10 ZEELAND Achter de groene deuren van het beeldschone Le Baron Chassé aan de Gortstraat in Middelburg, zit Klein Café Cliché. In deze verborgen parel worden niet alleen de smaakpapillen, maar alle zintuigen geprikkeld. ETEN OP EEN ANDERE TOER e meeste gasten die hier binnenkomen, kijken meteen naar boven, naar het plafond", zegt Em melou van Eijkelenburg, gastvrouw van Klein Café Cliché. ,,De roman tiek van het pand, in combinatie met moderne kunst en de prikkelende gerechten veroorzaakt echt een wauw-effect.'' Normaal gesproken verleent Sociëteit de Verge noeging vrijwel uitsluitend toegang aan haar le den. Maar sinds juli kan iedereen in Le Baron Chassé dineren. Zonder ballotage. Achter de groene deuren zit het broertje van Café Cliché in Amsterdam, waarvan topkok Sidney Schutte sa men met Marco Doeleman eigenaar is. Beiden hebben Zeeuwse roots. ,,Onze wens was in Mid delburg een nieuw restaurant te openen'', zegt Marco, wiens vriendin uitbater is van de sociëteit. „Personeel en pand waren geregeld. Corona gooide roet in het eten. Omdat alle activiteiten van de soos vrijwel stillagen, kregen we gelukkig toestemming om tijdelijk hier te beginnen.'' Naast eenvoudig meubilair en kunst heeft dit romantisch gedecoreerde pand niets nodig. Ja, goed eten natuurlijk. En dat is er. Sidney stelde het menu samen. Vincent Colauto staat in de keuken. Hij werkte de afgelopen drie jaar in Sid ney's signatuurrestaurant in Mexico. ,,Op de kaart staan clichégerechten met een moderne touch. Ze zijn van dezelfde kwaliteit als in Amsterdam. Ver rassend, met wereldse invloeden. Elk gerecht is een explosie van smaken. Verder koken we zon der frutsels en tierlantijnen.'' Klein Café Cliché serveert een driegangenkeu- zemenu voor 42,50 per persoon. Een van de voor gerechten is carpaccio. Dat klinkt vrij cliché, be halve als de plakjes runderlende liggen tussen crispy aardappel, overjarige Gouda, champignons, sjalot en kappertjes. ,,Dat knapperige van de aard appel en het aardse van de champignons maakt zo'n gerecht bijzonder'', zegt Vincent. ,,Maar ook de avocado met beukenzwam, mierikswortel, ponzu en groene appel of de ceviche van witvis, garnalen en octopus gemarineerd in aardbei, wa- sabi, avocado, rode ui en koriander zijn prikke lende combinaties.'' Enkele gasten komen regelmatig terug voor de gelakte ribbetjes zonder bot met knoflook en ge- wokte komkommer. Verder staat de kabeljauw met venkelsalade, kreeftensaus en tonkaboon bo venaan het lijstje van favorieten. Ook allesbehalve gewoon: een vegetarisch gerecht van morilles met rijstpasta, parmezaan, een crème van dop erwt, gepofte boekweit en mint. En sluit je na twee gangen af met een dessert als kersenpavlova met meringue, warme kersen, zure room en va- nille-ijs, staan al je smaakpapillen op scherp. zaterdag 29 augustus 2020 GO Coco Boere, Diel Boere en Annelies Wooldrik (vlnr) aan de dis bij Klein Café Cliché. FOTO'S LEX DE MEESTER 'We koken hier zonder frutsels en tierlantijnen' Elian van 't Westeinde Een 'Buikschuiver'. Chef Vincent Colauto. £'5 Dineren in Le Baron Chasse kan voorlopig nog de hele maand september, op vrijdag, zaterdag en zondag. Wel even reserveren.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 38