8 ZEELAND Als je vanaf de zeedijk het dorp Westkapelle in fietst zonder te remmen, dan kom je tot stilstand bij Brasserie de Zeezot. Een afstandje van niks. Vandaar dat de vis er spartelvers is. Gasten kunnen er weer volop van genieten. vrijdag 26 juni 2020 leveranciers. Zoals onze pasta, die komt uit Kwa- dendamme en is gemaakt van speciaal geteeld Zeeuws tarwe. Verder wisselt ons menu elke drie maanden. Om onze vaste gasten te blijven verras sen." Het was even slikken toen ze de zaak moesten sluiten in maart. ,,Maar we zijn meteen begonnen met een take away menu'', zegt Linda. ,,En nu we weer open zijn, houden we dat voorlopig zo. We kunnen maar 30 van de 75 gasten kwijt met die maatregelen. En om toch zoveel mogelijk mensen van onze keuken te laten genieten blijven we voorlopig bezorgen. De crunchy chicken en spare ribs vinden nog steeds gretig aftrek.'' Sebas houdt ervan te experimenteren in de keuken. Ook voor vegetariërs is hij graag in de weer. ,,Er is heel veel mogelijk met bijvoorbeeld tempeh en jackfruit. Je kunt het zo bereiden dat het de bite heeft van vlees. We hebben zelfs een rookwortel die lijkt op rookworst.'' Ondanks de lastige tijd, maken Sebas en Linda er het beste ervan. ,,We mogen weer. Dat is het belangrijkste.'' Elian van 't Westeinde ké, de chef van Brasserie de Zeezot in Westkapelle staat niet zelf met een hengel op de dijk. Maar vis is echt zijn speci aliteit. ,,Dat zit 'm in de berei ding", zegt Sebas Dekker. ,,Die hebben we perfect onder de knie. Daar hebben we in de keuken veel tijd in ge stoken. Het is zo zonde om een mooie vis als tong bijvoorbeeld, te droog te bakken.'' En er is nog iets volgens partner Linda Peene die de voorkant runt. ,,Sebas weet aan elk gerecht wel een bijzondere twist te geven. Hij heeft veel gereisd en nam uit veel landen verschillende ideeën mee. Afgelopen winter zijn we in Thai land geweest. Nu hebben we een lekkere vegan curry op de kaart staan.'' Brasserie de Zeezot bestaat nu zo'n 15 jaar. Een mix van Westkapellaars en toeristen weet de weg naar de eeterij in het dorp aan zee inmiddels aar dig te vinden. Ze zien dat Linda Peene en Sebas Dekker die de boel runnen, in de laatste zes jaar alles hebben veranderd. ,,Stap voor stap'', zegt Linda. ,,We zijn begonnen met de menukaart. In middels hebben we onze eigen cocktail, de Zee zot gin. En twee jaar geleden is het interieur ver nieuwd. We hebben alles naar ons eigen hand ge zet.'' Het vaste team van vijf koks maakt alles zelf. ,,Behalve brood en schepijs'', zegt Sebastiaan. ,,Sauzen, soepen, pickels, alles is huisgemaakt. Geen potjes en pakjes. Daar onderscheiden we ons mee. En we kopen onze producten bij kleine Brasserie De Zee zot. Zeekraalpasta met gamba's. De vis is dik in orde bij De Zeezot in Westkapelle

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 36