CT 4> O weerplaza TONZON Gcinnci Gf Ef 16° 11° 11° 18}° 15° 12° 8° 12° 5° E8 B5l 153 B5l k k k k RECEPT WEER 27 Kalkoenstroganoff met peterseliecrostini Vandaag 4 Vandaag Morgen 17° Maandag Dinsdag Woensdag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Even weer wat zon WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio !Sf Neerslagkans 50% s 5 2 3 5 9 5 5 8 8 8 8 7 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA sinds 1980 Pak zelf de kruipruimte aan met TONZON Vloerisolatie. Nu ook verkrijgbaar bij Morgen Maandag Dinsdag zaterdag 31 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 200 gr snoeptomaatjes - 1 ui - 2 rode paprika's - 50 gr augurken - 250 gr kastanje champignons - 20 gr peterselie - 600 gr kalkoenfilet, in blokjes - 3 el olijfolie - 125 ml zure room - 1 blikje tomatenpuree a 70 gram - 4 tl gerookte paprikapoeder - 1 tl mosterd - 125 ml water - 1 teentje knoflook - 100 gr roomboter, op kamertemperatuur - 4 witte pistolets - Halveer de tomaatjes. Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Snijd de paprika's en augurken in blokjes en de champignons in vieren. Hak de peterselie fijn. - Bestrooi de kalkoenfiletblokjes met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak de kalkoenblokjes in 5 minuten goudbruin. Schep de kalkoen uit de pan en zet apart. - Veeg de pan schoon, voeg 1 el olijfolie toe en bak de ui en paprika 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten mee. Voeg de zure room, tomatenpuree, paprikapoeder, tomaatjes, mosterd, augurken en 125 ml water toe en roer goed door. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kalkoen en de helft van de peterselie toe en laat 3 minuten mee warm worden. Breng op smaak met peper en zout. Hak de knoflook fijn. Meng de roomboter met de rest van de peterselie, de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Snijd de pistolets doormidden en besmeer met de peterselieboter. Bak de crostini's ongeveer 8 minuten op 180°C in de oven en serveer met de kalkoenstroganoff. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% -(3^ Neerslagkans 40% Rotterdam Zierikz Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A 07:33 17:12 Maan: A 17:30 08:08 Volgende maanfase: Volle maan - 31 oktober 2 mm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 08:00 08:25 08:55 07:45 09:25 09:15 01:49 02:08 02:45 01:45 03:32 03:46 cm -165 -176 -189 -114 -137 -120 237 258 275 181 205 187 uur 20:22 20:50 21:18 20:16 21:40 21:35 13:58 14:18 14:55 13:56 15:45 15:46 cm -192 -203 -213 -141 -158 -144 230 253 267 172 195 177 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen r@Weerplaza Zeer zachte lucht stroomt er deze dagen over het land en dat merken we aan de temperatuur. Wel zien we de komende week het weer veranderen en gaat de temperatuur flink dalen. Dit weekend is daar nog geen sprake van. Het wordt in de middag 15 tot 17 graden, maar het weer kent wel twee gezichten. Zaterdag zijn er zonnige perioden en blijft het tot de avond droog, zondag is het overwegend bewolkt en valt er nu en dan regen. De wind waait uit het zuiden of zuidwesten en is matig tot krachtig. Maandag doen we er thermisch nog een schepje boven op en kan het van noordwest naar zuidoost 17 tot 20 graden worden. Overigens is het wel een winderige dag met later ook weer buien. DAGRECORD Hoogst 19,9*0 in 1968 Laagst-3,2°C in 1974 GEMIDDELD Minimum 5,80 Maximum 13,00 35 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" Kijk a.s. zondag 15:50 uur naar Green Make Over op SBS6 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen 17° 14° IPblHAGEN ZÜR1CH -GRADO SOFIA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27