1 a U O weerplaza 4> Ovenschotel met garnalen, appel en boontjes 16° 13° 16° 11° 14° 20 RECEPT WEER k k k Download de weer app Vandaag Morgen Zondag Maandag 18° Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Zacht en wisselend 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN oetoi WEER in de regio o"b 5 8 10 6 2 Bfta 2 10 5 4 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA O weerplaza 15° 13° Morgen Zondag Maandag vrijdag 30 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 600 gr stamppot aardappelen, geschild. - 400 gr sperziebonen, afgehaald - peper en zout -1 el olie - 2 tl knoflookpoeder -1 tl cayennepeper - 2 tl garam masala - 3 tl kerriepoeder - 300 gr crème fraiche (light) -1 groene appel - 400 gr garnalen, gepeld -100 ml water -150 gr kaas, geraspt - Zet de oven op de grillstand en verwarm voor op 200°C. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 16 minuten gaar. Zet een tweede pan water op het vuur en kook de sperziebonen in 10 minuten beetgaar. - Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op in een schaaltje. Stamp de aardappelen fijn en voeg 100 ml kookvocht toe voor een smeuïg geheel. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. - Verhit in een koekenpan 1 el olie en bak knoflookpoeder, cayennepeper, garam masala en kerriepoeder al roerend kort mee in de olie. Voeg vervolgens de crème fraiche toe en meng tot een mooie egale saus. Breng naar wens op smaak met wat zout. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg de afgegoten boontjes, de rauwe garnalen en de appelblokjes aan de saus toe en laat nog twee minuten op het vuur staan. Voeg ca. 100 ml water toe aan de saus. Wanneer de saus in eerste instantie al wat dunner is, hoef je minder vocht toe te voegen. Zolang deze maar goed schenkbaar is. Schenk de saus in een ovenschaal en schep hier de aardappelpuree overheen. Top af met de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven voor een goudbruin korstje. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Neerslagkans 70% tlf Neerslagkans 70% Neerslagkans 20% Rotterdam Zierikz o Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A 07:31 17:14 Maan: A 17:15 05:51 Volgende maanfase: Volle maan - 31 oktober 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 07:30 07:55 08:25 07:24 08:55 08:50 01:18 01:39 02:16 01:19 02:56 03:11 cm -158 -171 -185 -108 -136 -119 232 254 273 177 207 189 uur 19:55 20:18 20:46 19:39 21:10 21:00 13:29 13:49 14:25 13:28 15:12 15:21 cm -191 -203 -214 -141 -161 -146 220 243 258 163 191 173 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei '@Weerplaza Normaliter wordt het maximaal 12 graden in deze herfstfase, de nachten zijn met minima van 6 graden koud. Tot en met maandag stroomt met een zuidwestenwind juist zachte lucht over ons land, daardoor ligt het kwik ruim boven de gemiddelde waarden. Het weerbeeld is wel wisselend. Morgen verloopt met veel bewolking, plaatselijk regent of motregent het soms. Zaterdag is een fraaie najaarsdag met geregeld zon. Tot de avond blijft het bijna overal droog. Voor de zon is op zondag weinig ruimte, het is veelal grijs en nu en dan regent het. Op maandag bepalen wolken met regen of motregen eerst het weerbeeld, later klaart het op. De wind schiet op zondag en maandag fors uit. DAGRECORD Hoogst 21,TC in 20051 Laagst-3,7°C in 1940 GEMIDDELD Minimum 5,8C Maximum 13,OC 35 30 25 20 15 10- Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven WENEN BOEDAPE5 IRDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48