A MENEER MEVROUW HAMERSMA Saltimbocca alla Romana k'-t Lèaë» -»4 ifr. -i -■.» .4 ié** .1" - Af ft' f' -s 1 A g,S (waarvoor we overigens eerst door een kookboekwinkel heen moesten) ging mevrouw Ha- mersma meteen met de saltim- bocca aan de slag. ,,Leuk, die kaas ertussen'', oordeelde zij. Nu gaat dit blanke kalfsvlees al heel goed met wit. Maar het in geslagen pad werd nog eens ex tra geplaveid door de kaaskeu ze. Die leidde richting pinot grigio, pinot bianco, chardon- nay en wit waarvoor de malva- siadruif is gebruikt. Ik koos er eentje uit Puglia met een dub bel daderprofiel, gemaakt met chardonnay én malvasia. Voor wie zijn wit graag wat rijker drinkt. Wie meer op de frisse toer wil, heeft twee keuzes. Est! Est!! Est!!!, waar de malvasia mede tekent voor kwiek wit fruit en een limoenspritz. Of anders een van de betere pinot grigio's van de afgelopen tijd. Wat een feest. Ook op het bord. Mevrouw Hamersma had extra veel saltimbocca gemaakt. Online Masut da Rive 2019, pinot grigio, Isonzo del Friuli, Italië. €14,50 (wit) The Wine Connection H i V v fes - s 1 1 O - - B j! E'1 s-r' - a ■%*t 'iT r a m n' "V" A 'S p* <B ■V\ 4 -r ""v' ^feir - -i= 6 jfJ-jfï!„ w v 4'; -I L «L. - Lc_a «a l #s d I ■- F 8 St - r I «tl.! a _- i 'a 5, - .,- (4 personen) 400 g kalfsoester, in vier plakken van 1 cm dik 4 plakken parmaham 4 plakken fontinakaas, gruyère of emmentaler 8 salieblaadjes 100 g bloem 2 el olijfolie 100 ml witte wijn zout en peper Bereiding 1. Sla de kalfsoester plat tussen twee velletjes huis- houdfolie. Gebruik daar voor een vleeshamer, een deegroller of het heft van een groot mes. 2. Leg op elke plak een plak parmaham, een plak kaas en een salieblad. Rol de plakken op, houd met een cocktailprikker de uiteinden bij elkaar. 3. Strooi de bloem op een bord, haal de rolletjes door de bloem en laat ze 5 minuten staan op kamertemperatuur. 4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de rolletjes 3 minuten aan beide kan ten. Blus af met de wijn en draai het vuur lager. 5. Kook het vocht onge veer 5 minuten in, maar zorg ervoor dat een beetje jus overblijft. Voeg 50 ml water toe als het te droog wordt en stoof het vlees nog 2 minuten met het deksel op de pan. 6. Leg de rolletjes op een grote schaal. Schenk de jus erover, bestrooi het vlees met de overgeble ven salieblaadjes en met zout en peper. BIG MAMMA'S 1 CUCINA POPOLARE -I Mfc aWfigiwaMjfc 'tj Big Mamma Cucina Popolare Diverse auteurs (Good Cook, €35) Slijterij Le Poggere 2019, Est! Est!! Est!!! di Montefiascone, Italië. €8,99 (wit) Gall Gall Wijnspeciaalzaak Contrade 2019, chardonnay, malva- sia, Puglia, Italië. €7,50 (wit) Verkoopadressen: Wijnkoperij De Gouden Ton ZATERDAG 22 AUGUSTUS 2020 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 117