10 ZEELAND
Uiterst jammer
dat 't Genot in
Zierikzee veel
maaltijden kan
bezorgen,
behalve
uitgerekend de
gerechten waar
het om bekend
staat. ,,Als je een
medium biefstuk
aan de andere kant
van Zierikzee
bezorgt, is 'ie koud."
Toch blijft er genoeg
te kiezen over.
asten komen voor het rood
vlees terug naar 't Genot.
,,Neem ons gemarineerd
i sukadevlees. In Nederland den
ken we dan aan draadjesvlees
dat je drie dagen moet stoven
I voordat het te eten is. Wij ge
bruiken echter vlees van een Black Angus rund,
dat graangevoerd is." Eigenaar Nick Meerdink
heeft de Australische sukade zelfs omgedoopt tot
suggestie. ,,Het is vettiger vlees. Niet omdat het
die vetrand heeft die veel mensen niet lekker vin
den, maar omdat het vet door het vlees heen zit.
Op hoge temperatuur smelt het, waardoor het
vlees superveel smaak krijgt en mals wordt. Daar
door kun je dit sukadevlees eten als een biefstuk."
De sukade wordt gegrild op een Green Egg-
barbecue. ,,Dat is een leuk apparaat hoor, ik wil
niet meer zonder. Voorheen hadden we een wa
tergrill, maar de Green Egg geeft zo veel meer
smaak. Je kunt verschillende soorten rookhout
toevoegen, voor extra smaak. En je kunt de tem
peratuur mooi stabiel houden. Dat is perfect als je
pulled pork maakt. Dat moet tien uur lang op lage
temperatuur garen. Daarna trek je het zo uit el
kaar. Heerlijk op een broodje of een hamburger."
Helaas voor Nick is het ondoenlijk gerechten
met rood vlees thuis te bezorgen. ,,Vlees dat een
kerntemperatuur van 52 graden heeft, koelt snel
af. Als je aan de andere kant van Zierikzee moet
bezorgen, al duurt dat maar tien minuten, is het
al koud." Toch verraadt het bezorgmenu voor ie
der wat wils, met caesar salade, spareribs, saté,
twee soorten hamburgers en zalm. ,,Van die ge
rechten kunnen we de kwaliteit garanderen. An
ders bezorgen we niet. Gelukkig krijgen we veel
positieve reacties, gasten zijn ook blij als we bij ze
aan de deur komen."
Toen de wereld nog nauwelijks het woord 'co
rona' kende, experimenteerde 't Genot al met
thuisbezorgen. ,,De drukte in Zierikzee is sei
zoensgebonden. In de winter is het rustiger.
Daarom hebben we in de winter van 2019 een
elektrische fiets aangeschaft en gingen we bezor
gen." Toen de lockdown van maart kwam, was de
bezorgservice weer snel opgetuigd. Dat had ook
nadelen. ,,Omdat veel restaurants gingen bezor
gen, waren de warmhoudbakjes in heel het land
uitverkocht. Maar we waren en zijn blij dat we
nog iets kunnen doen. Door de bezorging komt er
tenminste nog iets binnen. Ook deze lockdown
gaan we overleven."
vrijdag 23 oktober 2020
Eigenaar Nick
Meerdink van
Steakhouse Grand
Café 't Genot:
,,Door de bezorging
komt er tenminste
nog iets binnen.
Ook deze lock
down gaan we
overleven."
FOTO'S SANDRA
SCHIMMELPENINK
't Genot in Zierikzee maakt
sukade zo mals als biefstuk
Bob Maes
Op het bezorgmenu van 't Genot
staan onder meer twee soorten
burgers.
Kokkin Mandy Tho-
lenaar in de keuken
van 't Genot.