O weerplaza
a
a
a
a
Gf
Gf
Gf
12 RECEPT WEER
Tagliatelle met
paprikasaus en
bospaddenstoelen
15°
IT
8°
12°
4°
10)°
3°
K5I
A
Download
de weer app
k
Vandaag
18°
Morgen
Woensdag
Donderdag
Waterstanden
Vrijdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Zeer zacht en veel
wind
Neerslag
Weeradvies
5]
8
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
oeteti
WEER in de regio
É5f Neerslagkans 60%
19°
17°
12°
8°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Donderdag
o"b
WEER IN EUROPA
1
O weerplaza
Vandaag
Morgen
Woensdag
maandag 2 november 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 4 rode paprika's
- 100 ml kookroom
- Peper en zout
- Snufje chilipoeder (naar
wens)
- 250 gr verse tagliatelle
- 200 gr bospadden-
stoelen
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes tijm
- 2 el olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 90 gr gezouten
cashewnoten
- Verwarm de oven voor op 220°C.
Verpak de rode paprika's individueel
in aluminiumfolie en rooster deze 30
minuten in de oven. Haal uit de oven
en verwijder de zaadlijsten en het
vel van de paprika's. Bewaar het sap
dat is vrijgekomen in een maatbeker.
Pureer de paprika's samen met de
kookroom en het opgevangen sap
tot een romige saus. Breng op
smaak met peper, zout en een
snufje chilipoeder.
- Kook de tagliatelle in 4 minuten gaar
en laat uitlekken.
- Snijd de bospaddenstoelen in grove
stukken en snipper de sjalot en
knoflook fijn. Ris de tijm los van de
takjes. Verhit 2 el olie in een
koekenpan en voeg de gesnipperde
sjalot, knoflook, losgeriste tijm en
takjes rozemarijn toe. Laat de sjalot
glazig worden en voeg de
bospaddenstoelen toe. Laat deze 4
minuten meebakken en schep
vervolgens uit de pan en zet aan de
kant.
- Warm de paprikasaus op laag vuur
op in de koekenpan. Voeg de
uitgelekte pasta toe aan de saus.
- Verdeel de pasta over twee borden
en top af met het bospadden-
stoelenmengsel en gezouten
cashewnoten.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Laagwater uur cm
Vlissingen 09:06 -175
Terneuzen 09:35 -186
Hansweert 10:01 -198
Roompot buiten 08:54 -123
Yerseke 10:25 -144
Krammersluizen West 10:20 -129
uur cm
21:25 -187
21:55 -198
22:22 -210
21:20 -135
22:44 -155
22:45 -140
Neerslagkans 50%
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
02:49
243
15:00
244
Terneuzen
03:08
266
15:20
269
Hansweert
03:45
280
15:55
281
Roompot buiten
02:48
186
14:58
185
Yerseke
04:35
207
16:42
206
Krammersluizen West
04:41
187
16:24
185
■<3>" Neerslagkans 20%
Neerslagkans 0
Neerslagkans 0
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Wilfred Janssen
@Weerplaza
Vanochtend waait het stevig in
ons land. Boven land waait een vrij
krachtige zuidwester, aan zee kan het
tot de middag enige tijd stormachtig
waaien. Het is daarbij tamelijk bewolkt
met soms regen en opvallend hoge
temperaturen van 17 tot lokaal
zelfs 20 graden. Vanmiddag trekt
een gebiedje met stevige regenval
oostwaarts. Daarachter klaart het op,
neemt de wind in kracht af en wordt
het wat kouder. Vanaf morgen liggen
de maxima rond normaal met 12
graden. Morgenmiddag valt verspreid
een bui, daarna is het tot en met het
weekend nagenoeg droog. Er is
weinig wind en de nachten worden
ook flink kouder. Soms kan mist wel
roet in het eten gooien voor een
zonnige herfstdag.
DAGRECORD I Hoogst 17,4*0 in 2014 Laagst -4,0°C in 1966
GEMIDDELD Minimum 4,9*0 Maximum 11,4*0
Zon: A 07:37 17:08
Maan: A 18:10 09:20
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 08 november
1 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
17"
14"
gfoBURG PRAAG x\.
MÜNCHËN WENEN
BOEDAPEST