10 ZEELAND
Plof je bij
Strandclub
Zee neer in
een stoel die
wel erg lekker
zit? Dan bof je,
want alles is te
koop in het
paviljoen aan de
Brouwersdam,
op 'het mooiste
plekje van
Nederland'.
ETEN OP EEN ANDERE TOER
ex en Margot Traa openden het pa
viljoen in Scharendijke drie jaar ge
leden. Daarvoor had het koppel
meerdere drogisterijen, die een voor
een werden verkocht. ,,Want we
I dachten al langer: 'wat gaan we
Idoen als we later groot zijn?'", zegt
Margot. Toen diende de kans een paviljoen te
openen zich aan. ,,We dachten te weten wat men
sen leuk vinden en wilden iets bouwen waar ie
dereen zich thuis voelt. Aan de reacties te horen,
is dat aardig gelukt."
De Traatjes hadden slechts twee maanden de
tijd het paviljoen om te bouwen tot Strandclub
Zee. De kaart was in het begin daardoor beschei
den. „Hamburgers, saté en een tosti. Dat was het.
Stap voor stap hebben we het menu uitgebreid
tot een hoger niveau. Nu hebben we een volledige
kaart, met kreeft, oesters en de beste hamburger
van de Brouwersdam." Het doel was een zo'n di
vers mogelijk menu te presenteren. Naast tourne-
dos en kibbeling, knipoogt de keuken met tom
kha kai, rundertataki met misomayo en curry
naar Azië. Margot: ,,Wie net van de kiteplank
komt, eet hier goede saté. Maar gasten komen ook
lekker drie gangen dineren."
Zo veel mogelijk ingrediënten komen uit de
buurt. De tong gaat recht van de boot de snij
plank op, brood wordt door de lokale bakker ge
bakken. ,,Zo weet je waar het product vandaan
komt, dat vinden we heel belangrijk", verduide
lijk Margot. De gegrilde kreeft is een populair ge
recht, maar de hamburger en curry met ossen
haas of garnalen worden ook veel gegeten. Net
als, buiten de kaart om, verse vis. „Iedere week
serveren we een andere soort, afhankelijk van het
aanbod. Gasten zijn ook dol op de extra grote
biefstukken die we op zondag hebben. Daar re
serveren ze speciaal voor. We hebben een eerlijke
keuken, what you see is what you get. De gerechten
moeten goed zijn."
Veel aandacht gaat ook uit naar het interieur.
Strandclub Zee had met die loungebanken, kus
sens en schommels ook op Ibiza kunnen staan.
,,Ik verander de inrichting een keer in de twee
weken. En alles is te koop. Toen iemand zei dat ze
onze manden zo mooi vond, heb ik extra ingesla
gen. Ik laat sommige dingen zelfs op Bali of Ibiza
maken." Voor een hemels uitzicht hoef je zo ver
niet te gaan, vindt Margot. Het paviljoen is om
ringd door niets dan zee en strand. Vind maar een
plek waar de zon mooier in de zee zakt. ,,Dit is het
mooiste stukje van Nederland."
fk s* i|
vrijdag 11 september 2020
GO
-.•>
'V
Chefkok Stephan Kokjé met een Thaise curry.
FOTO'S SANDRA SCHIMMELPENNINK SANSEE FOTOGRAFIE
Strandclub Zee: een eerlijke
keuken en hemels uitzicht
Bob Maes
Eigenaresse Margot Traa.
M Het terras
biedt een
prachtig uit
zicht.