Zk,
-j; i
Eeuwelinge verbaasd:
'Word ik honderd?'
kaam
iMmÊki
5
JERRY VAN ZUIJLEN CORONACRISIS
A I,rT!_i.
4,; ;j- 'Jvii v':.
Met tien horecabedrijven belandde Jerry
van Zuijlen (58) medio maart op een
ongekende bumpy ride, zoals hij zelf zegt.
In zijn Amadore Groep zitten vier grote Walcherse
en Bevelandse hotels/restaurants en zes
restaurants/grand cafés die door de lockdown
geheel of nagenoeg zonder gasten zaten. ,,En dat
met driehonderd man personeel. Dat was wel heel
spannend", zegt hij, als hij in het restaurant van
Hotel De Kamperduinen bij Kamperland terugblikt.
Kamperland
Hij zit al 35 jaar in de horeca en
zoiets maakte hij nog nooit mee.
,,Echt ongekend." De eerste weken
van de lockdown gebruikte hij
voor onderhoud aan zijn bedrijven
in Dishoek, Domburg, Goes, Kam
perland, Middelburg en Vlissin-
gen. ,,Waar nodig een likje verf."
Ook werden er nieuwe menukaar
ten bedacht en plannen uitgedacht
hoe ze weer open konden als de
lockdown werd versoepeld. ,,We
hebben niemand moeten ontslaan
en de banken werkten en werken
goed mee." Hij noemt dat belang
rijke punten. ,,We hebben een heel
goed personeelsteam dat we bij el
kaar willen houden."
Als voorbeeld laat hij een appje
zien van een zakenrelatie die on
langs een paar dagen in een van de
vier hotels verbleef: 'Ik kom bij
veel bedrijven, maar jouw mede
werkers weten echt van aanpak
ken'. Van Zuijlen: ,,Zo'n appje, dat
is toch heel mooi. Dat zegt toch
veel." Hij wijst naar buiten, waar
het op dat moment zo'n 35 graden
is. ,,Met die temperatuur daar wer
ken. Dat is zwaar hoor. Maar ze
doen het." Hij vertelt dat de bank
ook vertrouwen in de Amadore
Groep heeft. ,,We hebben wel
onze oorlogskas moeten aanspre
ken. Maar we gaan het redden."
Glimlachend: ,,Ik kan alleen pas
later stoppen met werken."
De bedrijfsvoering in de hotels
moest ook direct worden aange
past na de lockdown. ,,Het buffet
bijvoorbeeld, werd direct afge
schaft. Ontbijt, lunch en diner
werden op de kamers uitgeser-
veerd. En de hygiëne moest nog
Het buffet werd direct
afgeschaft. En de
hygiëne moest nog
verder omhoog
verder omhoog. Want je wilt abso
luut niet dat iemand in jouw be
drijf besmet raakt."
Hij had ook plannen twee hore
cabedrijven in Goes aan te passen.
,,Die plannen liggen klaar, maar
we wachten nog even met een op
dracht geven aan de aannemer.
Misschien moeten we iets anders
ontwerpen, zodat we echt corona-
proof onze gasten kunnen ontvan
gen."
Winterproof terras
Van Zuijlen heeft vertrouwen in
de toekomst van de horeca. ,,Men-
sen willen graag verzorgd worden.
Hebben behoefte om naar buiten
te gaan. Ons voordeel is dat we
ruime bedrijven met grote terras
sen hebben. We kunnen gasten
veilig ontvangen en bedienen.
Ook als de temperatuur weer wat
minder wordt. We hebben bij
voorbeeld terrassen die winter-
proof zijn. Daar kunnen we het
hele jaar door mensen ontvangen.
Je zag al een tijdje dat veel mensen
buiten willen zitten. Daar speel
den we al op in." Hij vindt het wel
diep triest dat gewone kroegen
door de coronaregels dreigen te
verdwijnen. ,,De regering moet
voor die mensen klaar staan."
Hij beseft maar al te goed dat het
coronavirus blijft. ,,Het is onder
ons en we moeten er rekening
mee blijven houden." Maar het is
volgens hem mogelijk als groot
horecabedrijf daar mee om te
gaan. ,,Zeker in Zeeland zitten we
wat dat betreft goed. We hebben
hier honderden kilometers kust en
er is veel ruimte. Dat maakt deze
provincie tot de aantrekkelijkste
van Nederland."
OOST-SOUBURG ,,Word ik
honderd? Ik kan het me niet voor
stellen", zei Catrien van de Ven
van de Berge gisteren na de felici
taties. Loco-burgemeester Els Ver-
hage kwam die brengen in zorg
centrum De Zoute Viever, waar
mevrouw Van de Ven woont. Ver-
hage kon niet anders dan delen in
die verbazing: mevrouw Van de
Ven maakt het opperbest.
De eeuwelinge vierde haar ver
jaardag met haar twee dochters en
zoons. Haar kleinkinderen ont
vangt ze vandaag in de Ontmoe
tingszaal van het zorgcentrum.
Mevrouw Van de Ven heeft er vijf,
en zes achterkleinkinderen en één
achter-achterkleinkind. Haar man
Gerard moet ze al sinds 1993 mis
sen, evenals haar eerstgeborene,
Gerard junior, lang geleden. Ge
lukkige herinneringen heeft ze
aan de tijd die het gezin woonde
op Curasao, waar Gerard werkte
voor Shell. ,,Ik zou het zó over wil
len doen", zegt ze daarover.
De geboren Middelburgse
woonde tot eind 2017 zelfstandig
in Middelburg. Ze is draagster van
het Verzetsherdenkingskruis. Zij
en Gerard waren in de Tweede
Wereldoorlog actieve verzets
mensen, die joodse onderduikers
in huis namen. Het paar kreeg het
ereteken in 1983 uit handen van de
Brabantse commissaris van de Ko
ningin, Dries van Agt.
(Advertentie)
Bent u diabeet en heeft u een chronische wond?
100% zuurstof kan veel voor u betekenen!
Voorlichtingsavonden op 19 en 26 augustus a.s. in hetAdrz Goes.
Inloop: vanaf 19.00 uur. Start: 19.30 uur.
zaterdag 15 augustus 2020
WA
Jerry van Zuijlen voor hotel De Kamperduinen: ,,We zijn in een ongekende bumpy ride beland."
FOTO DIRK-JAN GJELTEMA
'Dankzij de oorlogskas
gaan we het redden'
Emile Calon
-Jerry van Zuijlen
Els Verhage (l) overhandigde
mevrouw Van de Ven een boe
ket namens de gemeente Vlis-
singen. foto dirk-jan gjeltema
T.P. van Rees Vellinga, medisc
Hyperbare Zuurstoftherapie is bijzonder succesvol voor diabetespatiënten
met een chronische voetwond. Het MC Hyperbare Zuurstoftherapie, gevestigd
in het Adrz, werkt samen met ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorg en
paramedische zorgverleners in Zuidwest-Nederland
Hoe zuurstoftherapie werkt?
Tijdens de behandeling ademt u 100% zuurstof in via een masker in een
speciale drukkamer. Onder verhoogde druk neemt uw lichaam 12 x meer
zuurstof op dan normaal het geval is. Zodoende wordt er veel meer zuurstof
opgenomen in de bloedbaan. Die extra zuurstof bereikt nu ook de ontstoken
en kwetsbare wonden waardoor deze beter en sneller genezen.
Met deze zuurstoftherapie worden zeer goede medische resultaten geboekt
Het gevolg is dat het vertrouwen in deze medische behandeling de laatste
jaren sterk is toegenomen. De therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt
volledig vergoed vanuit de basisverzekering.
Bezoek de voorlichtingsavond in het Adrz in Goes
Onze specialist T.P. van Rees Vellinga verzorgt deze avond een lezing over de
effecten en resultaten van zuurstoftherapie op de genezing van chronische
voetwonden bij diabetespatiënten. Ook komt een diabetespatiënt vertellen
over zijn ervaring met de therapie. Aanvullend geeft een wondverpleegkundige
van het Adrz uitleg over het belang van optimale wondzorg voor de
diabetespatiënt.
U bent van harte welkom op 19 of 26 augustus a.s. in het Adrz in Goes
De avonden zullen plaatsvinden in het personeelsrestaurant op de eerste
etage.
Inloop: vanaf 19.00 uur. Start: om 19.30 uur.
De corona-maatregelen die de zorg hanteert, worden daarbij zorgvuldig
nageleefd.
Maximaal 30 bezoekers zijn welkom op deze avond.
Wij vragen u om u vooraf aan te melden via:
- telefoonnummer: 0113-234290
- mailadres: info@hyperbaarcentrum.nl
- website: www.hyperbaarcentrum.nl/aanmelden-info-avond