1
O weerplaza
U
u
TONZON
□□nrici
4>
20 RECEPT WEER
Rodekoolsalade
met knapperige
inktvisringen
15°
10°
13°
13°
14°
8°
12°
6°
4
k
k
k
k
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Lokaal een bui
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
oetoi
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
o"b
Bfta
5
2
6
9
5
10
8
WEER IN EUROPA
sinds 1980
Pak zelf de kruipruimte aan met
TONZON Vloerisolatie.
Nu ook verkrijgbaar bij
15°
10°
Vandaag
Zondag
Maandag
vrijdag 23 oktober 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 1 oranje paprika
- 400 gr gepaneerde
inktvisringen (diepvries)
- y verse rodekool
- 10 stengeltjes verse
bieslook
- 2 augurkjes
- y appel
- 1 el kappertjes
- 2 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- peper en zout
- 100 gr groene olijven
- 6 takjes peterselie
- y limoen, in partjes
- Verwarm de oven voor op 185°C.
Verpak de paprika in aluminiumfolie
en laat deze 20 minuten roosteren in
de oven. Bereid de diepgevroren
inktvisringen volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de rodekool in dunne plakjes.
Maak de kool een beetje los met je
vingers en zet opzij. Snijd de
bieslook, augurkjes en appel fijn en
meng met de kappertjes, mayonaise
en mosterd tot een saus. Breng op
smaak met peper en zout.
- Haal de paprika uit de oven en
verwijder de zaadlijst en het steeltje.
Snijd de paprika in blokjes en meng
samen met de olijven door de rode
kool.
- Snijd de peterselie fijn en strooi
deze over de rodekoolsalade.
Serveer de salade met de
zelfgemaakte tartaarsaus, de
knapperige inktvisringen en een
partje limoen.
Tip: het is nog lekkerder om je eigen
gepaneerde inktvisringen te maken.
Verwarm hiervoor een frituurpan op
175°C. Dep 400 gram inktvisringen
goed droog. Klop 2 eieren los en kruid
met peper en zout. Dip de
inktvisringen 1x in het ei en wentel
vervolgens om in bloem. Haal elke
ring een tweede keer door het ei en
daarna door de bloem. Frituur de
inktvisringen in de frituurpan en laat
uitlekken op keukenpapier.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 10% <6> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 90%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 60%
Wilfred Janssen
T@Weerplaza
Vandaag start lokaal grijs door
nevel,mist of lage bewolking. In
Limburg kan ook nog wat regen
vallen. Uiteindelijk breekt op de
meeste plaatsen de zon soms door,
al ontstaan in opklaringen ook weer
gemakkelijk stapelwolken. Later op
de dag trekken wat buitjes vanaf de
Noordzee het land op, maar veel
stellen ze niet voor. Het wordt 15 tot
17 graden en er waait een matige
zuidwestenwind. Morgen is het
nagenoeg droog. Bewolking heeft de
overhand, waardoor de temperatuur
wat lager uitkomt met waarden rond
14 graden. Zondag verandert weinig,
maar in de loop van de dag valt op
steeds meer plaatsen wel geruime
tijd regen. Na het weekend liggen de
maxima weer rond 13 graden.
DAGRECORD Hoogst 19,8C in 20001 Laagst -5,3°C in 2003
GEMIDDELD Minimum 5,8C I Maximum 13,OC
Zon: A 08:19 18:27
Maan: A 15:59 23:53
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 23 oktober
0 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
01:16
01:43
02:14
01:15
02:45
Krammersluizen West 02:36
Hoogwater
Vlissingen 07:26
Terneuzen 07:46
Hansweert 08:19
Roompot buiten 07:24
Yerseke 09:06
Krammersluizen West 09:11
VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG
cm
-159
-170
-181
-117
-140
-124
184
204
221
136
165
150
uur
13:49
14:15
14:40
13:45
15:05
15:04
19:59
20:19
20:49
20:04
21:30
21:36
cm
-160
-170
-182
-121
-147
-132
192
213
231
148
179
165
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Kijk a.s. zondag 15:50 uur
naar Green Make Over op SBS6
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
MÜNCHEN