a
a
a
a
a
O weerplaza
m
jjJV
23°
11°
24°
9°
20°
14°
851
158
851
158
RECEPT WEER 27
Dorade in zoutkorst
met zoete aardappel
Vandaag
23°
9°
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Vandaag
Morgen
b°
Fil
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Nazomer
Subsidie
Vloerisolatie
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
jjJlv
£23
10
co
co
co
co
10
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Maandag
Dinsdag
WEER IN EUROPA
Beslis nu en profiteer van de fc#
verhoogde overheidssubsidie,
check de voorwaarden.
tonzon.nl
zaterdag 19 september 2020
PC
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 1 el olie
- 300 gr zoete
aardappelblokjes
- 5 takjes tijm
- 2 sinaasappels
- limoen
- 4 takjes platte peterselie
- 2 takjes koriander
- 1 kleine dorade
(ontschubd en
ingewanden verwijderd)
- 1 kilo grof zeezout
- 3 eieren (alleen het eiwit
wordt gebruikt)
- 2 tomaten
- 100 gr botersla
- 1 el mosterd
- 1 el honing
- Verwarm de oven voor op 180°. Snijd
de limoen en een halve sinaasappel
in plakjes. Vul de dorade met 4
takjes tijm, de peterselie, de
koriander en vervolgens met alle
limoen- en sinaasappelplakjes. Laat
de uiteinden van de citrusvruchten
achterwege.
- Meng in een kom het zout met het
eiwit van 3 eieren. Schep 2 el van
het zoutmengsel in het midden van
een met bakpapier beklede
bakplaat. Strijk het zoutmengsel plat
ter grootte van de vis. Leg de vis op
het bedje van zout en bekleed nu de
vis volledig met het zoutmengsel. De
kop en de staart hoeven niet bedekt
te zijn. Zet de vis in de oven en laat
deze 25 minuten garen.
- Verhit 1 el olie in een pan en bak in
20 min. de zoete-aardappelblokjes
Dit recept is verzorgd
door Eatertainment.
gaar en goudbruin. Breng op smaak
met peper en zout en ris 1 takje tijm
boven de pan.
Snijd 1 sinaasappel zonder schil en
de tomaat in blokjes. Meng dit met
de botersla in een schaal. Pers
ondertussen een halve sinaasappel
uit en meng het sap met mosterd en
honing. Breng op smaak met peper
en zout. Serveer dit mengsel bij de
salade als dressing.
Verwijder de zoutkorst van de
dorade en serveer de vis met een
frisse salade en zoete-
aardappelblokjes.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
-<4>
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
jig 3J
Zierikz
o fi Breda
24 Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 20% Neerslagkans 85%
Zon: A 07:21 19:44
Maan: A 09:42 21:01
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 24 september
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:18
10:47
11:16
09:55
03:50
04:09
04:44
03:45
05:46
06:19
cm
-195
-209
-222
-131
284
309
313
222
229
208
uur
22:50
23:17
23:47
22:21
11:36
11:36
16:11
16:30
17:05
16:05
18:02
18:40
cm
-231
-244
-255
-165
-145
-127
271
295
297
205
214
189
VANDAAG
MORGEN
MAANDAG
DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Alfred Snoek
@Weerplaza
Lagedrukgebieden in Portugal,
Spanje, Frankrijken regionaal ook
in Griekenland zorgen soms voor
forse buien. Ondertussen ligt een
hogedrukgebied met de kern net
ten noorden van ons land en dat
zorgt voor zonnig nazomerweer.
Het wordt 20 graden in het noorden
tot lokaal 27 graden in Limburg. De
enige spelbreker is de oostenwind.
Boven land is deze matig, kracht 3 tot
4 en aan zee en rond het I Jsselmeer
vrij krachtig, kracht 5. Zeker in het
noorden van het land is het voor
het gevoel een stuk minder warm.
Morgen wordt het 20 tot 26 graden.
Er staat wat minder wind en de zon
schijnt uitbundig. Ook maandag en
dinsdag is het nog altijd warm en vrij
zonnig nazomerweer.
DAGRECORD Hoogst 28,5'C in 1947 Laagst 2,3°C in 1986
GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C
■1
GLASGOW
BLIN
KOPENHAGEN
RVO.n