a a a a a O weerplaza m jjJV 23° 11° 24° 9° 20° 14° 851 158 851 158 RECEPT WEER 27 Dorade in zoutkorst met zoete aardappel Vandaag 23° 9° Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Vandaag Morgen b° Fil Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Nazomer Subsidie Vloerisolatie WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio jjJlv £23 10 co co co co 10 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Maandag Dinsdag WEER IN EUROPA Beslis nu en profiteer van de fc# verhoogde overheidssubsidie, check de voorwaarden. tonzon.nl zaterdag 19 september 2020 PC Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 1 el olie - 300 gr zoete aardappelblokjes - 5 takjes tijm - 2 sinaasappels - limoen - 4 takjes platte peterselie - 2 takjes koriander - 1 kleine dorade (ontschubd en ingewanden verwijderd) - 1 kilo grof zeezout - 3 eieren (alleen het eiwit wordt gebruikt) - 2 tomaten - 100 gr botersla - 1 el mosterd - 1 el honing - Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de limoen en een halve sinaasappel in plakjes. Vul de dorade met 4 takjes tijm, de peterselie, de koriander en vervolgens met alle limoen- en sinaasappelplakjes. Laat de uiteinden van de citrusvruchten achterwege. - Meng in een kom het zout met het eiwit van 3 eieren. Schep 2 el van het zoutmengsel in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het zoutmengsel plat ter grootte van de vis. Leg de vis op het bedje van zout en bekleed nu de vis volledig met het zoutmengsel. De kop en de staart hoeven niet bedekt te zijn. Zet de vis in de oven en laat deze 25 minuten garen. - Verhit 1 el olie in een pan en bak in 20 min. de zoete-aardappelblokjes Dit recept is verzorgd door Eatertainment. gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en ris 1 takje tijm boven de pan. Snijd 1 sinaasappel zonder schil en de tomaat in blokjes. Meng dit met de botersla in een schaal. Pers ondertussen een halve sinaasappel uit en meng het sap met mosterd en honing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer dit mengsel bij de salade als dressing. Verwijder de zoutkorst van de dorade en serveer de vis met een frisse salade en zoete- aardappelblokjes. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -<4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% jig 3J Zierikz o fi Breda 24 Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 20% Neerslagkans 85% Zon: A 07:21 19:44 Maan: A 09:42 21:01 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 24 september 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:18 10:47 11:16 09:55 03:50 04:09 04:44 03:45 05:46 06:19 cm -195 -209 -222 -131 284 309 313 222 229 208 uur 22:50 23:17 23:47 22:21 11:36 11:36 16:11 16:30 17:05 16:05 18:02 18:40 cm -231 -244 -255 -165 -145 -127 271 295 297 205 214 189 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Alfred Snoek @Weerplaza Lagedrukgebieden in Portugal, Spanje, Frankrijken regionaal ook in Griekenland zorgen soms voor forse buien. Ondertussen ligt een hogedrukgebied met de kern net ten noorden van ons land en dat zorgt voor zonnig nazomerweer. Het wordt 20 graden in het noorden tot lokaal 27 graden in Limburg. De enige spelbreker is de oostenwind. Boven land is deze matig, kracht 3 tot 4 en aan zee en rond het I Jsselmeer vrij krachtig, kracht 5. Zeker in het noorden van het land is het voor het gevoel een stuk minder warm. Morgen wordt het 20 tot 26 graden. Er staat wat minder wind en de zon schijnt uitbundig. Ook maandag en dinsdag is het nog altijd warm en vrij zonnig nazomerweer. DAGRECORD Hoogst 28,5'C in 1947 Laagst 2,3°C in 1986 GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C ■1 GLASGOW BLIN KOPENHAGEN RVO.n

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27