OBESTAS 23s:p™fes Directiesecretaresse HR-medewerker _JV_AjvÜV« 7 NOVITEIT GOEDKOOP EN SMAAKVOL Aardbeien uit een automaat, dat is niks nieuws. Verse paella of een vispannetje wel. Bij transportbedrijf Kotra in Yerseke haal je het er voor een paar euro uit. SChuWSNEDERLAND Ï2OT ZLM keert 15 miljoen extra uit aan klanten i en verse maaltijd haal je uit de automaat bij transportbedrijf Kotra in Yerseke. Even in de I magnetron en smullen maar. Vrachtwagenchauffeurs ma ken er gretig gebruik van. ,,Een stuk gezonder dan de fastfood in de wegrestaurants", zegt Shawn Kangria uit Zeebrugge. Kangria komt net uit de Franse havenstad Le Havre, waar hij vis heeft gelost. Een uur later moet hij weer vertrekken naar Parijs. Tijd voor een uitgebreide maaltijd heeft hij niet. ,,Deze automaat is echt een uitkomst. Als ik in Yer seke ben, maak ik er altijd gebruik van. Het is super eenvoudig. En als je chauffeurscafés gewend bent, niet duur. Bovendien: het vlees smaakt echt naar vlees. Je kunt proeven dat het vers is bereid." Kalkoenlapje Het is rond etenstijd. En niet al leen truckers. Ook het personeel van De Koeijer maakt gretig ge bruik van de automaat. ,,Sommige collega's halen er iedere dag een maaltijd uit", zegt René Megens. Zelf doet hij dat eens in de twee weken. Bijna alle gerechten heeft hij geprobeerd. Zijn favoriet? Het kalkoenlapje met krieltjes en champignonsaus. ,,Er zit tenmin ste smaak aan. Kun je van kant-en- klaar uit de supermarkt niet zeg gen." De automaat staat nu ander halve maand bij het transportbe drijf. En Megens weet dat ook aar dig wat Yersenaren de weg naar het bedrijventerrein weten te vin den. ,,Het loopt als een tierelier. Je ziet hier altijd mensen een maaltje meenemen." Het idee komt van Eric van Westen van EK Elektro- nics uit Yerseke, een bedrijf gespe cialiseerd in elektrotechniek. Hij heeft de MFEX, want zo heet het apparaat, ontwikkeld en gebouwd. De maaltijden komen van res taurant De Schelp uit Antwerpen. Waar ze vers worden bereid. Het zijn stevige porties. Is een kant- en-klaarmaaltijd uit de super markt vaak hooguit 500 gram. Zijn deze minstens 700, legt Michael Boxman van de Zeeuwse Mossel Als ik in Yerseke ben, maak ik er altijd gebruik van. Het is super eenvoudig uit. Het bedrijf waar De Schelp on der valt. ,,We richten ons bewust op truckers. Mannen die van een stevige portie houden." Geen keuzestress Het gebruik van de automaat is kinderlijk eenvoudig. Vergelijk baar met een snoepautomaat. Met het verschil dat de keuze beperkt is tot vier opties. Van keuzestress is dus geen sprake. Het is vlees, vis, vega of pasta. Heel overzichtelijk. De menu's wisselen met de week, zegt Boxman. ,,Zo kun je iedere keer weer iets nieuws uitprobe ren." Een hardloper is de kalkoenfilet. Ook de tongrolletjes doen het goed. Zo'n 70 tot 80 maaltijden per week gaan er doorheen. ,,Dit is nog maar een prototype", zegt Box man. ,,Maar we kunnen nu wel concluderen dat het geslaagd is." Hij ziet volop mogelijkheden in de havens van Antwerpen en Vlissin- gen. Of bij bedrijven die geen be drijfskantine hebben. ,,We hebben al een aanvraag lig gen van een bedrijf dat volcontinu draait. 's Nachts is er geen catering aanwezig. Dan is zo'n automaat natuurlijk de ideale oplossing. An ders moet je weer iemand in dienst nemen. Terwijl je dit appa raat gewoon kunt huren." GOES Verzekeraar ZLM uit Goes keert komende maand 15 miljoen euro uit aan haar klan ten. De verzekeraar had in 2019 relatief weinig schademeldin- gen en haalde een hoge op brengst uit beleggingen. De maatschappij heeft ervoor ge kozen een deel van dat geld te rug te laten keren naar haar klanten 'omdat we in dit coro najaar allemaal wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken', aldus ZLM. Wie op 14 septem ber minimaal één lopende ver zekering bij ZLM had, ontvangt 10 procent van de jaarpremie te rug. ZLM boekte over 2019, 27 miljoen euro winst. n e d er la Nd s e Informatieavond, zaterdag 19 september 2020 BE Verse paella zo uit de automaat Timo van de Kasteele Yerseke - Shawn Kangria, chauffeur Wegens verdere professionalisering van ons bedrijf zoeken wij een: We zoeken de juiste persoon voor het centrale contact- en informatiepunt voor klanten en collega's. Verder hou je je bezig met inkomende en uitgaande communicatie, agendabeheer, besprekingen voorbereiden en notuleren, bijeenkomsten organiseren en het toezien op naleving van vastgestelde actiepunten. Daarnaast ondersteun en adviseur je de directie bij het uitvoeren van het interne personeelsbeleid. Meer info vindt je op: https://schultsnederland.nl/vacatures/ Mail je sollicitatie met cv naar: Hans Schults, hr@schultsnederland.nl Deltastraat 4 4301 RCZierikzee T: 0111 - 414065 -j E: info@schultsnederland.nl www.schultsnederland.nl VC3. planbuilding KLINIEK tel: 0115 745 745 Kijk voor infoavonden en overige informatie: obesitaskliniek.nl hot/heifU cal,, r ri I nn r worm J hoi heifr I celen uit ivumwlt"" .-una'min™ „.„mali" De Vlaamse chauffeur Shawn Kangria neemt nog een maaltijd voor hij naar Parijs vertrekt. foto marcelle davidse

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 132