es
a
O weerplaza
B51
ES
10°
27°
12°
20 RECEPT WEER
Thaise kip in
pindacurry
[lüj
30°
33°
33°
^3
Waterstanden
Weeradvies
Vandaag
Morgen
Vandaag
Neerslag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Morgen
Zon/maan
Snikheet later in de
week
A
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KOKEN
©eten
o"b
9
9
9
9
10
10
10
9
9
8
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Vrijdag
23°
9° m
Donderdag
€50,00
TONZON
"onzon Vloerisolatie
'"tonzon.nl/beslis-nu-premie
dinsdag 4 augustus 2020
PC
Dit recept is verzorgd
door Eatertainment.
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Bereidingstijd: 30 min.
Aantal personen: 4
- 3 el zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 zoete puntpaprika's, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 400 gr kipfilet, in blokjes
- 100 gr boemboe rode curry
- 200 ml kokosmelk
- 3 el pindakaas met stukjes pinda
- 1 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 limoen, sap
- 300 gr pandanrijst
- 1 komkommer, in blokjes
- 10 gr verse kruiden, zoals munt,
koriander of (Thaise) basilicum
- 2 stengels bosui, in ringetjes
- Verhit 2 el olie in een wok en fruit de ui kort. Voeg
paprikablokjes en knoflook toe en bak nog even mee. Bak de
kipblokjes 5 minuten mee in de wok, haal het kipmengsel uit de
pan en zet opzij.
- Zet de wok terug op het vuur, voeg 1 el olie toe samen met de
boemboe rode curry en 1 el kokosmelk. Bak dit al roerend 3
minuten tot de boemboe lekker begint te geuren. Giet de rest
van de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en roer de pindakaas door de curry totdat
alle pindakaas is opgelost. Doe het kipmengsel terug in de pan
samen met de vissaus, sojasaus en limoensap en laat nog 10
minuten zachtjes pruttelen.
- Kook intussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de Kai Panang in kommetjes met de gekookte rijst en
blokjes komkommer en garneer met de verse kruiden en bosui.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
09:35
-174
22:05
-209
Terneuzen
10:02
-185
22:32
-220
Hansweert
10:30
-199
23:02
-233
Roompot buiten
09:15
-119
21:44
-153
Yerseke
11:00
-139
23:25
-170
Krammersluizen West
11:06
-123
23:26
-157
Hoogwater
Vlissingen
03:18
239
15:41
227
Terneuzen
03:35
262
15:57
249
Hansweert
04:25
278
16:40
263
Roompot buiten
03:08
179
15:34
164
Yerseke
05:08
205
17:26
190
Krammersluizen West
05:25
196
17:43
178
VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG
<2K Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
Zon: A 06:06 21:24
Maan: A 22:17 06:32
Volgende maanfase:
Laatste kwartier -11 augustus
- 0mm -
Vandaag
0 mm
Morgen
DAGRECORD Hoogst 35,3*0 in 1990 I Laagst 5,5°C in 1922
GEMIDDELD Minimum 12,90 I Maximum 23,50
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Vandaag is het een typische
Hollandse zomerdag. Er zijn
zonnige perioden en er ontstaan
stapelwolken. Het blijft op de
meeste plaatsen droog, alleen in het
noordoosten is een kleine kans op
een regenbui. Het wordt vanmiddag
zo'n 20 graden op de Wadden en 23
graden in Limburg. De wind is zwak
of matig uit westelijke richtingen.
Woensdag wordt het in een groot
deel van land zomers met maxima
van 24 tot 29 graden. Er is veel zon
en het blijft droog. Vanaf donderdag
gaat de zomer op volle toeren draaien
en wordt het snikheet. In vrijwel heel
het land wordt het tropisch met in het
zuidoosten maxima tussen 32 en 35
graden. Voor veel mensen zal de hitte
teveel van het goede zijn.
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
BESUSNUt
PREMIE
Profiteer van de
"beslis-nu-premie"
en heb jarenlang plezier.
Voor doe-het-zelvers
:ijdelijk geen verzendkosten.