10 ZEELAND Plof je bij Strandclub Zee neer in een stoel die wel erg lekker zit? Dan bof je, want alles is te koop in het paviljoen aan de Brouwersdam, op 'het mooiste plekje van Nederland'. ETEN OP EEN ANDERE TOER ex en Margot Traa openden het pa viljoen in Scharendijke drie jaar ge leden. Daarvoor had het koppel meerdere drogisterijen, die een voor een werden verkocht. ,,Want we I dachten al langer: 'wat gaan we Idoen als we later groot zijn?'", zegt Margot. Toen diende de kans een paviljoen te openen zich aan. ,,We dachten te weten wat men sen leuk vinden en wilden iets bouwen waar ie dereen zich thuis voelt. Aan de reacties te horen, is dat aardig gelukt." De Traatjes hadden slechts twee maanden de tijd het paviljoen om te bouwen tot Strandclub Zee. De kaart was in het begin daardoor beschei den. „Hamburgers, saté en een tosti. Dat was het. Stap voor stap hebben we het menu uitgebreid tot een hoger niveau. Nu hebben we een volledige kaart, met kreeft, oesters en de beste hamburger van de Brouwersdam." Het doel was een zo'n di vers mogelijk menu te presenteren. Naast tourne- dos en kibbeling, knipoogt de keuken met tom kha kai, rundertataki met misomayo en curry naar Azië. Margot: ,,Wie net van de kiteplank komt, eet hier goede saté. Maar gasten komen ook lekker drie gangen dineren." Zo veel mogelijk ingrediënten komen uit de buurt. De tong gaat recht van de boot de snij plank op, brood wordt door de lokale bakker ge bakken. ,,Zo weet je waar het product vandaan komt, dat vinden we heel belangrijk", verduide lijk Margot. De gegrilde kreeft is een populair ge recht, maar de hamburger en curry met ossen haas of garnalen worden ook veel gegeten. Net als, buiten de kaart om, verse vis. „Iedere week serveren we een andere soort, afhankelijk van het aanbod. Gasten zijn ook dol op de extra grote biefstukken die we op zondag hebben. Daar re serveren ze speciaal voor. We hebben een eerlijke keuken, what you see is what you get. De gerechten moeten goed zijn." Veel aandacht gaat ook uit naar het interieur. Strandclub Zee had met die loungebanken, kus sens en schommels ook op Ibiza kunnen staan. ,,Ik verander de inrichting een keer in de twee weken. En alles is te koop. Toen iemand zei dat ze onze manden zo mooi vond, heb ik extra ingesla gen. Ik laat sommige dingen zelfs op Bali of Ibiza maken." Voor een hemels uitzicht hoef je zo ver niet te gaan, vindt Margot. Het paviljoen is om ringd door niets dan zee en strand. Vind maar een plek waar de zon mooier in de zee zakt. ,,Dit is het mooiste stukje van Nederland." fk s* i| vrijdag 11 september 2020 GO -.•> 'V Chefkok Stephan Kokjé met een Thaise curry. FOTO'S SANDRA SCHIMMELPENNINK SANSEE FOTOGRAFIE Strandclub Zee: een eerlijke keuken en hemels uitzicht Bob Maes Eigenaresse Margot Traa. M Het terras biedt een prachtig uit zicht.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 38