a a a O weerplaza 4 RECEPT WEER 27 Braziliaanse bonensalade met spekjes 19° 14° 20° 10° 19° 13° 19° 13° 19° 13° E8 B5l 153 B5l k LoJ k k k Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag yV Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Grillig weerbeeld WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio yjy 18 9° 19° 10° 4 6 6 8 8 9 9 8 10 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Vandaag Woensdag Donderdag Huis opgeruimd, auto gewassen? Tonzon Vloerisolatie tonzon.nl/beslis-nu-premie maandag 6 juli 2020 PC Food lifestyle- platform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verras sende en inspire rende recepten? Van snelle snack tot uit gebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl Voor 2 personen Bereidingstijd: 25 minuten - 150 gr spekreepjes - 100 gr chorizo - 8 gr koriander - 25 gr boter - 2 teentjes knoflook - 1 ui - 1 paprika - 200 gr snijbonen, in reepjes - 1 el komijnzaad - peper en zout - 1 rijpe banaan - 100 gr wortel, geraspt - 3 lente-uien - 150 gr maismeel EATERTAINMENT - Snipper de ui, lente-ui, koriander en knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika in blokjes en de banaan in plakjes. Laat de gesneden snijbonen een klein beetje voorgaren in een schaaltje met kokend water. - Snijd de chorizo in blokjes met dezelfde afmeting als de spekreepjes. Verwarm een pan met een dikke bodem op hoog vuur en bak de spekjes en chorizo 5 minuten tot de spekjes een klein beetje goudbruin kleuren en knapperig zijn. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik het vleesvet in de pan om de ui, paprika en knoflook in te bakken, voeg hier nog een klontje boter aan toe. - Voeg, zodra de uien glazig zijn, de snijbonen, banaan en komijnzaad toe. Als de banaan een beetje gesmolten is in de pan, mogen de geraspte wortel en het maismeel worden toegevoegd. Haal de pan van het vuur en roer het maismeel door de groenten tot er een korrelige substantie, vergelijkbaar met couscous, ontstaat. Indien het mengsel te dun is, kun je nog iets meer maismeel toevoegen. Schep de bonensalade in een schaal en top het geheel af met de overgebleven koriander en lente-ui. LWl (I Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 09:48 10:15 10:45 09:31 11:10 Krammersluizen West 11:09 cm -191 -202 -214 -135 -149 -133 uur 22:16 22:46 23:15 21:55 23:36 23:35 cm -214 -224 -236 -156 -172 -158 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam 20° Breda Eindhoven Hoogwater Vlissingen 03:25 240 15:55 228 Terneuzen 03:44 265 16:07 252 Hansweert 04:18 276 16:55 263 Roompot buiten 03:16 182 15:43 167 Yerseke 05:18 201 17:40 189 Krammersluizen West 05:43 189 18:03 176 Neerslagkans 40% <4>- Neerslagkans 20% Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Antwerpen Zon: A 05:27 22:00 Maan: A 23:20 06:26 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 13 juli 1 mm Vandaag Omm Morgen VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 32,2'C in 1957 I Laagst 3,9°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 12,5*0 I Maximum 22,40 De wind lijkt vandaag ook onvermoeibaar, langs de kust staat windkracht 6 of 7. Door de stevige wind wisselt de bewolking snel, nu en dan komt de zon tevoorschijn. Naast zon en wolken trekken buien van noordwest naar zuidoost over ons land. In de loop van de middag en avond is de kans op een bui klein en klaart het breed op. Met een middagtemperatuur van 18 tot 20 graden is het vrij fris voor deze fase van juli. Morgen is het tijdelijk beter met hooguit een enkele bui, meer ruimte voor de zon en minder wind. Woensdag is de paraplu weer vaker nodig. In de tweede helft van de week stijgt de luchtdruk en blijft het meestal droog. Een bui is nog wel mogelijk. Diana Woei F@Weerplaza 18° 12° PARIJS MALLOR* Maak het luik maar eens open.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27