OBESTAS 23s:p™fes
Directiesecretaresse HR-medewerker
_JV_AjvÜV«
7
NOVITEIT GOEDKOOP EN SMAAKVOL
Aardbeien uit een
automaat, dat is
niks nieuws.
Verse paella of een
vispannetje wel. Bij
transportbedrijf
Kotra in Yerseke
haal je het er voor
een paar euro uit.
SChuWSNEDERLAND Ï2OT
ZLM keert 15
miljoen extra
uit aan klanten
i en verse maaltijd haal
je uit de automaat bij
transportbedrijf Kotra
in Yerseke. Even in de
I magnetron en smullen
maar. Vrachtwagenchauffeurs ma
ken er gretig gebruik van. ,,Een
stuk gezonder dan de fastfood in
de wegrestaurants", zegt Shawn
Kangria uit Zeebrugge.
Kangria komt net uit de Franse
havenstad Le Havre, waar hij vis
heeft gelost. Een uur later moet hij
weer vertrekken naar Parijs. Tijd
voor een uitgebreide maaltijd
heeft hij niet. ,,Deze automaat is
echt een uitkomst. Als ik in Yer
seke ben, maak ik er altijd gebruik
van. Het is super eenvoudig. En als
je chauffeurscafés gewend bent,
niet duur. Bovendien: het vlees
smaakt echt naar vlees. Je kunt
proeven dat het vers is bereid."
Kalkoenlapje
Het is rond etenstijd. En niet al
leen truckers. Ook het personeel
van De Koeijer maakt gretig ge
bruik van de automaat. ,,Sommige
collega's halen er iedere dag een
maaltijd uit", zegt René Megens.
Zelf doet hij dat eens in de twee
weken. Bijna alle gerechten heeft
hij geprobeerd. Zijn favoriet? Het
kalkoenlapje met krieltjes en
champignonsaus. ,,Er zit tenmin
ste smaak aan. Kun je van kant-en-
klaar uit de supermarkt niet zeg
gen."
De automaat staat nu ander
halve maand bij het transportbe
drijf. En Megens weet dat ook aar
dig wat Yersenaren de weg naar
het bedrijventerrein weten te vin
den. ,,Het loopt als een tierelier. Je
ziet hier altijd mensen een maaltje
meenemen." Het idee komt van
Eric van Westen van EK Elektro-
nics uit Yerseke, een bedrijf gespe
cialiseerd in elektrotechniek. Hij
heeft de MFEX, want zo heet het
apparaat, ontwikkeld en
gebouwd.
De maaltijden komen van res
taurant De Schelp uit Antwerpen.
Waar ze vers worden bereid. Het
zijn stevige porties. Is een kant-
en-klaarmaaltijd uit de super
markt vaak hooguit 500 gram. Zijn
deze minstens 700, legt Michael
Boxman van de Zeeuwse Mossel
Als ik in Yerseke ben,
maak ik er altijd
gebruik van. Het is
super eenvoudig
uit. Het bedrijf waar De Schelp on
der valt. ,,We richten ons bewust
op truckers. Mannen die van een
stevige portie houden."
Geen keuzestress
Het gebruik van de automaat is
kinderlijk eenvoudig. Vergelijk
baar met een snoepautomaat. Met
het verschil dat de keuze beperkt
is tot vier opties. Van keuzestress
is dus geen sprake. Het is vlees, vis,
vega of pasta. Heel overzichtelijk.
De menu's wisselen met de week,
zegt Boxman. ,,Zo kun je iedere
keer weer iets nieuws uitprobe
ren."
Een hardloper is de kalkoenfilet.
Ook de tongrolletjes doen het
goed. Zo'n 70 tot 80 maaltijden per
week gaan er doorheen. ,,Dit is nog
maar een prototype", zegt Box
man. ,,Maar we kunnen nu wel
concluderen dat het geslaagd is."
Hij ziet volop mogelijkheden in de
havens van Antwerpen en Vlissin-
gen. Of bij bedrijven die geen be
drijfskantine hebben.
,,We hebben al een aanvraag lig
gen van een bedrijf dat volcontinu
draait. 's Nachts is er geen catering
aanwezig. Dan is zo'n automaat
natuurlijk de ideale oplossing. An
ders moet je weer iemand in
dienst nemen. Terwijl je dit appa
raat gewoon kunt huren."
GOES Verzekeraar ZLM uit
Goes keert komende maand 15
miljoen euro uit aan haar klan
ten. De verzekeraar had in 2019
relatief weinig schademeldin-
gen en haalde een hoge op
brengst uit beleggingen. De
maatschappij heeft ervoor ge
kozen een deel van dat geld te
rug te laten keren naar haar
klanten 'omdat we in dit coro
najaar allemaal wel een steuntje
in de rug kunnen gebruiken',
aldus ZLM. Wie op 14 septem
ber minimaal één lopende ver
zekering bij ZLM had, ontvangt
10 procent van de jaarpremie te
rug. ZLM boekte over 2019, 27
miljoen euro winst.
n e d er la Nd s e Informatieavond,
zaterdag 19 september 2020
BE
Verse paella zo uit de automaat
Timo van de Kasteele
Yerseke
- Shawn Kangria, chauffeur
Wegens verdere professionalisering van ons bedrijf zoeken wij een:
We zoeken de juiste persoon voor het centrale contact- en
informatiepunt voor klanten en collega's. Verder hou je je bezig
met inkomende en uitgaande communicatie, agendabeheer,
besprekingen voorbereiden en notuleren, bijeenkomsten organiseren
en het toezien op naleving van vastgestelde actiepunten.
Daarnaast ondersteun en adviseur je de directie bij het uitvoeren van
het interne personeelsbeleid.
Meer info vindt je op: https://schultsnederland.nl/vacatures/
Mail je sollicitatie met cv naar: Hans Schults, hr@schultsnederland.nl
Deltastraat 4 4301 RCZierikzee T: 0111 - 414065 -j
E: info@schultsnederland.nl www.schultsnederland.nl VC3. planbuilding
KLINIEK tel: 0115 745 745
Kijk voor infoavonden en overige informatie: obesitaskliniek.nl
hot/heifU cal,,
r ri I nn r worm J hoi heifr I celen uit
ivumwlt""
.-una'min™
„.„mali"
De Vlaamse chauffeur Shawn Kangria neemt nog een maaltijd voor hij naar Parijs vertrekt. foto marcelle davidse