MENEER MEVROUW HAMERSMA
Paddenstoelen-
lasagne met pesto
-
ongecompliceerde van de
dolcetto en de frisse zuren
en het randje groen van de
barbera.
„Verbaast me niks dat zo'n
opeenstapeling van druiven
lekker combineert met al die
smaken van zo'n 'lasagne
kapsalon''', zei de wijnleveran
cier opgewekt toen ik hem
informeerde over het resultaat.
Mevrouw Hamersma was ook
tevreden. ,,Die Slater is nog
verre van versleten'', conclu
deerde ze.
Nigel
Slater
ibtomfrebm
Speciaalzaak
(6 personen)
2 uien
3 kleine tenen knoflook
1 dikke plak boter (25 g)
10 g gedroogde porcini
750 g kastanjechampignons
handvol fijngesneden peterselie
4-5 el Parmezaanse kaas,
versgeraspt
5 el slagroom
750 g bechamelsaus (mag uit pot)
350 g koelverse lasagnevellen
Voor de pestosaus
60 g pijnboompitten
50 g verse basilicumblaadjes
2 tenen knoflook
olijfolie
4 el Parmezaanse kaas,
versgeraspt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de uien. Hak ze in grove stukjes.
Pel de knoflook. Snijd in dunne plak
jes. Laat beide 20 minuten in een
diepe pan in de hete boter smoren.
Overgiet de porcini met warm water
(100 ml) en laat ze weken. Snijd de
champignons in dikke plakken.
Mix voor de saus pijnboompitten,
basilicum, knoflook, olijfolie en
parmezaan in een keukenmachine
tot een romige puree.
Voeg champignons toe aan de uien en
de knoflook totdat ze gaar zijn. Zet
het deksel schuin op de pan. Voeg de
porcini toe, met het weekwater, de
peterselie en vier tot vijf eetlepels
room. Breng op smaak met zout en
peper. Laat de saus zachtjes wat
inkoken. Strijk een paar eetlepels
bechamelsaus uit op de bodem van
een lage ovenschaal en bedek met
wat lasagnevellen. Schep de helft van
de paddenstoelensaus erover, leg
daarop weer wat vellen, gevolgd door
de rest van de saus. Leg de overige
pastavellen erop. Strijk de pestosaus
hierover uit met daarop de overgeble
ven bechamelsaus en de parmezaan.
Bak in de oven tot de bovenkant
goudbruin is en de saus borrelt.
5Qs,snelet tvga
Greenfeast
Nigel Slater
(Fontaine Uitgevers, €10)
Online
Rigo 2018, Sori
Piadvenza, dolcetto
di Diano d'Alba, Ita
lië. €12,25
(rood, biologisch)
Awwijn
Supermarkt
Fontanafredda
2017, nebbiolo,
Langhe, Italië.
€9,99 (rood)
Albert Heijn
Cascina Ghercina
2016, 'Dedicate ai
miei amici',
Langhe, Italië.
€11,90 (rood)
Verkoopadressen:
Goessens
ZATERDAG 29 AUGUSTUS 2020 37