10 ZEELAND Uiterst jammer dat 't Genot in Zierikzee veel maaltijden kan bezorgen, behalve uitgerekend de gerechten waar het om bekend staat. ,,Als je een medium biefstuk aan de andere kant van Zierikzee bezorgt, is 'ie koud." Toch blijft er genoeg te kiezen over. asten komen voor het rood vlees terug naar 't Genot. ,,Neem ons gemarineerd i sukadevlees. In Nederland den ken we dan aan draadjesvlees dat je drie dagen moet stoven I voordat het te eten is. Wij ge bruiken echter vlees van een Black Angus rund, dat graangevoerd is." Eigenaar Nick Meerdink heeft de Australische sukade zelfs omgedoopt tot suggestie. ,,Het is vettiger vlees. Niet omdat het die vetrand heeft die veel mensen niet lekker vin den, maar omdat het vet door het vlees heen zit. Op hoge temperatuur smelt het, waardoor het vlees superveel smaak krijgt en mals wordt. Daar door kun je dit sukadevlees eten als een biefstuk." De sukade wordt gegrild op een Green Egg- barbecue. ,,Dat is een leuk apparaat hoor, ik wil niet meer zonder. Voorheen hadden we een wa tergrill, maar de Green Egg geeft zo veel meer smaak. Je kunt verschillende soorten rookhout toevoegen, voor extra smaak. En je kunt de tem peratuur mooi stabiel houden. Dat is perfect als je pulled pork maakt. Dat moet tien uur lang op lage temperatuur garen. Daarna trek je het zo uit el kaar. Heerlijk op een broodje of een hamburger." Helaas voor Nick is het ondoenlijk gerechten met rood vlees thuis te bezorgen. ,,Vlees dat een kerntemperatuur van 52 graden heeft, koelt snel af. Als je aan de andere kant van Zierikzee moet bezorgen, al duurt dat maar tien minuten, is het al koud." Toch verraadt het bezorgmenu voor ie der wat wils, met caesar salade, spareribs, saté, twee soorten hamburgers en zalm. ,,Van die ge rechten kunnen we de kwaliteit garanderen. An ders bezorgen we niet. Gelukkig krijgen we veel positieve reacties, gasten zijn ook blij als we bij ze aan de deur komen." Toen de wereld nog nauwelijks het woord 'co rona' kende, experimenteerde 't Genot al met thuisbezorgen. ,,De drukte in Zierikzee is sei zoensgebonden. In de winter is het rustiger. Daarom hebben we in de winter van 2019 een elektrische fiets aangeschaft en gingen we bezor gen." Toen de lockdown van maart kwam, was de bezorgservice weer snel opgetuigd. Dat had ook nadelen. ,,Omdat veel restaurants gingen bezor gen, waren de warmhoudbakjes in heel het land uitverkocht. Maar we waren en zijn blij dat we nog iets kunnen doen. Door de bezorging komt er tenminste nog iets binnen. Ook deze lockdown gaan we overleven." vrijdag 23 oktober 2020 Eigenaar Nick Meerdink van Steakhouse Grand Café 't Genot: ,,Door de bezorging komt er tenminste nog iets binnen. Ook deze lock down gaan we overleven." FOTO'S SANDRA SCHIMMELPENINK 't Genot in Zierikzee maakt sukade zo mals als biefstuk Bob Maes Op het bezorgmenu van 't Genot staan onder meer twee soorten burgers. Kokkin Mandy Tho- lenaar in de keuken van 't Genot.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 38