10 ZEELAND
Achter de
groene deuren
van het
beeldschone Le
Baron Chassé
aan de Gortstraat
in Middelburg, zit
Klein Café Cliché.
In deze verborgen
parel worden niet
alleen de
smaakpapillen,
maar alle
zintuigen
geprikkeld.
ETEN OP EEN ANDERE TOER
e meeste gasten die hier
binnenkomen, kijken
meteen naar boven, naar
het plafond", zegt Em
melou van Eijkelenburg,
gastvrouw van Klein
Café Cliché. ,,De roman
tiek van het pand, in combinatie met moderne
kunst en de prikkelende gerechten veroorzaakt
echt een wauw-effect.''
Normaal gesproken verleent Sociëteit de Verge
noeging vrijwel uitsluitend toegang aan haar le
den. Maar sinds juli kan iedereen in Le Baron
Chassé dineren. Zonder ballotage. Achter de
groene deuren zit het broertje van Café Cliché in
Amsterdam, waarvan topkok Sidney Schutte sa
men met Marco Doeleman eigenaar is. Beiden
hebben Zeeuwse roots. ,,Onze wens was in Mid
delburg een nieuw restaurant te openen'', zegt
Marco, wiens vriendin uitbater is van de sociëteit.
„Personeel en pand waren geregeld. Corona
gooide roet in het eten. Omdat alle activiteiten
van de soos vrijwel stillagen, kregen we gelukkig
toestemming om tijdelijk hier te beginnen.''
Naast eenvoudig meubilair en kunst heeft dit
romantisch gedecoreerde pand niets nodig. Ja,
goed eten natuurlijk. En dat is er. Sidney stelde
het menu samen. Vincent Colauto staat in de
keuken. Hij werkte de afgelopen drie jaar in Sid
ney's signatuurrestaurant in Mexico. ,,Op de kaart
staan clichégerechten met een moderne touch. Ze
zijn van dezelfde kwaliteit als in Amsterdam. Ver
rassend, met wereldse invloeden. Elk gerecht is
een explosie van smaken. Verder koken we zon
der frutsels en tierlantijnen.''
Klein Café Cliché serveert een driegangenkeu-
zemenu voor 42,50 per persoon. Een van de voor
gerechten is carpaccio. Dat klinkt vrij cliché, be
halve als de plakjes runderlende liggen tussen
crispy aardappel, overjarige Gouda, champignons,
sjalot en kappertjes. ,,Dat knapperige van de aard
appel en het aardse van de champignons maakt
zo'n gerecht bijzonder'', zegt Vincent. ,,Maar ook
de avocado met beukenzwam, mierikswortel,
ponzu en groene appel of de ceviche van witvis,
garnalen en octopus gemarineerd in aardbei, wa-
sabi, avocado, rode ui en koriander zijn prikke
lende combinaties.''
Enkele gasten komen regelmatig terug voor de
gelakte ribbetjes zonder bot met knoflook en ge-
wokte komkommer. Verder staat de kabeljauw
met venkelsalade, kreeftensaus en tonkaboon bo
venaan het lijstje van favorieten. Ook allesbehalve
gewoon: een vegetarisch gerecht van morilles
met rijstpasta, parmezaan, een crème van dop
erwt, gepofte boekweit en mint. En sluit je na
twee gangen af met een dessert als kersenpavlova
met meringue, warme kersen, zure room en va-
nille-ijs, staan al je smaakpapillen op scherp.
zaterdag 29 augustus 2020
GO
Coco Boere, Diel
Boere en Annelies
Wooldrik (vlnr) aan
de dis bij Klein
Café Cliché.
FOTO'S LEX DE MEESTER
'We koken hier zonder
frutsels en tierlantijnen'
Elian van 't Westeinde
Een 'Buikschuiver'.
Chef Vincent Colauto.
£'5
Dineren in Le Baron Chasse kan voorlopig nog
de hele maand september, op vrijdag, zaterdag
en zondag. Wel even reserveren.