1 ir O weerplaza a rel U I Ef ef 20 RECEPT WEER Vissticks met bloemkoolpuree 9^ 4° IT 7° 12° 10° 7° k k k [I Download de weer app k Vandaag Morgen Vandaag Zondag Maandag Dinsdag Waterstanden Morgen Zon/maan Lagere temperaturen Neerslag Weeradvies 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN oetoi WEER in de regio 8° WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA o"b 8 Bfta 4 6 Bfta 6 8 8 9 O weerplaza Vandaag Morgen Zondag Maandag vrijdag 20 november 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 1 bloemkool - 1/4 tl nootmuskaat - 4 el zuivelspread naturel - Peper en zout - 10 gr platte peterselie - 50 gr panko - 1/4 tl cayennepeper - 1 ei - 520 gr kabeljauw - 50 gr bloem - 2 el boter (om in te bakken) - Ravigotesaus - 125 gr geraspte oude kaas m - Verwarm de oven voor op 180°C. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in roosjes. Kook in 10 minuten zacht in het kokende water. Giet de bloemkoolroosjes af, voeg nootmuskaat en zuivelspread toe en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout. - Hak de peterselie fijn. Meng de panko met van de peterselie, cayennepeper en wat peper en zout. Klop het ei los in een kommetje. - Snijd de kabeljauw in repen van ongeveer 6-7 cm lang en 2 cm breed. Haal de reepjes kabeljauw door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het pankokruim. - Verhit 2 el boter in een koekenpan en bak de vissticks op hoog vuur krokant en goudbruin. Laat de vissticks nog 4-5 minuten nagaren in de oven. Serveer de vissticks met een beetje ravigotesaus en een flinke lepel bloemkoolpuree. Garneer de bloemkoolpuree met geraspte oude kaas en de rest van de fijngehakte peterselie. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 20% tSf Neerslagkans 20% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 11:36 00:05 11:25 00:29 Krammersluizen West 00:26 cm -184 -193 -138 -142 -123 uur 23:55 12:05 12:35 23:45 12:55 12:56 cm -150 -194 -205 -107 -162 -144 Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven 3° m ST Neerslagkans 40% -C3>- Neerslagkans 25% Sf Neerslagkans 20% Rotterdam o Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 05:15 212 17:36 223 Terneuzen 05:30 233 17:55 245 Hansweert 06:07 247 18:35 261 Roompot buiten 05:07 158 17:30 172 Yerseke 06:56 182 19:20 199 Krammersluizen West 07:16 162 19:36 181 Alfred Snoek '@Weerplaza Het wordt vandaag maximaal 8 of 9 graden. De laatste keer dat de temperatuur in De Bilt onder de 10 graden bleef steken was op 31 maart. Het heeft er alle schijn van dat vandaag een einde komt aan een recordreeks van maar liefst 233 dagen met een maximumtemperatuur in de dubbele cijfers. Het weerbeeld is overigens wel vriendelijk. De zon breekt geregeld door en alleen in het noorden kan nog een enkele bui vallen. De zuidwestenwind waait matig, kracht 3 tot 4. Vannacht raakt het bewolkt en kan er wat regen vallen en ook morgen overheerst de bewolking en is een klein beetje (mot) regen niet uitgesloten. De temperatuur stijgt dan wel weer naar 10 of 11 graden. DAGRECORD I Hoogst 15,3*0 in 1981 Laagst -9,0°C in 1902 GEMIDDELD Minimum 3,5°C Maximum 9,5°C Zon: A 08:09 16:41 Maan: A 13:33 21:49 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 22 november 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 J „LUXEMBURG EPH PARIJS MÜNjpHEN WaffiN ZURICH BOEBAPE!

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48