MENEER MEVROUW HAMERSMA Portobellosteaks met bonenpuree nu ook sprake van orange, code oranje welteverstaan. Enfin, niet getreurd. Te meer omdat we nog meer in Zuid Franse sferen kwamen dankzij een biologische Corbières, nota bene ook met een Nederlandse signatuur. En met een net afge prijsde Saint-Chinian die ons voor zijn normale prijs al eer der was bevallen. Weliswaar moesten wij het vervolgens doen met uitzicht op onze ach terburen in plaats van op de Middellandse Zee, maar herfst in Nederland heeft toch ook zijn charmes. Online Terre des Dames 2017, 'La Dame', CONNEMAIU (hoofdgerecht; 4 personen) 8 middelgrote tot grote porto- bello's, stelen verwijderd 10 tenen knoflook, gepeld 1 ui, gepeld, in 6 parten 1% el chipotle-chilivlokken (of: tl chilivlokken tl gerookte paprikapoeder) 1 rode chilipeper 4 tl komijnzaad, grof gekneusd 1 el korianderzaad, grof gekneusd 2 el tomatenpuree 400 ml olijfolie Puree van limabonen 1 pot van 700 g limabonen, uitgelekt 1% el citroensap 1 el olijfolie zeezoutvlokken Bereiding Verhit de oven tot 150 graden. Doe voor de steaks alle ingrediënten met 1 eetlepel zeezoutvlokken in een oven vaste pan. Leg de paddenstoelen erin met de bolle kant boven, leg er een vel bakpapier overheen en druk iets aan, zodat alle ingrediënten bedekt zijn. Doe het deksel op de pan en zet 1 uur in de oven. Haal eruit, keer de padden stoelen om, doe papier en deksel terug en zet de pan nog 20 minuten in de oven. Schep de paddenstoelen op een snijplank, halveer ze en zet opzij. Schep met een eetlepel de ui, knoflook en chilipeper (verwijder steeltje) uit de pan. Doe dit in een kleine kom van een keukenmachine en pureer glad. Doe terug in de pan, voeg paddenstoelen weer toe en zet op halfhoog vuur. Laat circa 5 minuten smoren. Maak terwijl de paddenstoelen garen de puree. Doe de bonen in de keuken machine met het citroensap, de olijf olie, een halve theelepel zeezoutvlok ken en 2 eetlepels water. Pureer alles helemaal glad, schep de puree in een middelgrote pan en warm op. Verdeel de puree over vier borden, leg op elk bord vier halve paddenstoelen en schep er een flinke lepel van het oliemengsel uit de pan over. Bewaar de resterende olie in de koelkast. Flavour Yotam Ottolenghi (Fontaine Uitgevers, €32) Coteaux du Languedoc, Frank rijk. €11,95 (rood; biologisch) Wijnkoperij Okhuysen Supermarkt Chateau de l'Horte 2017, Réserve Spéciale, Corbières, Frank rijk. €8,99 (rood; biologisch) Plus Wijnspeciaalzaken Laurent Miquel 2016, l'Artisan 'Connemara', Saint-Chinian, Frankrijk. Tijdelijk €8,99 i.p.v. €10,99 (rood) Verkoop adressen: wijnkring.nl ZATERDAG 26 SEPTEMBER 2020 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 117