es a a O weerplaza TONZON o 20 RECEPT WEER Vegetarische tricolore lasagne 22° 9° ES [ioJ [ioJ Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Weeradvies io io Gezond, comfortabel en energiezuinig wonen Neerslag Heel veel zonuren WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze smaak met basilicum en pureer de groenten tot een saus met structuur. Verdeel de ricotta gelijkmatig over de drie pannen en breng op smaak met peper en zout. WEER in de regio 22° 9° o"b 8 8 9 9 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Maandag Zondag Morgen vrijdag 18 september 2020 PC Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 3 teentjes knoflook - 3 gele uien - 4 wortelen - 1 courgette - 2 paprika's, rood en geel - 4 verse tomaten - 3 el olijfolie - 1 tl oregano - 1 tl rozemarijn - 1 tl venkelzaad - 1 blikje mais - 250 gr ricotta - 200 gr spinazie - 15 gr verse basilicum - peper en zout - 1 pakje lasagnebladen - 175 gr geraspte kaas - Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de knoflook en de uien fijn. Snijd de wortelen in dunne plakjes, courgette in stukjes en de paprika's en tomaten in blokjes. - Verhit in drie pannen 1 el olie en fruit 1 teentje knoflook en 1 ui aan. - Voeg aan pan 'rood' de helft van de wortel, de rode paprika en tomaten toe en roerbak tot de wortel gaar is. Kruid het mengsel met oregano en pureer de groenten gedeeltelijk tot een rode saus met structuur. - Voeg aan pan 'geel' de wortel en gele paprika toe. Voeg de mais, venkelzaad en rozemarijn toe als de wortel gaar is. Pureer gedeeltelijk tot een gele saus met structuur. - Voeg aan pan 'groen' de courgette en spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken. Breng op Dit recept is verzorgd door Eatertainment. Bedek de bodem van een lasagneschaal met een flinterdun laagje rode groentesaus gevolgd door lasagnebladen. Dan de groene groentesaus, gevolgd door lasagnebladen. Herhaal deze stap met de gele en rode laag. Top de lasagne af met de geraspte kaas en zet de lasagne voor 20 minuten in het midden van de oven voor een knapperige kaaskorst. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 09:33 10:04 10:33 09:15 10:55 Krammersluizen West 10:55 cm -192 -205 -218 -130 -146 -128 uur 22:05 22:35 23:02 21:39 23:20 23:20 cm -227 -239 -251 -163 -178 -160 Rotterdam J3 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% E§f Neerslagkans 20% Hoogwater Vlissingen 03:10 276 15:30 263 Terneuzen 03:27 300 15:49 288 Hansweert 04:02 309 16:21 293 Roompot buiten 03:03 214 15:23 197 Yerseke 05:00 226 17:19 210 Krammersluizen West 05:33 204 17:55 186 Neerslagkans 10% -<4> Neerslagkans 10% Breda Eindhoven Antwei pen Rotterdam VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Breda Eindhoven DAGRECORD I Hoogst 28,60 in 20031 Laagst 1,8°C in 1919 GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C Zon: A 07:19 19:46 Maan: A 08:14 20:41 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 24 september 0mm Vandaag 0 mm Morgen Michiel Severin @Weerplaza Al enkele dagen hebben we zonovergoten weer in ons land. Waar het eerder in de week extreem heet was, werd woensdag de subtropische lucht vervangen door polaire lucht. Voor het weerbeeld maakte het weinig uit, want het is en blijft zonnig. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is vaak matig van kracht, 3 of 4 Bft. De maxima lopen uiteen van 18 graden op Texel tot 25 in het zuidoosten van het land. Ook in het weekend verandert er weinig. Wolken en buien doen wel een poging om vanuit Frankrijk ons land te bereiken, maar de kans dat dat lukt is klein. Het blijft dus vrij zonnig. Zondag en maandag neemt de wind wel iets af, terwijl het kwik licht stijgt. Antwerpen 19° 10° ideau: .GRADO -SOFIA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48