15° 10° a O weerplaza 4> Tabouleh met gepaneerde lamskoteletten 13° 9° 14° 10° E8 B5l 1E3 B5l k k k k RECEPT WEER 27 Vandaag 15° Morgen Maandag 141°; Dinsdag Woensdag Zon/maan Vandaag Morgen Waterstanden Weeradvies Grijs en soms regen Subsidie Vloerisolatie WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 4 3 2 2 6 6 5 5 9 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Maandag Dinsdag tonzon.nl/subsidie TONZON Tijdelijk verhoogde overheidssubsidie, check de voorwaarden. zaterdag 3 oktober 2020 PC Dit recept is verzorgd door: EATERTAINMENT Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 25 gr munt - 2 el panko - 2 teentjes knoflook, uitgeperst - 2 el olie - 60 gr pistachenoten - 2 el mosterd - 1 el honing - 400 gr lamsrack - 120 gr bulgur, ongekookt - 60 gr krulpeterselie - citroen, sap - 4 tomaten - 2 lente-uitjes - 4 el yoghurt - Verwarm de oven voor op 180°C. Ris de blaadjes van 20 gr munt en mix deze samen met de panko, de helft van de knoflook, 1 el olie en de pistachenootjes in de keukenmachine tot een droog en kruimelig mengsel. Meng de mosterd met de honing en zet opzij. - Verhit 1 el olie in een koekenpan en laat de lamskoteletjes in 1-2 minuten rondom dichtschroeien. Leg de lamskoteletjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en besmeer met de honing- mosterdsaus. Verdeel het pistachemengsel over de lamskoteletjes en zet 15 minuten in het midden van de oven om te garen. - Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen. Snijd de peterselie en de resterende munt fijn en meng deze door de afgekoelde bulgur. Snijd de tomaten in blokjes en de lente-ui in ringen. Meng de tomaten en lente-ui door de bulgur en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Meng de yoghurt met de rest van de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Serveer de yoghurt- knoflooksaus bij de tabouleh en de warme lamskoteletjes. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 80%) Neerslagkans 80% Zon: A 07:44 19:11 Maan: A 20:07 09:04 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 10oktober Neerslagkans 50% 6> Neerslagkans 70% 4} Neerslagkans 70% Rotterdam Rotterdam Breda Eindhoven Eindhoven 5 mm Vandaag 3 mm Morgen Antwerpen Antwerpen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 09:58 10:28 10:53 09:45 11:20 11:16 03:48 04:05 04:45 03:42 05:32 05:47 cm -169 -179 -191 -116 -134 -117 245 267 280 189 207 189 uur 22:26 22:55 23:20 22:15 23:40 23:36 15:59 16:18 16:50 15:55 17:45 17:51 cm -198 -209 -220 -146 -162 -148 242 266 277 182 202 183 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen T@Weerplaza Vandaag hebben we met veel bewolking te maken. Een zone met regen of motregen trekt langzaam noordwaarts over ons land, waardoor het vooral in delen van het midden van het land lang koud is met temperaturen rond 12 graden. In het noorden kan het voor de regen uit nog 18 graden worden, in het zuiden en midden liggen de maxima uiteindelijk rond 15 graden. Vanaf de namiddag wordt het in het midden en zuiden droog met opklaringen, in het noorden begint het dan te regenen. Morgen hebben we vooral in de ochtend met buien te maken. Later is het grotendeels droog met ruimte voor de zon. Er waait een stevige zuidenwind en de maxima liggen rond 15 graden. Na het weekend blijft het wisselvallig. DAGRECORD Hoogst 25,113 in 1908 Laagst -1,2°C in 1936 GEMIDDELD Minimum 8,3°C Maximum 16,3°C -<4> 14° 10° P Tonzon: andere techniek, beter effect en de meest milieuvriendelijke isolatie.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27