a
a
a
O weerplaza
4
RECEPT WEER 27
Braziliaanse
bonensalade
met spekjes
19°
14°
20°
10°
19°
13°
19°
13°
19°
13°
E8
B5l
153
B5l
k
LoJ
k
k
k
Vandaag
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
yV
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Grillig weerbeeld
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
yjy
18
9°
19°
10°
4
6
6
8
8
9
9
8
10
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Vandaag
Woensdag
Donderdag
Huis opgeruimd, auto gewassen?
Tonzon Vloerisolatie
tonzon.nl/beslis-nu-premie
maandag 6 juli 2020
PC
Food lifestyle-
platform
Eatertainment
combineert online
kookinspiratie en live
winkelbeleving. Op
zoek naar verras
sende en inspire
rende recepten? Van
snelle snack tot uit
gebreid diner, bekijk
voor de lekkerste
maaltijdoplossingen
www.eatertainment.nl
Voor 2 personen
Bereidingstijd:
25 minuten
- 150 gr spekreepjes
- 100 gr chorizo
- 8 gr koriander
- 25 gr boter
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 paprika
- 200 gr snijbonen,
in reepjes
- 1 el komijnzaad
- peper en zout
- 1 rijpe banaan
- 100 gr wortel, geraspt
- 3 lente-uien
- 150 gr maismeel
EATERTAINMENT
- Snipper de ui, lente-ui, koriander en
knoflookteentjes fijn. Snijd de paprika
in blokjes en de banaan in plakjes. Laat
de gesneden snijbonen een klein
beetje voorgaren in een schaaltje met
kokend water.
- Snijd de chorizo in blokjes met
dezelfde afmeting als de spekreepjes.
Verwarm een pan met een dikke
bodem op hoog vuur en bak de
spekjes en chorizo 5 minuten tot de
spekjes een klein beetje goudbruin
kleuren en knapperig zijn. Haal het
vlees uit de pan en zet opzij. Gebruik
het vleesvet in de pan om de ui,
paprika en knoflook in te bakken, voeg
hier nog een klontje boter aan toe.
- Voeg, zodra de uien glazig zijn, de
snijbonen, banaan en komijnzaad toe.
Als de banaan een beetje gesmolten is
in de pan, mogen de geraspte wortel
en het maismeel worden toegevoegd.
Haal de pan van het vuur en roer het
maismeel door de groenten tot er een
korrelige substantie, vergelijkbaar met
couscous, ontstaat. Indien het mengsel
te dun is, kun je nog iets meer
maismeel toevoegen.
Schep de bonensalade in een schaal
en top het geheel af met de
overgebleven koriander en lente-ui.
LWl (I
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
09:48
10:15
10:45
09:31
11:10
Krammersluizen West 11:09
cm
-191
-202
-214
-135
-149
-133
uur
22:16
22:46
23:15
21:55
23:36
23:35
cm
-214
-224
-236
-156
-172
-158
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
20° Breda
Eindhoven
Hoogwater
Vlissingen
03:25
240
15:55
228
Terneuzen
03:44
265
16:07
252
Hansweert
04:18
276
16:55
263
Roompot buiten
03:16
182
15:43
167
Yerseke
05:18
201
17:40
189
Krammersluizen West
05:43
189
18:03
176
Neerslagkans 40%
<4>- Neerslagkans 20%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 70%
Antwerpen
Zon: A 05:27 22:00
Maan: A 23:20 06:26
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 13 juli
1 mm
Vandaag
Omm
Morgen
VANDAAG MORGEN
WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 32,2'C in 1957 I Laagst 3,9°C in 1921
GEMIDDELD Minimum 12,5*0 I Maximum 22,40
De wind lijkt vandaag ook
onvermoeibaar, langs de kust staat
windkracht 6 of 7. Door de stevige
wind wisselt de bewolking snel, nu
en dan komt de zon tevoorschijn.
Naast zon en wolken trekken buien
van noordwest naar zuidoost over
ons land. In de loop van de middag
en avond is de kans op een bui klein
en klaart het breed op. Met een
middagtemperatuur van 18 tot 20
graden is het vrij fris voor deze fase
van juli. Morgen is het tijdelijk beter
met hooguit een enkele bui, meer
ruimte voor de zon en minder wind.
Woensdag is de paraplu weer vaker
nodig. In de tweede helft van de week
stijgt de luchtdruk en blijft het meestal
droog. Een bui is nog wel mogelijk.
Diana Woei
F@Weerplaza
18°
12°
PARIJS
MALLOR*
Maak het luik maar eens open.