Van groot vlees geen spoor *v. Vr Wijnweetje Het echtpaar Hamersma verheugt zich watertandend op een indrukwekkende steak of fikse longhaas. Evenals vele anderen gingen ook mevrouw Hamers ma en ik lekker weg in eigen land. Nu doen we dat nooit met een geheel lege agenda. Aldus belandden we in Maastricht, omdat ons de boodschap had bereikt dat restaurant Onglet zich daar had gevestigd. 'In de werkplaats achter een oude sla gerij. Vlees speelt een belang rijke rol. Paradepaardje in de keuken is de Southbend grill, welke zorgt voor een pure smaak van het vlees', zo luid den de berichten. We verheugden ons om het door ons zelf opgelegde 'eet- meer-groenten-regime' met voeten te treden. Voor ons geestesoog zagen we al een mooie cöte de boeuf, een indrukwekkende tomahawk steak en anders toch zeker een fikse longhaas, een onglet. Bovendien sprak de formule ons aan. We bewaarden goede herinneringen aan New York, waar we Beauty Essex be zochten, een zaak verstopt achter een lommerd. En PDT, Please Don't Tell, waarvoor we ons dienden te melden in een telefooncel achterin restaurant Crif Dogs. Na het intikken van een telefoonnummer zwaaide de muur van de phone booth open en kon het cocktailuurtje een aanvang nemen. De wandeling naar Onglet leidde ons langs Mediterraneo, een Italiaans restaurant waar we eens een buitengewone saltimbocca hadden gegeten. ,,Als we terug zijn, maak ik dat ook weer eens'', zei mevrouw Hamersma. ,,In Big Mamma Cucina Popolare staat een recept It mg- fr- -u w. m. - r C-# i A s m *r I -■ waar ze een aardige twist aan die klassieker hebben gege ven.'' Nu doen we niet aan restau rantrecensies, dus laten we het erop houden dat we ons erover verbaasden dat de memorabele gerechten in Onglet twee vege tarische bereidingen en een stukje makreel waren. Van groot vlees ontbrak op de kaart sowieso elk spoor. Toen we de volgende dag te rugkwamen in de eigen keuken 36 Eten drinken Mevrouw Hamersma runt een kookboek winkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. 'Doe mij maar een lekker wijntje.' Voor wie het niveau van een dergelijke be stelling is ontstegen - of dat wil ontstij gen - is er nu de online/onwine cursus Ontdek je smaak. Voor 147 euro leer je proeven als een professio nal, krijg je les van professionals, gaat de aromazon voor je schijnen en krijg je zes verschil lende wijnen thuis bezorgd. Kortom, pak maar vast je kurkentrekker. Hoewel, dat blijkt niet nodig. Want die maakt deel uit van het proefpakket. academy.wijnspijs.nl a i D S ■p t .«-Itt- L -.. A ■2 - a JP B p. .3 -.'J. - Iff r I j1 RJt Si" - j 1ip.' 9j P Wr 1 ,.r r1 a, - A - t V -

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 116