at ik drie kilo
mem*
/A
18
T^y* "'r> --* V1*"
VINCENT PEETERS (24)
INFORMATICUS UIT ANTWERPEN
EET: 1000-1500 GRAM VLEES,
VERDEELD OVER TWEE MAALTIJDEN.
GEEN ONTBIJT.
VOORKEUREN: RUNDVLEES, VIS,
ZEEVRUCHTEN EN GEVOGELTE,
AANGEVULD MET HART, LEVER, KAAS,
EIEREN, YOGHURT EN ROOM.
,,De eerste weken waarin ik omscha
kelde naar het carnivoordieet, at ik
wel drie kilo per dag, voornamelijk
varkensvlees. Ik at daarvoor altijd
heel bewust en keurig volgens de
richtlijnen. Niet te veel vet, veel
groente en een beetje vlees. Maar
ik had altijd honger. Achteraf denk
ik dat ik ondervoed was. Ik denk
dat ik in het begin zo veel at om
de schade in te halen. Die honger
is nu weg. Ik ben verzadigd. Ik kan
me ook beter concentreren en ben
creatiever in het analyseren van
problemen. Dat is belangrijk in mijn
beroep als informaticus. Aanvankelijk
haalde ik mijn informatie over het
carnivoordieet van Amerikaanse
websites. Ik was blij dat vorig jaar een
Facebookgroep over dit onderwerp
werd opgericht. Inmiddels bestaat
'Carnivoor België' ook. We wisselen
tips en ervaringen uit. Want hoewel
vlees eten iets heel natuurlijks is
- we doen het al honderdduizenden
jaren - zijn we als mens daar wel een
beetje van losgeweekt. Als ik me culi
nair wil uitleven gebruik ik kruiden,
maar vaak doen ze afbreuk aan de
smaak van het vlees.''