es
a
a
O weerplaza
TONZON
o
20 RECEPT WEER
Vegetarische
tricolore lasagne
22°
9°
ES
[ioJ
[ioJ
Vandaag
Morgen
Zondag
Dinsdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Vandaag
Weeradvies
io
io
Gezond, comfortabel
en energiezuinig
wonen
Neerslag
Heel veel zonuren
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
smaak met basilicum en pureer de
groenten tot een saus met structuur.
Verdeel de ricotta gelijkmatig over
de drie pannen en breng op smaak
met peper en zout.
WEER in de regio
22°
9°
o"b
8
8
9
9
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Maandag
Zondag
Morgen
vrijdag 18 september 2020
PC
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 3 teentjes knoflook
- 3 gele uien
- 4 wortelen
- 1 courgette
- 2 paprika's, rood en geel
- 4 verse tomaten
- 3 el olijfolie
- 1 tl oregano
- 1 tl rozemarijn
- 1 tl venkelzaad
- 1 blikje mais
- 250 gr ricotta
- 200 gr spinazie
- 15 gr verse basilicum
- peper en zout
- 1 pakje lasagnebladen
- 175 gr geraspte kaas
- Verwarm de oven voor op 180° C.
Snijd de knoflook en de uien fijn.
Snijd de wortelen in dunne plakjes,
courgette in stukjes en de paprika's
en tomaten in blokjes.
- Verhit in drie pannen 1 el olie en fruit
1 teentje knoflook en 1 ui aan.
- Voeg aan pan 'rood' de helft van de
wortel, de rode paprika en tomaten
toe en roerbak tot de wortel gaar is.
Kruid het mengsel met oregano en
pureer de groenten gedeeltelijk tot
een rode saus met structuur.
- Voeg aan pan 'geel' de wortel en
gele paprika toe. Voeg de mais,
venkelzaad en rozemarijn toe als de
wortel gaar is. Pureer gedeeltelijk
tot een gele saus met structuur.
- Voeg aan pan 'groen' de courgette
en spinazie toe en roerbak tot de
spinazie is geslonken. Breng op
Dit recept is verzorgd
door Eatertainment.
Bedek de bodem van een
lasagneschaal met een flinterdun
laagje rode groentesaus gevolgd
door lasagnebladen. Dan de groene
groentesaus, gevolgd door
lasagnebladen. Herhaal deze stap
met de gele en rode laag. Top de
lasagne af met de geraspte kaas en
zet de lasagne voor 20 minuten in
het midden van de oven voor een
knapperige kaaskorst.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
09:33
10:04
10:33
09:15
10:55
Krammersluizen West 10:55
cm
-192
-205
-218
-130
-146
-128
uur
22:05
22:35
23:02
21:39
23:20
23:20
cm
-227
-239
-251
-163
-178
-160
Rotterdam
J3 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% E§f Neerslagkans 20%
Hoogwater
Vlissingen
03:10
276
15:30
263
Terneuzen
03:27
300
15:49
288
Hansweert
04:02
309
16:21
293
Roompot buiten
03:03
214
15:23
197
Yerseke
05:00
226
17:19
210
Krammersluizen West
05:33
204
17:55
186
Neerslagkans 10%
-<4> Neerslagkans 10%
Breda
Eindhoven
Antwei pen
Rotterdam
VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG
Breda
Eindhoven
DAGRECORD I Hoogst 28,60 in 20031 Laagst 1,8°C in 1919
GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C
Zon: A 07:19 19:46
Maan: A 08:14 20:41
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 24 september
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Michiel Severin
@Weerplaza
Al enkele dagen hebben we
zonovergoten weer in ons land.
Waar het eerder in de week extreem
heet was, werd woensdag de
subtropische lucht vervangen door
polaire lucht. Voor het weerbeeld
maakte het weinig uit, want het is
en blijft zonnig. De wind waait uit
het oosten tot noordoosten en is
vaak matig van kracht, 3 of 4 Bft. De
maxima lopen uiteen van 18 graden
op Texel tot 25 in het zuidoosten
van het land. Ook in het weekend
verandert er weinig. Wolken en buien
doen wel een poging om vanuit
Frankrijk ons land te bereiken, maar
de kans dat dat lukt is klein. Het blijft
dus vrij zonnig. Zondag en maandag
neemt de wind wel iets af, terwijl het
kwik licht stijgt.
Antwerpen
19°
10°
ideau:
.GRADO
-SOFIA