U
a
O weerplaza
4>
Romige
champignonsoep
8°
13°
15°
11°
14°
10°
Weeradvies
k
k
k
[I
Download
de weer app
12 RECEPT WEER
Vandaag
Vandaag
Morgen
141°'
Woensdag
17°
Donderdag
Vrijdag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
k
Grotendeels
droog
4
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
©eten
WEER in de regio
HSR?
0mm
o"b
6
8
9
Bfta
2
i
Bfta
5
6
5
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
O weerplaza
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
maandag 19 oktober 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 20 gr platte peterselie
- 100 gr bleekselderij
- 4 el olijfolie
- 2 sjalotten, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook,
fijngehakt
- 400 gr grote
kastanjechampignons, in
plakjes
- 75 ml witte wijn
- 1 l water
- 2 paddenstoelen
bouillonblokjes
- 100 ml kookroom
- 175 gr kleine
kastanjechampignons, in
kwarten
- 1 el balsamicoazijn
- Peper en zout
- Haal de blaadjes van de peterselie
en houd ze apart, snijd de steeltjes
van de peterselie fijn en snijd de
bleekselderij fijn.
- Verhit 2 el olie in een grote pan en
fruit hierin de sjalot, knoflook,
selderij en peterseliesteeltjes
2 minuten. Voeg de plakjes
kastanjechampignon toe en bak
5 minuten mee. Blus af met de witte
wijn en laat 2 minuten zachtjes
koken.
- Voeg het water en de
bouillonblokjes toe, breng aan de
kook en laat 15 minuten zachtjes
sudderen. Voeg de kookroom toe en
blender glad met een staafmixer.
Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de blaadjes peterselie grof.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan
en bak hierin de kleine
kastanjechampignons in 8 minuten
goudbruin. Roer hierbij niet te veel in
de pan, maar schep af en toe om
zodat de champignons niet te veel
vocht loslaten en smoren in hun
eigen vocht in plaats van te bakken.
- Voeg 2 minuten voor het einde de
helft van de peterselieblaadjes toe
en bak mee. Blus ze af met de
balsamicoazijn en breng op smaak
met peper en zout.
- Serveer de soep met de gebakken
champignons en de rest van de
peterselie.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
<4>
Neerslagkans 20%
5} Neerslagkans 80%
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 80%
Rotterdam
Zierikz
o S Breda
Eindhoven
Antwerpen
Neerslagkans 75%
Zon: A 08:12 18:36
Maan: A 11:37 20:16
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 23 oktober
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West 06:41
uur
10:42
11:10
10:16
04:10
04:29
05:04
04:05
06:05
cm
-199
-213
-135
282
305
308
220
224
201
uur
23:07
23:36
11:36
22:45
11:56
11:55
16:29
16:48
17:20
16:25
18:20
19:00
cm
-218
-231
-224
-155
-152
-132
278
303
306
214
222
193
VANDAAG
MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
T@Weerplaza
Vandaag is het grotendeels droog in
ons land. De grootste kans op een
lokale bui is in het noordwesten van
het land, maar veel stelt dat niet voor.
Verder laat de zon zich af en toe zien
en veel warmer dan 12 tot 14 graden
wordt het niet. Morgen steekt een
stevige zuidwestenwind op. In de
loop van de dag wordt de bewolking
dikker en vanuit het zuidwesten
volgt enige tijd regen. Met 13 tot 16
graden is het wel een stuk milder dan
in de afgelopen periode. Woensdag
gaat de temperatuur verder
omhoog, zeker als 's middags de zon
doorbreekt, 's Ochtends hebben we
eerst nog met bewolking en regen te
maken. Echt rustig weer is het niet,
want aan zee kan het stormachtig
waaien.
DAGRECORD I Hoogst 22,7*0 in 1921 Laagst -3,8°C in 1972
GEMIDDELD Minimum 6,6*0 Maximum 14,8*0
25
20
-15"
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
EMBURG PRAAG
MÜNCHEN WENEN
H BOEDAPEST
TUNIS