1 O weerplaza U u TONZON □□nrici 4> 20 RECEPT WEER Rodekoolsalade met knapperige inktvisringen 15° 10° 13° 13° 14° 8° 12° 6° 4 k k k k Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Lokaal een bui Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN oetoi WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen o"b Bfta 5 2 6 9 5 10 8 WEER IN EUROPA sinds 1980 Pak zelf de kruipruimte aan met TONZON Vloerisolatie. Nu ook verkrijgbaar bij 15° 10° Vandaag Zondag Maandag vrijdag 23 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 1 oranje paprika - 400 gr gepaneerde inktvisringen (diepvries) - y verse rodekool - 10 stengeltjes verse bieslook - 2 augurkjes - y appel - 1 el kappertjes - 2 el mayonaise - 1 tl mosterd - peper en zout - 100 gr groene olijven - 6 takjes peterselie - y limoen, in partjes - Verwarm de oven voor op 185°C. Verpak de paprika in aluminiumfolie en laat deze 20 minuten roosteren in de oven. Bereid de diepgevroren inktvisringen volgens de aanwijzingen op de verpakking. - Snijd de rodekool in dunne plakjes. Maak de kool een beetje los met je vingers en zet opzij. Snijd de bieslook, augurkjes en appel fijn en meng met de kappertjes, mayonaise en mosterd tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. - Haal de paprika uit de oven en verwijder de zaadlijst en het steeltje. Snijd de paprika in blokjes en meng samen met de olijven door de rode kool. - Snijd de peterselie fijn en strooi deze over de rodekoolsalade. Serveer de salade met de zelfgemaakte tartaarsaus, de knapperige inktvisringen en een partje limoen. Tip: het is nog lekkerder om je eigen gepaneerde inktvisringen te maken. Verwarm hiervoor een frituurpan op 175°C. Dep 400 gram inktvisringen goed droog. Klop 2 eieren los en kruid met peper en zout. Dip de inktvisringen 1x in het ei en wentel vervolgens om in bloem. Haal elke ring een tweede keer door het ei en daarna door de bloem. Frituur de inktvisringen in de frituurpan en laat uitlekken op keukenpapier. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% <6> Neerslagkans 10% Neerslagkans 90% Neerslagkans 30% Neerslagkans 60% Wilfred Janssen T@Weerplaza Vandaag start lokaal grijs door nevel,mist of lage bewolking. In Limburg kan ook nog wat regen vallen. Uiteindelijk breekt op de meeste plaatsen de zon soms door, al ontstaan in opklaringen ook weer gemakkelijk stapelwolken. Later op de dag trekken wat buitjes vanaf de Noordzee het land op, maar veel stellen ze niet voor. Het wordt 15 tot 17 graden en er waait een matige zuidwestenwind. Morgen is het nagenoeg droog. Bewolking heeft de overhand, waardoor de temperatuur wat lager uitkomt met waarden rond 14 graden. Zondag verandert weinig, maar in de loop van de dag valt op steeds meer plaatsen wel geruime tijd regen. Na het weekend liggen de maxima weer rond 13 graden. DAGRECORD Hoogst 19,8C in 20001 Laagst -5,3°C in 2003 GEMIDDELD Minimum 5,8C I Maximum 13,OC Zon: A 08:19 18:27 Maan: A 15:59 23:53 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 23 oktober 0 mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 01:16 01:43 02:14 01:15 02:45 Krammersluizen West 02:36 Hoogwater Vlissingen 07:26 Terneuzen 07:46 Hansweert 08:19 Roompot buiten 07:24 Yerseke 09:06 Krammersluizen West 09:11 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG cm -159 -170 -181 -117 -140 -124 184 204 221 136 165 150 uur 13:49 14:15 14:40 13:45 15:05 15:04 19:59 20:19 20:49 20:04 21:30 21:36 cm -160 -170 -182 -121 -147 -132 192 213 231 148 179 165 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Kijk a.s. zondag 15:50 uur naar Green Make Over op SBS6 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda MÜNCHEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48