O weerplaza
a
a
a
a
a
U
a
u
Ef
24°
17°
20 RECEPT WEER
k
k
k
Nectarinesalade met
suikerbroodcroutons
Vandaag
Morgen
Zondag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Opnieuw pittige
buien
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
A
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
eten
WEER in de regio
af
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
o"b
9
Bfta
4
Bfta
6
8
WEER IN EUROPA
27°
20° m
25°
19°
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
besusn°!
€50,00
TONZON
"onzon Vloerisolatie
vrijdag 14 augustus 2020
PC
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 4 personen
- 125 gr gerookte
spekreepjes
- olijfolie
- 200 gr Fries suikerbrood,
in blokjes van 1 bij 1 cm
- peper en zout
- 4 nectarines
- 4 wilde nectarines
- 2 komkommers
- 85 gr rucola
- 4 el balsamicocrème
- 10 gr basilicumblaadjes
- Verhit een koekenpan en bak hierin
de spekreepjes in 6 minuten
goudbruin en krokant. Schep de
spekreepjes uit de pan en laat
uitlekken op keukenpapier.
- Voeg een beetje olie toe aan het
uitgebakken spekvet in de
koekenpan en bak hierin op
middelhoog vuur de blokjes
suikerbrood in 4 minuten goudbruin
en krokant. Breng op smaak met
peper en zout.
- Halveer de nectarines, verwijder de
pit en snijd iedere halve nectarine in
4 parten. Schep de nectarinepartjes
om in een mengkom met 1 el olijfolie,
peper en zout. Gril de partjes in een
hete grillpan tot ze mooie
grillstrepen hebben gekregen en
een beetje zacht geworden zijn.
- Halveer de wilde nectarines,
Dit recept is verzorgd
door Eatertainment.
verwijder de pit en snijd in dunne
plakjes. Snijd met een dunschiller of
kaasschaaf dunne linten van de
komkommers.
Leg de rucola in vier diepe borden,
verdeel de komkommer,
spekreepjes, wilde
nectarineschijfjes en gegrilde
nectarinepartjes erover, schenk er
een beetje balsamicocrème
overheen en garneer met
suikerbroodcroutons en basilicum.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 70% Neerslagkans 70%
Neerslagkans 60%
DAGRECORD Hoogst 28,7iC in 1973 I Laagst 5,9°C in 1931
GEMIDDELD Minimum 12,5"<C I Maximum 23,0°C
Wilfred Janssen
T@Weerplaza
Vandaag is het wisselend bewolkt.
Het wordt niet meer zo heet als in
de afgelopen dagen, maar op de
warmste plaatsen kan het nog wel
28 of 29 graden worden. Het is
broeierig warm, wat betekent dat ook
vanmiddag weer enkele regen- en
onweersbuien kunnen ontstaan.
Lokaal kan ook veel regen in korte
tijd vallen. In het weekend blijft de
buienkans, maar de buien worden
wel minder zwaar. Morgen wordt het
23 tot 26 graden, zondag komt daar
weer een graadje bij. Na het weekend
worden alleen nog landinwaarts
zomerse temperaturen gehaald.
Maandag kan nog een regen- of
onweersbui vallen, vanaf dinsdag
neemt de kans op pittige buien
geleidelijk af. De hitte keert voorlopig
niet terug.
Zon: A 06:22 21:05
Maan: A 01:09 18:01
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 19 augustus
8 mm
Vandaag
7 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
04:40
-137
17:20
-122
Terneuzen
04:55
-146
17:40
-130
Hansweert
05:05
-158
18:00
-140
Roompot buiten
04:44
-111
17:36
-97
Yerseke
05:35
-129
18:21
-108
Krammersluizen West
05:33
-118
18:15
-101
Hoogwater
Vlissingen
10:46
144
23:25
146
Terneuzen
11:02
166
23:44
167
Hansweert
11:25
182
Roompot buiten
10:55
112
23:29
113
Yerseke
12:04
131
Krammersluizen West
11:45
127
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Eindhoven
Antwerpen
Breda
.LUXEMBURG PRAAG
münchen WEnen
BOEDAPEST
ZÜB1CH
IRDEAUX
PREMIE
Profiteer van de
"beslis-nu-premie"
en heb jarenlang plezier.
Voor doe-het-zelvers
:ijdelijk geen verzendkosten.
''tonzon.nl/beslis-nu-premie