'Zeven jaar lang was ik vegetariër, dieren eten vond ik zielig' EET: 750 GRAM VLEES PER DAG, TWEE MAALTIJDEN PER DAG. VOORKEUREN: WORST, BIEFSTUK, SPEK, RIBLAPPEN IN RUNDERVET. DAARNAAST EIEREN, MINERAAL WATER EN SOMS KOFFIE OF THEE. JANINE STERENBORG (37) RIJKSAMBTENAAR UIT ASSEN ,,Ik had last van m'n darmen en lette daarom altijd al extra op m'n voeding. Ik at zoals werd voor geschreven. Gevarieerd, met veel groenten en vezels. Omdat ik van dieren houd was ik zeven jaar lang vegetariër. Toen ik voor het eerst op internet las over het carnivoordieet, wilde ik het een kans geven. Het kostte me wel moeite om na zeven jaar weer vlees te bereiden. Ik vond het zielig. Uren heb ik staan dralen in de Ekoplaza. Uiteindelijk ben ik maar begonnen met kabeljauw. Nu eet ik allerlei dierlijke producten, maar wel van dieren die met respect behandeld zijn. Van koeien die buiten lopen, het hele jaar door gras eten en hun hoorns nog hebben. Al heel snel nadat ik carnivoor werd, merkte ik resultaat. Mijn darmen doen geen pijn meer, mijn gedachten werden ook helderder. Ik sliep dieper en werd uitgerust wakker. Mijn nagels werden sterker, mijn huid zachter en ik voelde me ener gieker. Inmiddels eet ik helemaal geen groenten en vezels meer. Mijn buikpijn is volledig verdwe nen. Ik eet geen enkel bewerkt product meer. Of dit een duur dieet is? Nee, eigenlijk niet. Ik heb namelijk geen trek meer in tussendoortjes, dus snacks hoef ik niet meer te kopen. Vroeger hield ik van koken, maar ik sta nauwelijks meer in de keuken. Ik eet dagelijks ongeveer 750 gram vlees. Er komen nog steeds vrienden eten, hoor. Zelfs vegetariërs. Dan staat er gewoon voor elk wat wils op tafel.'' ZATERDAG 3 OKTOBER 2020 19

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 99