MENEER MEVROUW HAMERSMA Paddenstoelen- lasagne met pesto - ongecompliceerde van de dolcetto en de frisse zuren en het randje groen van de barbera. „Verbaast me niks dat zo'n opeenstapeling van druiven lekker combineert met al die smaken van zo'n 'lasagne kapsalon''', zei de wijnleveran cier opgewekt toen ik hem informeerde over het resultaat. Mevrouw Hamersma was ook tevreden. ,,Die Slater is nog verre van versleten'', conclu deerde ze. Nigel Slater ibtomfrebm Speciaalzaak (6 personen) 2 uien 3 kleine tenen knoflook 1 dikke plak boter (25 g) 10 g gedroogde porcini 750 g kastanjechampignons handvol fijngesneden peterselie 4-5 el Parmezaanse kaas, versgeraspt 5 el slagroom 750 g bechamelsaus (mag uit pot) 350 g koelverse lasagnevellen Voor de pestosaus 60 g pijnboompitten 50 g verse basilicumblaadjes 2 tenen knoflook olijfolie 4 el Parmezaanse kaas, versgeraspt Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de uien. Hak ze in grove stukjes. Pel de knoflook. Snijd in dunne plak jes. Laat beide 20 minuten in een diepe pan in de hete boter smoren. Overgiet de porcini met warm water (100 ml) en laat ze weken. Snijd de champignons in dikke plakken. Mix voor de saus pijnboompitten, basilicum, knoflook, olijfolie en parmezaan in een keukenmachine tot een romige puree. Voeg champignons toe aan de uien en de knoflook totdat ze gaar zijn. Zet het deksel schuin op de pan. Voeg de porcini toe, met het weekwater, de peterselie en vier tot vijf eetlepels room. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus zachtjes wat inkoken. Strijk een paar eetlepels bechamelsaus uit op de bodem van een lage ovenschaal en bedek met wat lasagnevellen. Schep de helft van de paddenstoelensaus erover, leg daarop weer wat vellen, gevolgd door de rest van de saus. Leg de overige pastavellen erop. Strijk de pestosaus hierover uit met daarop de overgeble ven bechamelsaus en de parmezaan. Bak in de oven tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. 5Qs,snelet tvga Greenfeast Nigel Slater (Fontaine Uitgevers, €10) Online Rigo 2018, Sori Piadvenza, dolcetto di Diano d'Alba, Ita lië. €12,25 (rood, biologisch) Awwijn Supermarkt Fontanafredda 2017, nebbiolo, Langhe, Italië. €9,99 (rood) Albert Heijn Cascina Ghercina 2016, 'Dedicate ai miei amici', Langhe, Italië. €11,90 (rood) Verkoopadressen: Goessens ZATERDAG 29 AUGUSTUS 2020 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 117