O weerplaza a a a a a U a u Ef 24° 17° 20 RECEPT WEER k k k Nectarinesalade met suikerbroodcroutons Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Vandaag Morgen Opnieuw pittige buien Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies A WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN eten WEER in de regio af WEERSVERWACHTING NEDERLAND o"b 9 Bfta 4 Bfta 6 8 WEER IN EUROPA 27° 20° m 25° 19° Vandaag Morgen Zondag Maandag besusn°! €50,00 TONZON "onzon Vloerisolatie vrijdag 14 augustus 2020 PC Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 4 personen - 125 gr gerookte spekreepjes - olijfolie - 200 gr Fries suikerbrood, in blokjes van 1 bij 1 cm - peper en zout - 4 nectarines - 4 wilde nectarines - 2 komkommers - 85 gr rucola - 4 el balsamicocrème - 10 gr basilicumblaadjes - Verhit een koekenpan en bak hierin de spekreepjes in 6 minuten goudbruin en krokant. Schep de spekreepjes uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. - Voeg een beetje olie toe aan het uitgebakken spekvet in de koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de blokjes suikerbrood in 4 minuten goudbruin en krokant. Breng op smaak met peper en zout. - Halveer de nectarines, verwijder de pit en snijd iedere halve nectarine in 4 parten. Schep de nectarinepartjes om in een mengkom met 1 el olijfolie, peper en zout. Gril de partjes in een hete grillpan tot ze mooie grillstrepen hebben gekregen en een beetje zacht geworden zijn. - Halveer de wilde nectarines, Dit recept is verzorgd door Eatertainment. verwijder de pit en snijd in dunne plakjes. Snijd met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de komkommers. Leg de rucola in vier diepe borden, verdeel de komkommer, spekreepjes, wilde nectarineschijfjes en gegrilde nectarinepartjes erover, schenk er een beetje balsamicocrème overheen en garneer met suikerbroodcroutons en basilicum. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 70% Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% DAGRECORD Hoogst 28,7iC in 1973 I Laagst 5,9°C in 1931 GEMIDDELD Minimum 12,5"<C I Maximum 23,0°C Wilfred Janssen T@Weerplaza Vandaag is het wisselend bewolkt. Het wordt niet meer zo heet als in de afgelopen dagen, maar op de warmste plaatsen kan het nog wel 28 of 29 graden worden. Het is broeierig warm, wat betekent dat ook vanmiddag weer enkele regen- en onweersbuien kunnen ontstaan. Lokaal kan ook veel regen in korte tijd vallen. In het weekend blijft de buienkans, maar de buien worden wel minder zwaar. Morgen wordt het 23 tot 26 graden, zondag komt daar weer een graadje bij. Na het weekend worden alleen nog landinwaarts zomerse temperaturen gehaald. Maandag kan nog een regen- of onweersbui vallen, vanaf dinsdag neemt de kans op pittige buien geleidelijk af. De hitte keert voorlopig niet terug. Zon: A 06:22 21:05 Maan: A 01:09 18:01 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 19 augustus 8 mm Vandaag 7 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 04:40 -137 17:20 -122 Terneuzen 04:55 -146 17:40 -130 Hansweert 05:05 -158 18:00 -140 Roompot buiten 04:44 -111 17:36 -97 Yerseke 05:35 -129 18:21 -108 Krammersluizen West 05:33 -118 18:15 -101 Hoogwater Vlissingen 10:46 144 23:25 146 Terneuzen 11:02 166 23:44 167 Hansweert 11:25 182 Roompot buiten 10:55 112 23:29 113 Yerseke 12:04 131 Krammersluizen West 11:45 127 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven Rotterdam Eindhoven Antwerpen Breda .LUXEMBURG PRAAG münchen WEnen BOEDAPEST ZÜB1CH IRDEAUX PREMIE Profiteer van de "beslis-nu-premie" en heb jarenlang plezier. Voor doe-het-zelvers :ijdelijk geen verzendkosten. ''tonzon.nl/beslis-nu-premie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48