A
MENEER MEVROUW HAMERSMA
Saltimbocca
alla Romana
k'-t
Lèaë»
-»4 ifr.
-i -■.» .4
ié** .1" - Af
ft'
f'
-s 1
A
g,S
(waarvoor we overigens eerst
door een kookboekwinkel heen
moesten) ging mevrouw Ha-
mersma meteen met de saltim-
bocca aan de slag. ,,Leuk, die
kaas ertussen'', oordeelde zij.
Nu gaat dit blanke kalfsvlees al
heel goed met wit. Maar het in
geslagen pad werd nog eens ex
tra geplaveid door de kaaskeu
ze. Die leidde richting pinot
grigio, pinot bianco, chardon-
nay en wit waarvoor de malva-
siadruif is gebruikt. Ik koos er
eentje uit Puglia met een dub
bel daderprofiel, gemaakt met
chardonnay én malvasia. Voor
wie zijn wit graag wat rijker
drinkt. Wie meer op de frisse
toer wil, heeft twee keuzes. Est!
Est!! Est!!!, waar de malvasia
mede tekent voor kwiek wit
fruit en een limoenspritz. Of
anders een van de betere pinot
grigio's van de afgelopen tijd.
Wat een feest. Ook op het bord.
Mevrouw Hamersma had extra
veel saltimbocca gemaakt.
Online
Masut da Rive
2019, pinot grigio,
Isonzo del Friuli,
Italië.
€14,50 (wit)
The Wine
Connection
H
i
V v
fes -
s
1 1 O
- - B
j! E'1 s-r'
- a
■%*t 'iT
r a
m
n'
"V"
A
'S
p*
<B
■V\
4
-r ""v'
^feir - -i= 6
jfJ-jfï!„
w v
4'; -I
L «L.
- Lc_a «a
l
#s d
I
■- F 8
St - r
I
«tl.! a _-
i
'a 5, - .,-
(4 personen)
400 g kalfsoester,
in vier plakken van
1 cm dik
4 plakken parmaham
4 plakken fontinakaas,
gruyère of emmentaler
8 salieblaadjes
100 g bloem
2 el olijfolie
100 ml witte wijn
zout en peper
Bereiding
1. Sla de kalfsoester plat
tussen twee velletjes huis-
houdfolie. Gebruik daar
voor een vleeshamer, een
deegroller of het heft van
een groot mes.
2. Leg op elke plak een
plak parmaham, een plak
kaas en een salieblad.
Rol de plakken op, houd
met een cocktailprikker
de uiteinden bij elkaar.
3. Strooi de bloem op een
bord, haal de rolletjes
door de bloem en laat
ze 5 minuten staan op
kamertemperatuur.
4. Verwarm de olijfolie in
een koekenpan op hoog
vuur en bak de rolletjes
3 minuten aan beide kan
ten. Blus af met de wijn en
draai het vuur lager.
5. Kook het vocht onge
veer 5 minuten in, maar
zorg ervoor dat een beetje
jus overblijft. Voeg 50 ml
water toe als het te droog
wordt en stoof het vlees
nog 2 minuten met het
deksel op de pan.
6. Leg de rolletjes op een
grote schaal. Schenk de
jus erover, bestrooi het
vlees met de overgeble
ven salieblaadjes en met
zout en peper.
BIG MAMMA'S
1 CUCINA POPOLARE
-I Mfc aWfigiwaMjfc 'tj
Big Mamma
Cucina Popolare
Diverse auteurs
(Good Cook, €35)
Slijterij
Le Poggere 2019,
Est! Est!! Est!!!
di Montefiascone,
Italië. €8,99 (wit)
Gall Gall
Wijnspeciaalzaak
Contrade 2019,
chardonnay, malva-
sia, Puglia, Italië.
€7,50 (wit)
Verkoopadressen:
Wijnkoperij
De Gouden Ton
ZATERDAG 22 AUGUSTUS 2020 37