U a O weerplaza 4> Romige champignonsoep 8° 13° 15° 11° 14° 10° Weeradvies k k k [I Download de weer app 12 RECEPT WEER Vandaag Vandaag Morgen 141°' Woensdag 17° Donderdag Vrijdag Morgen Zon/maan Waterstanden k Grotendeels droog 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN ©eten WEER in de regio HSR? 0mm o"b 6 8 9 Bfta 2 i Bfta 5 6 5 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA O weerplaza Vandaag Morgen Woensdag Donderdag maandag 19 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 20 gr platte peterselie - 100 gr bleekselderij - 4 el olijfolie - 2 sjalotten, fijngesnipperd - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 400 gr grote kastanjechampignons, in plakjes - 75 ml witte wijn - 1 l water - 2 paddenstoelen bouillonblokjes - 100 ml kookroom - 175 gr kleine kastanjechampignons, in kwarten - 1 el balsamicoazijn - Peper en zout - Haal de blaadjes van de peterselie en houd ze apart, snijd de steeltjes van de peterselie fijn en snijd de bleekselderij fijn. - Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit hierin de sjalot, knoflook, selderij en peterseliesteeltjes 2 minuten. Voeg de plakjes kastanjechampignon toe en bak 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten zachtjes koken. - Voeg het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes sudderen. Voeg de kookroom toe en blender glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. - Hak de blaadjes peterselie grof. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kleine kastanjechampignons in 8 minuten goudbruin. Roer hierbij niet te veel in de pan, maar schep af en toe om zodat de champignons niet te veel vocht loslaten en smoren in hun eigen vocht in plaats van te bakken. - Voeg 2 minuten voor het einde de helft van de peterselieblaadjes toe en bak mee. Blus ze af met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. - Serveer de soep met de gebakken champignons en de rest van de peterselie. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4> Neerslagkans 20% 5} Neerslagkans 80% Neerslagkans 70% Neerslagkans 80% Rotterdam Zierikz o S Breda Eindhoven Antwerpen Neerslagkans 75% Zon: A 08:12 18:36 Maan: A 11:37 20:16 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 23 oktober Vandaag 3 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 06:41 uur 10:42 11:10 10:16 04:10 04:29 05:04 04:05 06:05 cm -199 -213 -135 282 305 308 220 224 201 uur 23:07 23:36 11:36 22:45 11:56 11:55 16:29 16:48 17:20 16:25 18:20 19:00 cm -218 -231 -224 -155 -152 -132 278 303 306 214 222 193 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen T@Weerplaza Vandaag is het grotendeels droog in ons land. De grootste kans op een lokale bui is in het noordwesten van het land, maar veel stelt dat niet voor. Verder laat de zon zich af en toe zien en veel warmer dan 12 tot 14 graden wordt het niet. Morgen steekt een stevige zuidwestenwind op. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en vanuit het zuidwesten volgt enige tijd regen. Met 13 tot 16 graden is het wel een stuk milder dan in de afgelopen periode. Woensdag gaat de temperatuur verder omhoog, zeker als 's middags de zon doorbreekt, 's Ochtends hebben we eerst nog met bewolking en regen te maken. Echt rustig weer is het niet, want aan zee kan het stormachtig waaien. DAGRECORD I Hoogst 22,7*0 in 1921 Laagst -3,8°C in 1972 GEMIDDELD Minimum 6,6*0 Maximum 14,8*0 25 20 -15" Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen EMBURG PRAAG MÜNCHEN WENEN H BOEDAPEST TUNIS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 32