Bloemkool met gehaktballen O weerplaza i a E a Ef 10° 12° 8° 158 851 158 k k k k 1 20 RECEPT WEER 8° Download de weer app Vandaag 15° Morgen Zondag Dinsdag 1T Vandaag Morgen Tijdelijk minder buien Zon/maan Neerslag a Waterstanden Weeradvies 4 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Maandag o"b 5 i 2 4 5 6 6 4 8 WEER IN EUROPA O weerplaza Vandaag Zondag vrijdag 9 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT toe en breng aan de kook. Leg de gehaktballen in de jus, zet het vuur laag en laat de gehaktballen in 15 a 20 minuten warm worden in de jus. - Schep de gehaktballen uit de jus, breng de jus op smaak met peper en zout en bind hem door het toevoegen van 1 el bloem of maïzena. Garneer de bloemkool en gehaktballen in uienjus met de gehakte peterselie. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 1 teentje knoflook, fijngehakt - 6 takjes tijm, blaadjes los gerist - 6 el olijfolie - Peper en zout -1 grote bloemkool, in roosjes - 90 gr Parmezaanse kaas, geraspt -1 citroen, rasp - 2 rode uien, in halve ringen - 2 gele uien, in halve ringen -1 el grove mosterd - 300 ml vleesfond - 4 gehaktballen, voorgegaard -1 el bloem of maïzena -1 handje bladpeterselie, grof gehakt - Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de gehakte knoflook met 2 of 3 takjes tijm, 4 el olijfolie, peper en zout en schep hier de bloemkool roosjes in om. Leg de bloemkoolroosjes in een grote ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven. - Meng de Parmezaanse kaas met de citroenrasp. Strooi dit na 20 minuten over de bloemkoolroosjes en zet ze nog 15 minuten terug in de oven. - Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de rest van de tijm op laag vuur 15 minuten tot de uien zacht zijn en licht beginnen te kleuren. - Voeg de mosterd en vleesfond 5 Neerslagkans 50% {6^ Neerslagkans 70% £5^ Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% Neerslagkans 90% Rotterdam o fi Breda Eindhoven Antwerpen Diana Woei '@Weerplaza Gisteren is er vooral in het noorden en midden van het land plaatselijk veel regen gevallen. Vandaag ziet er met nu en dan zonneschijn vriendelijker uit. Op veel plaatsen verloopt de dag grotendeels droog, er komen slechts een paar buien voor. Het wordt vanmiddag 14 of 15 graden bij een matige zuidwestenwind. In het weekend zal het gevoelig kouder zijn met maximaal 12 of 13 graden en soms een stevige westelijke wind. Daarbij trekken meerdere buien van noordwest naar zuidoost over ons land. Bij sommige buien is kans op hagel en een klap onweer. In de ochtend en avond zijn er in sommige regio's minder buien. Na het weekend houdt het koele en wisselvallige herfstweer aan. DAGRECORD Hoogst 24,1'C in 1921 Laagst 0,2°C in 1936 GEMIDDELD Minimum 8,3°C Maximum 16,3°C Zon: A 07:54 18:58 Maan: A 23:09 15:39 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 10 oktober 3 mm Vandaag 2 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:50 01:16 01:42 00:45 02:10 02:06 06:52 07:11 07:41 06:55 08:32 08:15 cm -159 -170 -184 -120 -145 -131 192 215 230 147 174 157 uur 13:08 13:32 14:00 13:05 14:22 14:20 19:11 19:35 20:04 19:16 20:52 20:34 cm -152 -164 -179 -115 -142 -128 191 214 230 147 177 160 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 10- Rotterdam Antwerpen Breda ZÜRICH NICE IRDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48