a
O weerplaza
a
a
a
a
a
20 RECEPT WEER
Sliptong, charmilla
en bloemkoolrijst
8°^
5°
6^
1°
9^
3°
B5l
1E3
B5l
k
k
k
k
Download
1 deweerapp
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Geleidelijk kouder
Waterstanden
Weeradvies
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Bereidingswijze
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
o"b
6
6
6
8
8
5
6
WEER IN EUROPA
O weerplaza
9°
Zondag
Maandag
vrijdag 27 november 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
- Snipper de ui en snijd de knoflook
fijn. Snijd de paprika en tomaten in
kleine gelijke blokjes. Verwijder de
zaadlijst van de rode peper en snijd
de peper fijn. Verhit in een pannetje
2 el olie en fruit hierin de ui en
knoflook aan. Voeg vervolgens de
rode peper, tomatenblokjes en
paprikablokjes toe. Bak totdat alle
ingrediënten gaar zijn. Proef de
charmilla en breng op smaak met
zout en peper.
- Snijd de koriander fijn en meng de
helft ervan in een klein schaaltje met
de zwarte peper, kurkuma, gember,
kaneel en paprikapoeder. Voeg
eventueel zout toe naar wens. Maak
de sliptongetjes droog en wrijf ze in
met de zelfgemaakte kruidenmix.
Leg de bloem op een bord met een
hoog opstaande rand en bedek de
sliptong met de bloem.
- Verhit een pan met ruim kokend
water en kook de bloemkoolrijst
volgens de aanwijzingen op de
verpakking. Verhit in een diepe pan
een flinke laag zonnebloemolie om
de sliptong in te frituren. Bak de
sliptong in 5 minuten goudbruin en
gaar, draai tussendoor om. Laat de
sliptong uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de citroen in schijfjes. Serveer
de sliptong met de schijfjes citroen,
de rest van de koriander, de
zelfgemaakte charmilla en de
bloemkoolrijst.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Voor 2 personen
- 2 gele uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika's
- 3 tomaten
- rode peper
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
- 6 takjes verse koriander
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 300 gr sliptong
- 50 gr bloem
- 400 gr bloemkoolrijst
- 1 citroen
-«(2} Neerslagkans 10% -<2> Neerslagkans 10% -*0- Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Neerslagkans 30%
Rotterdam
Zierikz
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 08:20 16:34
Maan: A 15:37 04:48
Volgende maanfase:
Volle maan - 30 november
Wouter van Bernebeek
'@Weerplaza
Vandaag overheerst de bewolking
en lokaal valt nog een enkel buitje.
Vanuit het zuiden kan de zon later
vanmiddag ook nog even doorbreken.
De temperatuur loopt op naar
ongeveer 9 graden en daarbij staat
een zwakke tot matige oostenwind.
Komende nacht klaart het geleidelijk
verder op en het koelt af naar een
graad of 4. Morgen wisselen zon
en wolkenvelden elkaar af en het
blijft droog. Het is wel frisser met
maxima rond 7 graden en een matige
oostenwind. In de nacht naar zondag
kan het tijdens opklaringen licht
vriezen en ook zijn enkele mistbanken
mogelijk. Zondag overdag lost de
mist op en is er vrij veel ruimte voor de
zon. De temperatuur blijft steken op
5 graden.
DAGRECORD Hoogst 15,fC in 1983 Laagst -10,0°Cin1921
GEMIDDELD Minimum 2,4°C I Maximum 7,9°C
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
06:15
06:46
07:10
06:30
07:39
07:39
00:09
00:27
00:56
00:05
01:38
01:25
cm
-140
-152
-166
-101
-129
-111
200
222
240
155
183
166
uur
18:45
19:10
19:36
18:45
19:56
19:53
12:24
12:41
13:11
12:29
13:56
13:39
cm
-175
-186
-198
-133
-155
-140
189
212
230
141
168
154
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
4° m
IOSKOU
ISCHAU
.LUXEMBURG
S MÜNCHEN wenen
!ÜBICH BOEDAPEJ
IDEAUX
LISSABON
TIRANA