populair. Het vlees wordt zo bereid dat het niet doorslaat op de terugweg van het restaurant naar huis. Corné: ,,Die garen we op de juiste temperatuur en laten we rusten zodat de eiwitten stollen en het vlees mals blijft. Klanten uit Wolphaartsdijk en Ka- pelle moeten een stukje rijden, maar ze blijven voor de biefstuk terugkomen. Dat zegt genoeg." vrijdag 4 december 2020 GO Corné Kot en Anne Torcqué: „Toén- we' dit 3,5 jaar geleden kochten, was het een kraakpand. We hebben het gestript en verbouwd. Dit laten we niet aan ons voorbijgaan." FOTO'S johan van der Heijden Een bijbaan om het hoofd boven water te houden Bob Maes i-L -1 De amusepakketten van Over de Kook zijn heel populair. Corné Kot legt de laat ste hand aan een van de afhaalmaal tijden.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 38