n O weerplaza VA T Mosselsoep met zalm en bacon 11° 15° 10° 12° 8° 13° 8° 12° 8° k k k k Download de weer app 20 RECEPT WEER Vandaag 17° Morgen Zaterdag Zondag Maandag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Aanhoudend wisselvallig WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 10° o"b 2 5 8 Bfta 5 2 Bfta 2 8 5 6 9 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag WEER IN EUROPA O weerplaza donderdag 8 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 2 kg Zeeuwse mosselen - 1 l visbouillon - 2 el olijfolie - 100 gr bakbacon, in reepjes - 1 tl gedroogde oregano - tl cayennepeper - 1 rode paprika, in blokjes - 400 gr mosselgroenten - 300 gr vastkokende aardappels, geschild en in blokjes - 1 blik tomatenblokjes a 400 gr - 150 gr cherrytomaten, in kwartjes - 200 gr gerookte zalm, in reepjes - zwarte peper - citroensap - 10 gr bieslook, fijngesneden - Spoel de mosselen om met koud water en verwijder kapotte exemplaren en mosselen die open blijven staan. Doe de mosselen in een pan met 400 ml visbouillon, breng aan de kook en laat 6 minuten koken op hoog vuur. Schud de pan regelmatig om. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. - Verhit in een ruime pan met dikke bodem 2 eetlepels olijfolie en bak de bacon met de oregano en cayennepeper op middelhoog vuur 2 minuten aan. Voeg de paprika en mosselgroenten toe en bak nog 3 minuten mee. - Voeg de aardappelblokjes, tomatenblokjes, het kookvocht van de mosselen en de rest van de bouillon toe, breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes koken. Haal intussen de mosselen uit de schelp (houd er een paar achter om de soep mee te garneren) en laat ze samen met de cherrytomaten en de gerookte zalm de laatste 2 minuten mee verwarmen in de soep. Breng het gerecht op smaak met versgemalen zwarte peper en citroensap. Garneer de soep met bieslook en de mosselen in de schelp. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten O Neerslagkans 50% Sf Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% £4^ Neerslagkans 50% £3^ Neerslagkans 60% Zon: A 07:53 19:00 Maan: A 22:17 14:41 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 10 oktober Rotterdam Rotterdam Zierikz o fi Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 10 mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 00:16 -167 12:22 -159 Terneuzen 00:45 -177 12:56 -169 Hansweert 01:15 -189 13:22 -183 Roompot buiten 00:10 -126 12:15 -119 Yerseke 01:35 -148 13:45 -142 Krammersluizen West 01:27 -132 13:40 -127 Hoogwater Vlissingen 06:16 207 18:31 211 Terneuzen 06:35 230 18:51 234 Hansweert 07:06 243 19:21 248 Roompot buiten 06:17 159 18:35 163 Yerseke 07:56 181 20:10 187 Krammersluizen West 07:35 163 19:44 169 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei '@Weerplaza Het is vandaag volop herfst met grote regenplassen en bladeren die door de lucht vliegen. Een actief lagedrukgebied trekt vanmiddag namelijk net noord van de Wadden langs en brengt veel wolken, regen en wind. Vooral vanmiddag plenst het lokaal behoorlijk. De zuidwestenwind is aan zee hard tot stormachtig, windkracht 7 of 8. De maximumtemperatuur ligt rond de normale waarde van 16 graden. Pas aan het einde van de middag klaart het in het noordwesten op. In de loop van de avond breiden de opklaringen uit naar Limburg. Morgen oogt het vriendelijker met geregeld zon en slechts een enkele bui. In het weekend ligt de nadruk weer op de wind en buien, dan wordt het ook kouder. DAGRECORD Hoogst 23,6°C in 1995 Laagst -1,9°C in 1912 GEMIDDELD Minimum 8,3°C Maximum 16,3°C RDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48