O weerplaza 14° 15° "W Vandaag 19° 15° 20)° 9° B5l 1E3 B5l k k k <4 m 20 RECEPT WEER Vegetarische spaghetti bolognese 4 Morgen 20)° 9° <3k zierikzee Waterstanden Vandaag 16° Morgen 17° Vrijdag Zaterdag Zondag Zon/maan Weeradvies r_j Bewolkten nat WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KOKEN eten WEER in de regio HSR? o"b 3 4 5 8 5 6 8 10 8 8 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND i Morgen Vrijdag Zaterdag WEER IN EUROPA Huis opgeruimd, auto gewassen? Tonzon Vloerisolatie tonzon.nl/beslis-nu-premie woensdag 8 juli 2020 PC Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten - 250 gr verse spaghetti all'uovo - 1 ui en 1 wortel - 1/2 aubergine - 1/2 paprika, 2 tomaten - 2 el olijfolie - 3 el extra vergine olijfolie - 240 gr pulled oats - 2 teentjes knoflook - 2 el tomatenpuree - 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn (alle gedroogd) - 1 snufje chilivlokken - 300 gr tomatensaus - 90 gr Parmezaanse kaas - 5 gr verse basilicum - peper en zout - Kook de verse spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd intussen de ui fijn en snijd de wortel, aubergine, tomaat en paprika in kleine blokjes. - Meng de pulled oats met 2 el olijfolie, oregano, tijm, rozemarijn en chilivlokken. Meng dit goed door en laat het even intrekken voordat je het gaat bakken. - Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Voeg als de ui glazig begint te worden de wortelblokjes en aubergine toe. Pers de teentjes knoflook uit in de pan en laat al roerend de smaak vrijkomen. Voeg vervolgens de gemarineerde pulled oats en tomatenpuree toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Voeg nu de tomaten en paprikablokjes toe. Voeg na 2 minuten de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook. - Giet de verse pasta af en haal de pasta door de bolognesesaus. Verdeel de pasta en de saus over twee borden en top het geheel af met verse basilicum, Parmezaanse kaas en kleine druppeltjes extra vergine olijfolie voor de smaak. Tip: wil je je spaghetti bolognese een keer op een andere manier eten? Vervang de verse pasta dan door courgetti (pasta gemaakt van courgette). Deze kun je zelf maken, of kant-en-klaar in de supermarkt kopen. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4k Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% Neerslagkans 20% Neerslagkans 10% Zon: A 05:29 21:59 Maan: A 08:49 Volgende maanfase: Laatste kwartier -13 juli Rotterdam Rotterdam zierikz o fi Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 10 mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 11:10 10:55 00:16 00:19 04:55 05:10 05:51 04:46 06:42 07:08 cm -170 -118 -174 -161 238 262 276 179 202 189 uur 23:45 11:37 12:05 23:29 12:35 12:30 17:17 17:35 18:09 17:10 18:58 19:17 cm -209 -180 -192 -158 -133 -117 218 241 254 158 182 166 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 17° 12° 17" 13° LennertEjjke '@Weerplaza Vandaag valt er voornamelijk in de zuidelijke helft van het land regen of motregen. In het noorden is het droger en breekt later op de dag zelfs de zon nog even door. Het wordt maximaal 18 graden, maar in de regen is het frisser. In de nacht naar donderdag bereikt een lagedrukgebied ons land. De nacht verloopt hierdoor nat en plaatselijk valt veel regen. Overdag is het vooral in het zuiden bewolkt en er valt geregeld regen. In de rest van het land is het droger en vooral in het noorden schijnt soms de zon. Het kwik stijgt naar 18 tot 20 graden bij een zwakke tot matige variabele wind. Vrijdag wordt het mogelijk onstuimig met veel wind en regen. Het blijft koel. DAGRECORD Hoogst 31.ö'C in 1959 I Laagst 3,4°C in 1962 GEMIDDELD Minimum 12,5"C I Maximum 22,4°C 30 BRUSSEL mOnchen wenen ZURICH BOEDAPEST MALLORCA IERS Maak het luik maar eens open.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48