1
a
U
O weerplaza
4>
Ovenschotel met
garnalen, appel en
boontjes
16°
13°
16°
11°
14°
20 RECEPT WEER
k
k
k
Download
de weer app
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
18°
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Zacht en
wisselend
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
oetoi
WEER in de regio
o"b
5
8
10
6
2
Bfta
2
10
5
4
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
O weerplaza
15°
13°
Morgen
Zondag
Maandag
vrijdag 30 oktober 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 600 gr stamppot
aardappelen, geschild.
- 400 gr sperziebonen,
afgehaald
- peper en zout
-1 el olie
- 2 tl knoflookpoeder
-1 tl cayennepeper
- 2 tl garam masala
- 3 tl kerriepoeder
- 300 gr crème fraiche
(light)
-1 groene appel
- 400 gr garnalen, gepeld
-100 ml water
-150 gr kaas, geraspt
- Zet de oven op de grillstand en
verwarm voor op 200°C. Breng een
pan water aan de kook en kook de
aardappels in 16 minuten gaar. Zet
een tweede pan water op het vuur en
kook de sperziebonen in 10 minuten
beetgaar.
- Giet de aardappelen af en vang het
kookvocht op in een schaaltje. Stamp
de aardappelen fijn en voeg 100 ml
kookvocht toe voor een smeuïg
geheel. Breng de aardappelpuree op
smaak met peper en zout.
- Verhit in een koekenpan 1 el olie en
bak knoflookpoeder, cayennepeper,
garam masala en kerriepoeder al
roerend kort mee in de olie. Voeg
vervolgens de crème fraiche toe en
meng tot een mooie egale saus.
Breng naar wens op smaak met
wat zout.
Verwijder het klokhuis van de appel
en snijd de appel in kleine blokjes.
Voeg de afgegoten boontjes, de
rauwe garnalen en de appelblokjes
aan de saus toe en laat nog twee
minuten op het vuur staan. Voeg ca.
100 ml water toe aan de saus.
Wanneer de saus in eerste instantie
al wat dunner is, hoef je minder
vocht toe te voegen. Zolang deze
maar goed schenkbaar is.
Schenk de saus in een ovenschaal
en schep hier de aardappelpuree
overheen. Top af met de geraspte
kaas en zet 20 minuten in de oven
voor een goudbruin korstje.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 10% Neerslagkans 20%
Neerslagkans 70% tlf Neerslagkans 70% Neerslagkans 20%
Rotterdam
Zierikz
o Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 07:31 17:14
Maan: A 17:15 05:51
Volgende maanfase:
Volle maan - 31 oktober
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
07:30
07:55
08:25
07:24
08:55
08:50
01:18
01:39
02:16
01:19
02:56
03:11
cm
-158
-171
-185
-108
-136
-119
232
254
273
177
207
189
uur
19:55
20:18
20:46
19:39
21:10
21:00
13:29
13:49
14:25
13:28
15:12
15:21
cm
-191
-203
-214
-141
-161
-146
220
243
258
163
191
173
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
'@Weerplaza
Normaliter wordt het maximaal 12
graden in deze herfstfase, de nachten
zijn met minima van 6 graden koud.
Tot en met maandag stroomt met een
zuidwestenwind juist zachte lucht
over ons land, daardoor ligt het kwik
ruim boven de gemiddelde waarden.
Het weerbeeld is wel wisselend.
Morgen verloopt met veel bewolking,
plaatselijk regent of motregent
het soms. Zaterdag is een fraaie
najaarsdag met geregeld zon. Tot
de avond blijft het bijna overal droog.
Voor de zon is op zondag weinig
ruimte, het is veelal grijs en nu en dan
regent het. Op maandag bepalen
wolken met regen of motregen eerst
het weerbeeld, later klaart het op. De
wind schiet op zondag en maandag
fors uit.
DAGRECORD Hoogst 21,TC in 20051 Laagst-3,7°C in 1940
GEMIDDELD Minimum 5,8C Maximum 13,OC
35
30
25
20
15
10-
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
WENEN
BOEDAPE5
IRDEAUX