'Zeven jaar lang was ik vegetariër,
dieren eten vond ik zielig'
EET: 750 GRAM VLEES PER DAG,
TWEE MAALTIJDEN PER DAG.
VOORKEUREN: WORST, BIEFSTUK,
SPEK, RIBLAPPEN IN RUNDERVET.
DAARNAAST EIEREN, MINERAAL
WATER EN SOMS KOFFIE OF THEE.
JANINE STERENBORG (37)
RIJKSAMBTENAAR UIT ASSEN
,,Ik had last van m'n darmen en lette daarom altijd
al extra op m'n voeding. Ik at zoals werd voor
geschreven. Gevarieerd, met veel groenten en
vezels. Omdat ik van dieren houd was ik zeven
jaar lang vegetariër. Toen ik voor het eerst op
internet las over het carnivoordieet, wilde ik het
een kans geven. Het kostte me wel moeite om
na zeven jaar weer vlees te bereiden. Ik vond het
zielig. Uren heb ik staan dralen in de Ekoplaza.
Uiteindelijk ben ik maar begonnen met kabeljauw.
Nu eet ik allerlei dierlijke producten, maar wel
van dieren die met respect behandeld zijn. Van
koeien die buiten lopen, het hele jaar door gras
eten en hun hoorns nog hebben.
Al heel snel nadat ik carnivoor werd, merkte ik
resultaat. Mijn darmen doen geen pijn meer, mijn
gedachten werden ook helderder. Ik sliep dieper
en werd uitgerust wakker. Mijn nagels werden
sterker, mijn huid zachter en ik voelde me ener
gieker. Inmiddels eet ik helemaal geen groenten
en vezels meer. Mijn buikpijn is volledig verdwe
nen. Ik eet geen enkel bewerkt product meer.
Of dit een duur dieet is? Nee, eigenlijk niet. Ik
heb namelijk geen trek meer in tussendoortjes,
dus snacks hoef ik niet meer te kopen. Vroeger
hield ik van koken, maar ik sta nauwelijks meer
in de keuken. Ik eet dagelijks ongeveer 750 gram
vlees. Er komen nog steeds vrienden eten, hoor.
Zelfs vegetariërs. Dan staat er gewoon voor elk
wat wils op tafel.''
ZATERDAG 3 OKTOBER 2020 19