O weerplaza a a a a Gf Gf Gf 12 RECEPT WEER Tagliatelle met paprikasaus en bospaddenstoelen 15° IT 8° 12° 4° 10)° 3° K5I A Download de weer app k Vandaag 18° Morgen Woensdag Donderdag Waterstanden Vrijdag Vandaag Morgen Zon/maan Zeer zacht en veel wind Neerslag Weeradvies 5] 8 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN oeteti WEER in de regio É5f Neerslagkans 60% 19° 17° 12° 8° WEERSVERWACHTING NEDERLAND Donderdag o"b WEER IN EUROPA 1 O weerplaza Vandaag Morgen Woensdag maandag 2 november 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 4 rode paprika's - 100 ml kookroom - Peper en zout - Snufje chilipoeder (naar wens) - 250 gr verse tagliatelle - 200 gr bospadden- stoelen - 1 sjalot - 2 teentjes knoflook - 2 takjes tijm - 2 el olijfolie - 2 takjes rozemarijn - 90 gr gezouten cashewnoten - Verwarm de oven voor op 220°C. Verpak de rode paprika's individueel in aluminiumfolie en rooster deze 30 minuten in de oven. Haal uit de oven en verwijder de zaadlijsten en het vel van de paprika's. Bewaar het sap dat is vrijgekomen in een maatbeker. Pureer de paprika's samen met de kookroom en het opgevangen sap tot een romige saus. Breng op smaak met peper, zout en een snufje chilipoeder. - Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar en laat uitlekken. - Snijd de bospaddenstoelen in grove stukken en snipper de sjalot en knoflook fijn. Ris de tijm los van de takjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde sjalot, knoflook, losgeriste tijm en takjes rozemarijn toe. Laat de sjalot glazig worden en voeg de bospaddenstoelen toe. Laat deze 4 minuten meebakken en schep vervolgens uit de pan en zet aan de kant. - Warm de paprikasaus op laag vuur op in de koekenpan. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus. - Verdeel de pasta over twee borden en top af met het bospadden- stoelenmengsel en gezouten cashewnoten. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater uur cm Vlissingen 09:06 -175 Terneuzen 09:35 -186 Hansweert 10:01 -198 Roompot buiten 08:54 -123 Yerseke 10:25 -144 Krammersluizen West 10:20 -129 uur cm 21:25 -187 21:55 -198 22:22 -210 21:20 -135 22:44 -155 22:45 -140 Neerslagkans 50% Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 02:49 243 15:00 244 Terneuzen 03:08 266 15:20 269 Hansweert 03:45 280 15:55 281 Roompot buiten 02:48 186 14:58 185 Yerseke 04:35 207 16:42 206 Krammersluizen West 04:41 187 16:24 185 ■<3>" Neerslagkans 20% Neerslagkans 0 Neerslagkans 0 Rotterdam Breda Eindhoven Wilfred Janssen @Weerplaza Vanochtend waait het stevig in ons land. Boven land waait een vrij krachtige zuidwester, aan zee kan het tot de middag enige tijd stormachtig waaien. Het is daarbij tamelijk bewolkt met soms regen en opvallend hoge temperaturen van 17 tot lokaal zelfs 20 graden. Vanmiddag trekt een gebiedje met stevige regenval oostwaarts. Daarachter klaart het op, neemt de wind in kracht af en wordt het wat kouder. Vanaf morgen liggen de maxima rond normaal met 12 graden. Morgenmiddag valt verspreid een bui, daarna is het tot en met het weekend nagenoeg droog. Er is weinig wind en de nachten worden ook flink kouder. Soms kan mist wel roet in het eten gooien voor een zonnige herfstdag. DAGRECORD I Hoogst 17,4*0 in 2014 Laagst -4,0°C in 1966 GEMIDDELD Minimum 4,9*0 Maximum 11,4*0 Zon: A 07:37 17:08 Maan: A 18:10 09:20 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 08 november 1 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 17" 14" gfoBURG PRAAG x\. MÜNCHËN WENEN BOEDAPEST

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 32