7 van de groentenbox moet er nu een ander recept worden verzonnen. ,,Een soort verrassingspakket, met voor heel de week groente en een recept toe." De zoete bataat biedt een smaakvol alternatief, in combinatie met rucola, pesto, ham, cherryto maatjes, Parmezaan en pijnboompit jes. Het nieuwe recept wordt van in ternet geplukt en uitgedraaid, nog ruim op tijd voor de eerste bestel ronde van de dag. Samen met Jeroen en Steffan worden de laatste bood schappenmanden voor Walcheren gevuld. Vanmiddag staat Goes op het programma, met ook nog een lus door de Zak van Zuid-Beveland. Drie leverdagen in de week zijn er, op woensdag, donderdag en vrijdag. Meteen worden dan bij de telers de verse producten opgepikt. ,,We pro beren zo effectief mogelijk te rijden." Jan-Willem is de chauffeur voor Wal cheren. Voor veel klanten is hij een bekend gezicht. Tien jaar heeft hij op de bezorgdienst gezeten. Nu is hij inpakker. In de vakantietijd neemt hij zijn oude stiel weer op. De mandjes voor Goes en de Zak worden gevuld. De orderpicker voor één dag ziet een schat aan streekproducten voorbijko men. Zoals Zeeuwse biologische li monadesiroop, met rabarber, zeeven kel en zeekraal. Afkomstig van Diesch uit Middelburg. En daar mosterd Van Ton, uit Zierikzee. Of perenappel stroop, van Ter Linde in Oostkapelle. Het vlees komt uit Drimmelen. „Beesten die zowat het hele jaar bui ten lopen, op de rand van de Bies- bosch. Ze worden door de eigenaar zelf naar een gecertificeerde slager ge bracht, één dier per keer." Het maga zijn is bescheiden van omvang. An neke: ,,We proberen zo min mogelijk voorraad te hebben. We bestellen pas bij onze leveranciers, nadat de klant een boodschappenlijst heeft doorge geven. Je hoeft op die manier niet te woekeren met de ruimte en alles is heerlijk vers, zo van het land." De Grote Verleiding heeft op zolder een kleine fotostudio. Anneke maakt er foto's van nieuwe verpakkingen, om de website actueel te houden. Vandaag moeten er melkpakken op Ik ben dagelijks met eten bezig. Voor mij is dat een passie de kiek. Ook nieuwe producten wor den aan de website toegevoegd, zoals de Italiaanse burrata. Dringende mails worden beantwoord, tot aan de middagpauze. En Alex, de man van Anneke, waar is die? Op het akker bouwbedrijf is het druk, met zoveel droogte. Ook moet er een nieuwe loods worden gebouwd. De bouw- plek moet schoon worden opgele verd, voordat de vaklui komen. ,,Alex is met een snoeischaar in de weer." De middag gaat op aan de administra tieve afhandeling van klantencontac ten. Ook wordt er gefactureerd naar leveranciers. En de nieuwsbrief moet er nog uit, met het verse aanbod en de acties voor de nieuwe week. Tevens wordt de nieuwe chauffeur Wim in de nieuwsbrief voorgesteld. Natuur lijk hoort er ook een recept bij. Voor Anneke, lid van het Culinair Gilde Zeeland, is dat een koud kunstje. ,,Ik kook graag en ben altijd op zoek naar nieuwe ideeën." Samen met Jeroen en Steffan worden de spullen voor de wekelijkse zaterdagmarkt op het be- drijf klaargezet. Tussendoor rijdt An neke nog naar Eversdijk, om bij teler Henk Verhage extra tomaten op te pikken. Bij Kwekerij de Noordhoek komt ze sinds jaar en dag. ,,Een fami liebedrijf waar al vanaf 2010 glas- tuinbouwgewassen volledig biolo gisch worden geteeld." De kratten worden gewassen, zeker in coronatijd een belangrijke klus. De meiden kunnen prima zelfstan dig werken. ,,Maar je wil toch even weten hoe het met hen gaat." Ook de chauffeurs komen terug van hun ronde. Altijd volgt een kleine evalua tie. ,,Over de rijtijden en andere bij zonderheden." Tijdens het bezorgen staat Anneke in nauw contact met haar chauffeurs. ,,De klant krijgt al tijd een bericht als we later komen dan beloofd." Aan het eind van de werkdag is Anneke een tevreden mens. ,,Ik ben dagelijks met eten be zig. Voor mij is dat een passie. Het is elke dag een sport om de logistiek in onze keten in goede banen te leiden. Je bent altijd weer blij als dat gelukt is en we tevreden klanten hebben." dinsdag 11 augustus 2020 11.00 uur: streekproducten 11.30 uur: in de fotostudio -Anneke van Hootegem 12.30-17.30 uur: administratie en nieuwsbrief maken 18.30-20.30: een tevreden mens

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 35