7
van de groentenbox moet er nu een
ander recept worden verzonnen. ,,Een
soort verrassingspakket, met voor
heel de week groente en een recept
toe." De zoete bataat biedt een
smaakvol alternatief, in combinatie
met rucola, pesto, ham, cherryto
maatjes, Parmezaan en pijnboompit
jes. Het nieuwe recept wordt van in
ternet geplukt en uitgedraaid, nog
ruim op tijd voor de eerste bestel
ronde van de dag. Samen met Jeroen
en Steffan worden de laatste bood
schappenmanden voor Walcheren
gevuld. Vanmiddag staat Goes op het
programma, met ook nog een lus
door de Zak van Zuid-Beveland. Drie
leverdagen in de week zijn er, op
woensdag, donderdag en vrijdag.
Meteen worden dan bij de telers de
verse producten opgepikt. ,,We pro
beren zo effectief mogelijk te rijden."
Jan-Willem is de chauffeur voor Wal
cheren. Voor veel klanten is hij een
bekend gezicht. Tien jaar heeft hij op
de bezorgdienst gezeten. Nu is hij
inpakker. In de vakantietijd neemt hij
zijn oude stiel weer op. De mandjes
voor Goes en de Zak worden gevuld.
De orderpicker voor één dag ziet een
schat aan streekproducten voorbijko
men. Zoals Zeeuwse biologische li
monadesiroop, met rabarber, zeeven
kel en zeekraal. Afkomstig van Diesch
uit Middelburg. En daar mosterd Van
Ton, uit Zierikzee. Of perenappel
stroop, van Ter Linde in Oostkapelle.
Het vlees komt uit Drimmelen.
„Beesten die zowat het hele jaar bui
ten lopen, op de rand van de Bies-
bosch. Ze worden door de eigenaar
zelf naar een gecertificeerde slager ge
bracht, één dier per keer." Het maga
zijn is bescheiden van omvang. An
neke: ,,We proberen zo min mogelijk
voorraad te hebben. We bestellen pas
bij onze leveranciers, nadat de klant
een boodschappenlijst heeft doorge
geven. Je hoeft op die manier niet te
woekeren met de ruimte en alles is
heerlijk vers, zo van het land."
De Grote Verleiding heeft op zolder
een kleine fotostudio. Anneke maakt
er foto's van nieuwe verpakkingen,
om de website actueel te houden.
Vandaag moeten er melkpakken op
Ik ben
dagelijks met
eten bezig.
Voor mij is dat
een passie
de kiek. Ook nieuwe producten wor
den aan de website toegevoegd, zoals
de Italiaanse burrata. Dringende
mails worden beantwoord, tot aan de
middagpauze. En Alex, de man van
Anneke, waar is die? Op het akker
bouwbedrijf is het druk, met zoveel
droogte. Ook moet er een nieuwe
loods worden gebouwd. De bouw-
plek moet schoon worden opgele
verd, voordat de vaklui komen. ,,Alex
is met een snoeischaar in de weer."
De middag gaat op aan de administra
tieve afhandeling van klantencontac
ten. Ook wordt er gefactureerd naar
leveranciers. En de nieuwsbrief moet
er nog uit, met het verse aanbod en de
acties voor de nieuwe week. Tevens
wordt de nieuwe chauffeur Wim in
de nieuwsbrief voorgesteld. Natuur
lijk hoort er ook een recept bij. Voor
Anneke, lid van het Culinair Gilde
Zeeland, is dat een koud kunstje. ,,Ik
kook graag en ben altijd op zoek naar
nieuwe ideeën." Samen met Jeroen
en Steffan worden de spullen voor de
wekelijkse zaterdagmarkt op het be-
drijf klaargezet. Tussendoor rijdt An
neke nog naar Eversdijk, om bij teler
Henk Verhage extra tomaten op te
pikken. Bij Kwekerij de Noordhoek
komt ze sinds jaar en dag. ,,Een fami
liebedrijf waar al vanaf 2010 glas-
tuinbouwgewassen volledig biolo
gisch worden geteeld."
De kratten worden gewassen, zeker
in coronatijd een belangrijke klus.
De meiden kunnen prima zelfstan
dig werken. ,,Maar je wil toch even
weten hoe het met hen gaat." Ook de
chauffeurs komen terug van hun
ronde. Altijd volgt een kleine evalua
tie. ,,Over de rijtijden en andere bij
zonderheden." Tijdens het bezorgen
staat Anneke in nauw contact met
haar chauffeurs. ,,De klant krijgt al
tijd een bericht als we later komen
dan beloofd." Aan het eind van de
werkdag is Anneke een tevreden
mens. ,,Ik ben dagelijks met eten be
zig. Voor mij is dat een passie. Het is
elke dag een sport om de logistiek in
onze keten in goede banen te leiden.
Je bent altijd weer blij als dat gelukt
is en we tevreden klanten hebben."
dinsdag 11 augustus 2020
11.00 uur: streekproducten
11.30 uur: in de fotostudio
-Anneke van
Hootegem
12.30-17.30 uur: administratie en
nieuwsbrief maken
18.30-20.30: een tevreden mens