CT
4>
O weerplaza
TONZON
Gcinnci
Gf
Ef
16°
11°
11°
18}°
15°
12°
8°
12°
5°
E8
B5l
153
B5l
k
k
k
k
RECEPT WEER 27
Kalkoenstroganoff
met peterseliecrostini
Vandaag
4
Vandaag
Morgen
17°
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Even weer wat zon
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
!Sf Neerslagkans 50%
s
5
2
3
5
9
5
5
8
8
8
8
7
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
sinds 1980
Pak zelf de kruipruimte aan met
TONZON Vloerisolatie.
Nu ook verkrijgbaar bij
Morgen
Maandag
Dinsdag
zaterdag 31 oktober 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 200 gr snoeptomaatjes
- 1 ui
- 2 rode paprika's
- 50 gr augurken
- 250 gr kastanje
champignons
- 20 gr peterselie
- 600 gr kalkoenfilet,
in blokjes
- 3 el olijfolie
- 125 ml zure room
- 1 blikje tomatenpuree a
70 gram
- 4 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl mosterd
- 125 ml water
- 1 teentje knoflook
- 100 gr roomboter, op
kamertemperatuur
- 4 witte pistolets
- Halveer de tomaatjes. Pel de ui,
halveer en snijd in halve ringen. Snijd
de paprika's en augurken in blokjes
en de champignons in vieren. Hak
de peterselie fijn.
- Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met
peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in
een hapjespan en bak de
kalkoenblokjes in 5 minuten
goudbruin. Schep de kalkoen uit de
pan en zet apart.
- Veeg de pan schoon, voeg 1 el
olijfolie toe en bak de ui en paprika 2
minuten. Voeg de champignons toe
en bak deze 8 minuten mee. Voeg
de zure room, tomatenpuree,
paprikapoeder, tomaatjes, mosterd,
augurken en 125 ml water toe en
roer goed door. Laat 10 minuten
zachtjes sudderen. Voeg de kalkoen
en de helft van de peterselie toe en
laat 3 minuten mee warm worden.
Breng op smaak met peper en zout.
Hak de knoflook fijn. Meng de
roomboter met de rest van de
peterselie, de knoflook en breng op
smaak met peper en zout. Snijd de
pistolets doormidden en besmeer
met de peterselieboter. Bak de
crostini's ongeveer 8 minuten op
180°C in de oven en serveer met de
kalkoenstroganoff.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% -(3^ Neerslagkans 40%
Rotterdam
Zierikz
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 07:33 17:12
Maan: A 17:30 08:08
Volgende maanfase:
Volle maan - 31 oktober
2 mm
Vandaag
4 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
08:00
08:25
08:55
07:45
09:25
09:15
01:49
02:08
02:45
01:45
03:32
03:46
cm
-165
-176
-189
-114
-137
-120
237
258
275
181
205
187
uur
20:22
20:50
21:18
20:16
21:40
21:35
13:58
14:18
14:55
13:56
15:45
15:46
cm
-192
-203
-213
-141
-158
-144
230
253
267
172
195
177
VANDAAG
MORGEN
MAANDAG
DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
r@Weerplaza
Zeer zachte lucht stroomt er deze
dagen over het land en dat merken we
aan de temperatuur. Wel zien we de
komende week het weer veranderen
en gaat de temperatuur flink dalen.
Dit weekend is daar nog geen sprake
van. Het wordt in de middag 15 tot 17
graden, maar het weer kent wel twee
gezichten. Zaterdag zijn er zonnige
perioden en blijft het tot de avond
droog, zondag is het overwegend
bewolkt en valt er nu en dan regen.
De wind waait uit het zuiden of
zuidwesten en is matig tot krachtig.
Maandag doen we er thermisch nog
een schepje boven op en kan het van
noordwest naar zuidoost 17 tot 20
graden worden. Overigens is het wel
een winderige dag met later ook weer
buien.
DAGRECORD Hoogst 19,9*0 in 1968 Laagst-3,2°C in 1974
GEMIDDELD Minimum 5,80 Maximum 13,00
35
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
Kijk a.s. zondag 15:50 uur
naar Green Make Over op SBS6
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
17°
14°
IPblHAGEN
ZÜR1CH
-GRADO
SOFIA