es a O weerplaza B51 ES 10° 27° 12° 20 RECEPT WEER Thaise kip in pindacurry [lüj 30° 33° 33° ^3 Waterstanden Weeradvies Vandaag Morgen Vandaag Neerslag Donderdag Vrijdag Zaterdag Morgen Zon/maan Snikheet later in de week A WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN ©eten o"b 9 9 9 9 10 10 10 9 9 8 WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Vrijdag 23° 9° m Donderdag €50,00 TONZON "onzon Vloerisolatie '"tonzon.nl/beslis-nu-premie dinsdag 4 augustus 2020 PC Dit recept is verzorgd door Eatertainment. Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Bereidingstijd: 30 min. Aantal personen: 4 - 3 el zonnebloemolie - 1 rode ui, gesnipperd - 2 zoete puntpaprika's, in blokjes - 2 teentjes knoflook, in plakjes - 400 gr kipfilet, in blokjes - 100 gr boemboe rode curry - 200 ml kokosmelk - 3 el pindakaas met stukjes pinda - 1 el vissaus - 1 el sojasaus - 1 limoen, sap - 300 gr pandanrijst - 1 komkommer, in blokjes - 10 gr verse kruiden, zoals munt, koriander of (Thaise) basilicum - 2 stengels bosui, in ringetjes - Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de pan en zet opzij. - Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3 minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook. - Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry totdat alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10 minuten zachtjes pruttelen. - Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking. Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en blokjes komkommer en garneer met de verse kruiden en bosui. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 09:35 -174 22:05 -209 Terneuzen 10:02 -185 22:32 -220 Hansweert 10:30 -199 23:02 -233 Roompot buiten 09:15 -119 21:44 -153 Yerseke 11:00 -139 23:25 -170 Krammersluizen West 11:06 -123 23:26 -157 Hoogwater Vlissingen 03:18 239 15:41 227 Terneuzen 03:35 262 15:57 249 Hansweert 04:25 278 16:40 263 Roompot buiten 03:08 179 15:34 164 Yerseke 05:08 205 17:26 190 Krammersluizen West 05:25 196 17:43 178 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG <2K Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Zon: A 06:06 21:24 Maan: A 22:17 06:32 Volgende maanfase: Laatste kwartier -11 augustus - 0mm - Vandaag 0 mm Morgen DAGRECORD Hoogst 35,3*0 in 1990 I Laagst 5,5°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 12,90 I Maximum 23,50 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Vandaag is het een typische Hollandse zomerdag. Er zijn zonnige perioden en er ontstaan stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog, alleen in het noordoosten is een kleine kans op een regenbui. Het wordt vanmiddag zo'n 20 graden op de Wadden en 23 graden in Limburg. De wind is zwak of matig uit westelijke richtingen. Woensdag wordt het in een groot deel van land zomers met maxima van 24 tot 29 graden. Er is veel zon en het blijft droog. Vanaf donderdag gaat de zomer op volle toeren draaien en wordt het snikheet. In vrijwel heel het land wordt het tropisch met in het zuidoosten maxima tussen 32 en 35 graden. Voor veel mensen zal de hitte teveel van het goede zijn. Raymond Klaassen @Weerplaza Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda BESUSNUt PREMIE Profiteer van de "beslis-nu-premie" en heb jarenlang plezier. Voor doe-het-zelvers :ijdelijk geen verzendkosten.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48