24° O weerplaza RECEPT WEER 27 Parelcouscous met tonijnsteak 20° 14° 21° 12° 14° B5l 1E3 B5l k k Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Waterstanden Zon/maan Morgen Neerslag Weeradvies Hitte verdreven WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 23° 15° 26° Ef WEERSVERWACHTING NEDERLAND 5 9 6 8 6 10 8 10 5 9 8 10 WEER IN EUROPA Morgen Maandag Dinsdag besusnvj'- €50,00 TONZON onzon Vloerisolatie zaterdag 1 augustus 2020 PC Dit recept is verzorgd door Eatertainment. Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen - 150 gr parelcouscous - 500 ml visbouillon - 2 gegrilde rode paprika's uit pot - 200 gr snoeptomaten - 5 gr verse munt - 5 gr verse bladpeterselie - 1 citroen - 10 gr Parmezaanse kaas - 1 teentje knoflook - 1 el dijonmosterd - 2 ansjovisfilets - 1,5 el witte wijnazijn - 3 el olijfolie - 2 tonijnsteaks, 120 gr elk - 1 tl gedroogde oregano - 1 tl venkelzaad - 35 gr rucola - 100 gr zwarte olijven zonder pit - Kook de parelcouscous in 10 minu ten gaar in de visbouillon, spoel af met koud water. Snijd de paprika's in blokjes en de snoeptomaatjes door de helft. - Maak de salsa verde door de blaadjes van de verse munt en bladpeterselie samen met het sap van een halve citroen, Parmezaan, knoflook, mosterd, ansjovis, witte wijnazijn en 2 el olijfolie in de blender tot een groene saus te blenden. Voeg 1 el water toe om het mengsel iets dunner te maken en zet opzij. - Verhit 1 el olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur. Wrijf de tonijnsteaks in met peper, zout, oregano en venkelzaad. Bak de tonijnsteaks anderhalve minuut per kant in de pan zodat er grillstrepen ontstaan en de binnenkant mooi roze blijft. Snijd de tonijn in gelijke plakken. Meng de rucola, parelcouscous, paprika, tomaten en olijven in een grote saladekom door elkaar. Besprenkel het rucolacouscous- mengsel met de salsa verde en presenteer de salade met de gesneden tonijnsteaks. Serveer met een partje citroen. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater uur cm Vlissingen 07:15 -175 Terneuzen 07:40 -187 Hansweert 08:06 -200 20:35 Roompot buiten 07:08 -130 19:34 Yerseke 08:26 -154 Krammersluizen West 08:20 -140 uur 19:45 20:10 cm -179 -191 -205 -132 20:56 -154 20:56 -141 Rotterdam Breda Antwerpen Rotterdam 23° Breda 15° Eindhoven Hoogwater Vlissingen 00:41 195 13:21 200 Terneuzen 01:01 219 13:39 223 Hansweert 01:29 234 14:11 239 Roompot buiten 00:44 147 13:15 148 Yerseke 02:20 171 14:56 176 Krammersluizen West 02:05 155 15:00 159 Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% Antwerpen -0»- Neerslagkans 50% 0»- Neerslagkans 30% Neerslagkans 40% Zon: A 06:01 T 21:29 Maan: A 20:30 03:11 Volgende maanfase: Volle maan - 03 augustus Omm Vandaag Omm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 32,0*0 in 1995 I Laagst 5,4°C in 1902 GEMIDDELD Minimum 12,90 I Maximum 23,50 Waar gisteren in een groot deel van het land ruime dertigers op de thermometers verschenen, lukt dit vandaag alleen nog in het uiterste oosten en zuidoosten van het land. Door een invallende westenwind stroomt koele Noordzeelucht over ons land uit, waardoor het in het westen niet veel warmer wordt dan zo'n 24 graden. Op de grens tussen de koele en hete lucht kunnen in de vroege middag enkele regen- en onweersbuien ontstaan. Morgen wordt het nergens meer zomers warm; 20 tot lokaal 24 graden. Het is daarbij wisselend bewolkt en verspreid is een enkele bui mogelijk. Maandag wordt het met moeite 20 graden. Er is dan veel bewolking en verspreid valt buiige regen. Wilfred Janssen F@Weerplaza BRUSSI MALLÓRCA ALGIERS PREMIE Profiteer van de "beslis-nu-premie" en heb jarenlang plezier. Voor doe-het-zelvers ijdelijk geen verzendkosten. ^tonzon.nl/beslis-nu-premie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27