24°
O weerplaza
RECEPT WEER 27
Parelcouscous
met tonijnsteak
20°
14°
21°
12°
14°
B5l
1E3
B5l
k
k
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Zon/maan
Morgen
Neerslag
Weeradvies
Hitte verdreven
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
23°
15°
26°
Ef
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
5
9
6
8
6
10
8
10
5
9
8
10
WEER IN EUROPA
Morgen
Maandag
Dinsdag
besusnvj'-
€50,00
TONZON
onzon Vloerisolatie
zaterdag 1 augustus 2020
PC
Dit recept is verzorgd
door Eatertainment.
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
- 150 gr parelcouscous
- 500 ml visbouillon
- 2 gegrilde rode paprika's
uit pot
- 200 gr snoeptomaten
- 5 gr verse munt
- 5 gr verse bladpeterselie
- 1 citroen
- 10 gr Parmezaanse kaas
- 1 teentje knoflook
- 1 el dijonmosterd
- 2 ansjovisfilets
- 1,5 el witte wijnazijn
- 3 el olijfolie
- 2 tonijnsteaks, 120 gr elk
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl venkelzaad
- 35 gr rucola
- 100 gr zwarte olijven
zonder pit
- Kook de parelcouscous in 10 minu
ten gaar in de visbouillon, spoel af
met koud water. Snijd de paprika's in
blokjes en de snoeptomaatjes door
de helft.
- Maak de salsa verde door de
blaadjes van de verse munt en
bladpeterselie samen met het sap
van een halve citroen, Parmezaan,
knoflook, mosterd, ansjovis, witte
wijnazijn en 2 el olijfolie in de
blender tot een groene saus te
blenden. Voeg 1 el water toe om het
mengsel iets dunner te maken en
zet opzij.
- Verhit 1 el olijfolie in een grillpan op
middelhoog vuur. Wrijf de
tonijnsteaks in met peper, zout,
oregano en venkelzaad. Bak de
tonijnsteaks anderhalve minuut per
kant in de pan zodat er grillstrepen
ontstaan en de binnenkant mooi
roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke
plakken.
Meng de rucola, parelcouscous,
paprika, tomaten en olijven in een
grote saladekom door elkaar.
Besprenkel het rucolacouscous-
mengsel met de salsa verde en
presenteer de salade met de
gesneden tonijnsteaks. Serveer met
een partje citroen.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Laagwater uur cm
Vlissingen 07:15 -175
Terneuzen 07:40 -187
Hansweert 08:06 -200 20:35
Roompot buiten 07:08 -130 19:34
Yerseke 08:26 -154
Krammersluizen West 08:20 -140
uur
19:45
20:10
cm
-179
-191
-205
-132
20:56 -154
20:56 -141
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Rotterdam
23° Breda
15° Eindhoven
Hoogwater
Vlissingen
00:41
195
13:21
200
Terneuzen
01:01
219
13:39
223
Hansweert
01:29
234
14:11
239
Roompot buiten
00:44
147
13:15
148
Yerseke
02:20
171
14:56
176
Krammersluizen West
02:05
155
15:00
159
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 20%
Antwerpen
-0»- Neerslagkans 50%
0»- Neerslagkans 30%
Neerslagkans 40%
Zon: A 06:01 T 21:29
Maan: A 20:30 03:11
Volgende maanfase:
Volle maan - 03 augustus
Omm
Vandaag
Omm
Morgen
VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 32,0*0 in 1995 I Laagst 5,4°C in 1902
GEMIDDELD Minimum 12,90 I Maximum 23,50
Waar gisteren in een groot deel
van het land ruime dertigers op de
thermometers verschenen, lukt dit
vandaag alleen nog in het uiterste
oosten en zuidoosten van het land.
Door een invallende westenwind
stroomt koele Noordzeelucht over
ons land uit, waardoor het in het
westen niet veel warmer wordt dan
zo'n 24 graden. Op de grens tussen
de koele en hete lucht kunnen in de
vroege middag enkele regen- en
onweersbuien ontstaan. Morgen
wordt het nergens meer zomers
warm; 20 tot lokaal 24 graden. Het
is daarbij wisselend bewolkt en
verspreid is een enkele bui mogelijk.
Maandag wordt het met moeite 20
graden. Er is dan veel bewolking en
verspreid valt buiige regen.
Wilfred Janssen
F@Weerplaza
BRUSSI
MALLÓRCA
ALGIERS
PREMIE
Profiteer van de
"beslis-nu-premie"
en heb jarenlang plezier.
Voor doe-het-zelvers
ijdelijk geen verzendkosten.
^tonzon.nl/beslis-nu-premie