Van groot
vlees geen
spoor
*v. Vr
Wijnweetje
Het echtpaar Hamersma
verheugt zich watertandend
op een indrukwekkende steak
of fikse longhaas.
Evenals vele anderen
gingen ook mevrouw Hamers
ma en ik lekker weg in eigen
land. Nu doen we dat nooit met
een geheel lege agenda. Aldus
belandden we in Maastricht,
omdat ons de boodschap had
bereikt dat restaurant Onglet
zich daar had gevestigd. 'In de
werkplaats achter een oude sla
gerij. Vlees speelt een belang
rijke rol. Paradepaardje in de
keuken is de Southbend grill,
welke zorgt voor een pure
smaak van het vlees', zo luid
den de berichten.
We verheugden ons om het
door ons zelf opgelegde 'eet-
meer-groenten-regime' met
voeten te treden. Voor ons
geestesoog zagen we al een
mooie cöte de boeuf, een
indrukwekkende tomahawk
steak en anders toch zeker een
fikse longhaas, een onglet.
Bovendien sprak de formule
ons aan. We bewaarden goede
herinneringen aan New York,
waar we Beauty Essex be
zochten, een zaak verstopt
achter een lommerd. En PDT,
Please Don't Tell, waarvoor we
ons dienden te melden in een
telefooncel achterin restaurant
Crif Dogs. Na het intikken van
een telefoonnummer zwaaide
de muur van de phone booth
open en kon het cocktailuurtje
een aanvang nemen.
De wandeling naar Onglet
leidde ons langs Mediterraneo,
een Italiaans restaurant waar
we eens een buitengewone
saltimbocca hadden gegeten.
,,Als we terug zijn, maak ik dat
ook weer eens'', zei mevrouw
Hamersma. ,,In Big Mamma
Cucina Popolare staat een recept
It
mg- fr-
-u
w. m.
- r
C-#
i
A
s
m *r I -■
waar ze een aardige twist aan
die klassieker hebben gege
ven.''
Nu doen we niet aan restau
rantrecensies, dus laten we het
erop houden dat we ons erover
verbaasden dat de memorabele
gerechten in Onglet twee vege
tarische bereidingen en een
stukje makreel waren. Van
groot vlees ontbrak op de kaart
sowieso elk spoor.
Toen we de volgende dag te
rugkwamen in de eigen keuken
36
Eten drinken
Mevrouw Hamersma runt een kookboek
winkel, meneer Hamersma weet alles
over wijn: een gouden combinatie.
'Doe mij maar een
lekker wijntje.' Voor
wie het niveau van
een dergelijke be
stelling is ontstegen
- of dat wil ontstij
gen - is er nu de
online/onwine
cursus Ontdek je
smaak. Voor 147
euro leer je proeven
als een professio
nal, krijg je les
van professionals,
gaat de aromazon
voor je schijnen en
krijg je zes verschil
lende wijnen thuis
bezorgd. Kortom,
pak maar vast je
kurkentrekker.
Hoewel, dat blijkt
niet nodig. Want die
maakt deel uit van
het proefpakket.
academy.wijnspijs.nl
a
i
D S
■p
t .«-Itt- L
-.. A
■2
- a
JP
B
p.
.3
-.'J. - Iff
r I j1 RJt
Si"
- j
1ip.'
9j
P
Wr
1
,.r
r1
a, - A
- t V -