n
O weerplaza
VA T
Mosselsoep met
zalm en bacon
11°
15°
10°
12°
8°
13°
8°
12°
8°
k
k
k
k
Download
de weer app
20 RECEPT WEER
Vandaag
17°
Morgen
Zaterdag
Zondag
Maandag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Aanhoudend
wisselvallig
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
10°
o"b
2
5
8
Bfta
5
2
Bfta
2
8
5
6
9
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
WEER IN EUROPA
O weerplaza
donderdag 8 oktober 2020
PC
Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 2 kg Zeeuwse mosselen
- 1 l visbouillon
- 2 el olijfolie
- 100 gr bakbacon, in reepjes
- 1 tl gedroogde oregano
- tl cayennepeper
- 1 rode paprika, in blokjes
- 400 gr mosselgroenten
- 300 gr vastkokende
aardappels, geschild en
in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
a 400 gr
- 150 gr cherrytomaten,
in kwartjes
- 200 gr gerookte zalm,
in reepjes
- zwarte peper
- citroensap
- 10 gr bieslook, fijngesneden
- Spoel de mosselen om met koud
water en verwijder kapotte
exemplaren en mosselen die
open blijven staan. Doe de
mosselen in een pan met 400 ml
visbouillon, breng aan de kook en
laat 6 minuten koken op hoog
vuur. Schud de pan regelmatig
om. Giet de mosselen af en vang
het kookvocht op.
- Verhit in een ruime pan met dikke
bodem 2 eetlepels olijfolie en bak
de bacon met de oregano en
cayennepeper op middelhoog
vuur 2 minuten aan. Voeg de
paprika en mosselgroenten toe
en bak nog 3 minuten mee.
- Voeg de aardappelblokjes,
tomatenblokjes, het kookvocht
van de mosselen en de rest van
de bouillon toe, breng aan de
kook en laat het met de deksel
op de pan
15 minuten zachtjes koken.
Haal intussen de mosselen uit de
schelp (houd er een paar achter
om de soep mee te garneren) en
laat ze samen met de
cherrytomaten en de gerookte
zalm de laatste 2 minuten mee
verwarmen in de soep. Breng het
gerecht op smaak met
versgemalen zwarte peper en
citroensap.
Garneer de soep met bieslook en
de mosselen in de schelp.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
O
Neerslagkans 50% Sf Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% £3^ Neerslagkans 60%
Zon: A 07:53 19:00
Maan: A 22:17 14:41
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 10 oktober
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
o fi Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
10 mm
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
00:16
-167
12:22
-159
Terneuzen
00:45
-177
12:56
-169
Hansweert
01:15
-189
13:22
-183
Roompot buiten
00:10
-126
12:15
-119
Yerseke
01:35
-148
13:45
-142
Krammersluizen West
01:27
-132
13:40
-127
Hoogwater
Vlissingen
06:16
207
18:31
211
Terneuzen
06:35
230
18:51
234
Hansweert
07:06
243
19:21
248
Roompot buiten
06:17
159
18:35
163
Yerseke
07:56
181
20:10
187
Krammersluizen West
07:35
163
19:44
169
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
'@Weerplaza
Het is vandaag volop herfst met
grote regenplassen en bladeren
die door de lucht vliegen. Een actief
lagedrukgebied trekt vanmiddag
namelijk net noord van de Wadden
langs en brengt veel wolken,
regen en wind. Vooral vanmiddag
plenst het lokaal behoorlijk. De
zuidwestenwind is aan zee hard
tot stormachtig, windkracht 7 of 8.
De maximumtemperatuur ligt rond
de normale waarde van 16 graden.
Pas aan het einde van de middag
klaart het in het noordwesten op.
In de loop van de avond breiden de
opklaringen uit naar Limburg. Morgen
oogt het vriendelijker met geregeld
zon en slechts een enkele bui. In het
weekend ligt de nadruk weer op de
wind en buien, dan wordt het ook
kouder.
DAGRECORD Hoogst 23,6°C in 1995 Laagst -1,9°C in 1912
GEMIDDELD Minimum 8,3°C Maximum 16,3°C
RDEAUX