a a a O weerplaza Kabeljauw uit de oven in paprika tomatensaus 26° 11° JSmL 301° 15° 27° 17° 158 851 158 L10J 16 RECEPT WEER Vandaag Morgen Donderdag Vandaag Morgen Zaterdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies [lüj [lüj Zomerse temperaturen ©Kruidvat FiJ dinsdag 23 juni 2020 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze KmI <1 WEER in de regio 14 o"b 10 9 9 9 10 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag WEER IN EUROPA Morgen Donderdag PC Home Made Chefs is hét kookplatform voor- iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk home- madechefs.nl of Insta- gram @homemade- chefsnl. Eet smakelijk! Voor 2 personen - 2 rode paprika's, in reepjes - 4 rijpe tomaten, in blokjes - 1 el italiaanse kruiden - 2 stuks kabeljauwfilet (ca. 200 gram) - 400 gram bloemkoolrijst of 100 gram rijst Voor de groene salade: - 75 gram rucola- slamelange - 100 gram (gekleurde) cherrytomaten, gehalveerd - halve komkommer, in dunne plakjes - 75 gram feta, fijngesneden - Goede olijfolie - Verwarm de oven voor op 200 graden. - Snijd de paprika in reepjes en tomaten in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika aan. Voeg na 2 minuten de tomaten samen met de italiaanse kruiden toe. Meng goed door en bak ca. 6 minuten tot de groenten zacht zijn en de tomaten hun vocht verliezen. - Pak een ovenschaal en doe hier het paprika-tomatenmengsel in. Leg de kabeljauwfilet tussen de groente en bestrooi met peper en eventueel zout. Zet in de voorverwarmde oven. - Maak ondertussen de groene salade door alle ingrediënten te snijden en te mengen. Breng op smaak met de olijfolie, peper en zout. - Bak of wok de bloemkoolrijst ongeveer 2 minuten in een scheutje olijfolie. Kies je voor zilvervliesrijst? Volg dan de aanwijzingen op de verpakking. Na 15 minuten haal je de ovenschaal uit de oven om te kijken of de vis gaar is. Het is lekker als hij nog wel zacht van binnen is, maar wel gebakken. Als de vis nog te rauw is van binnen, dan zet je de schaal nog 5 minuten terug in de oven. Serveer de visschotel met de (bloemkool)rijst en groene salade. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -«(2} Neerslagkans 5% -*<3> Neerslagkans 5% -«(§)- Neerslagkans 10% n2 6 Rotterdam Zierikz Breda 31o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 10% Neerslagkans 40% Zon: A 05:19 22:04 Maan: A 07:12 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 28 juni Omm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:32 10:58 11:28 10:14 04:06 04:25 04:57 04:00 05:52 06:26 cm -189 -199 -211 -135 232 260 270 175 193 173 uur 22:58 23:26 23:55 22:35 11:50 11:56 16:29 16:48 17:20 16:25 18:15 18:46 cm -202 -211 -223 -150 -151 -133 223 249 259 165 184 165 VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG <2> Wilfred Janssen @Weerplaza Vandaag hebben we flink wat zon in ons land. Soms trekken velden met sluierwolken over, maar de zon heeft daar weinig moeite mee. Op steeds meer plaatsen draait de wind vandaag naar het noordoosten waardoor het kwik kan oplopen naar zomerse waarden van 25 tot 28 graden in het binnenland. In het noordwesten is het een paar graden koeler. Vanaf morgen wordt het voor een aantal dagen in ons land overal zomers warm. In het zuiden en oosten komt de temperatuur zelfs rond 30 graden te liggen. De wind waait vanaf het land, dus ook op de stranden wordt het flink warm. Vrijdag en in het weekend ligt koele lucht op de loer, waardoor de kans op regen- of onweersbuien toeneemt. DAGRECORD Hoogst 32,CC in 1941 Laagst 4,7°C in 1903 GEMIDDELD Minimum 11,1°C Maximum 21,1°C 35 30 25 20 15 10 -5 -10 -15 Met dubbele spaar punten! SC AAI dinsdag 23 juni t/m zaterdag 28 juni HOME MADE CHEFS -<3> -<3> MÜNCHEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48