at ik drie kilo mem* /A 18 T^y* "'r> --* V1*" VINCENT PEETERS (24) INFORMATICUS UIT ANTWERPEN EET: 1000-1500 GRAM VLEES, VERDEELD OVER TWEE MAALTIJDEN. GEEN ONTBIJT. VOORKEUREN: RUNDVLEES, VIS, ZEEVRUCHTEN EN GEVOGELTE, AANGEVULD MET HART, LEVER, KAAS, EIEREN, YOGHURT EN ROOM. ,,De eerste weken waarin ik omscha kelde naar het carnivoordieet, at ik wel drie kilo per dag, voornamelijk varkensvlees. Ik at daarvoor altijd heel bewust en keurig volgens de richtlijnen. Niet te veel vet, veel groente en een beetje vlees. Maar ik had altijd honger. Achteraf denk ik dat ik ondervoed was. Ik denk dat ik in het begin zo veel at om de schade in te halen. Die honger is nu weg. Ik ben verzadigd. Ik kan me ook beter concentreren en ben creatiever in het analyseren van problemen. Dat is belangrijk in mijn beroep als informaticus. Aanvankelijk haalde ik mijn informatie over het carnivoordieet van Amerikaanse websites. Ik was blij dat vorig jaar een Facebookgroep over dit onderwerp werd opgericht. Inmiddels bestaat 'Carnivoor België' ook. We wisselen tips en ervaringen uit. Want hoewel vlees eten iets heel natuurlijks is - we doen het al honderdduizenden jaren - zijn we als mens daar wel een beetje van losgeweekt. Als ik me culi nair wil uitleven gebruik ik kruiden, maar vaak doen ze afbreuk aan de smaak van het vlees.''

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 98