a
a
a
O weerplaza
Kabeljauw
uit de oven
in paprika
tomatensaus
26°
11°
JSmL
301°
15°
27°
17°
158
851
158
L10J
16 RECEPT WEER
Vandaag
Morgen
Donderdag
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
[lüj
[lüj
Zomerse
temperaturen
©Kruidvat
FiJ
dinsdag 23 juni 2020
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
KmI <1
WEER in de regio
14
o"b
10
9
9
9
10
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
WEER IN EUROPA
Morgen
Donderdag
PC
Home Made Chefs is
hét kookplatform voor-
iedereen die van koken
houdt. De lekkerste
kookfilmpjes, recepten
en foodtips. Eigenaar is
24Kitchen-chef Danny
Jansen. Bekijk home-
madechefs.nl of Insta-
gram @homemade-
chefsnl. Eet smakelijk!
Voor 2 personen
- 2 rode paprika's, in
reepjes
- 4 rijpe tomaten, in blokjes
- 1 el italiaanse kruiden
- 2 stuks kabeljauwfilet (ca.
200 gram)
- 400 gram bloemkoolrijst
of 100 gram rijst
Voor de groene salade:
- 75 gram rucola-
slamelange
- 100 gram (gekleurde)
cherrytomaten,
gehalveerd
- halve komkommer, in
dunne plakjes
- 75 gram feta,
fijngesneden
- Goede olijfolie
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika in reepjes en tomaten
in blokjes. Verwarm een scheutje
olijfolie in een koekenpan en bak hierin
de paprika aan. Voeg na 2 minuten de
tomaten samen met de italiaanse
kruiden toe. Meng goed door en bak
ca. 6 minuten tot de groenten zacht
zijn en de tomaten hun vocht verliezen.
- Pak een ovenschaal en doe hier het
paprika-tomatenmengsel in. Leg de
kabeljauwfilet tussen de groente en
bestrooi met peper en eventueel zout.
Zet in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de groene salade
door alle ingrediënten te snijden en te
mengen. Breng op smaak met de
olijfolie, peper en zout.
- Bak of wok de bloemkoolrijst ongeveer
2 minuten in een scheutje olijfolie. Kies
je voor zilvervliesrijst? Volg dan de
aanwijzingen op de verpakking.
Na 15 minuten haal je de ovenschaal uit
de oven om te kijken of de vis gaar is.
Het is lekker als hij nog wel zacht van
binnen is, maar wel gebakken. Als de
vis nog te rauw is van binnen, dan zet je
de schaal nog 5 minuten terug in de
oven.
Serveer de visschotel met de
(bloemkool)rijst en groene salade.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
-«(2} Neerslagkans 5% -*<3> Neerslagkans 5% -«(§)-
Neerslagkans 10%
n2 6
Rotterdam
Zierikz
Breda
31o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 10% Neerslagkans 40%
Zon: A 05:19 22:04
Maan: A 07:12
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 28 juni
Omm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
10:32
10:58
11:28
10:14
04:06
04:25
04:57
04:00
05:52
06:26
cm
-189
-199
-211
-135
232
260
270
175
193
173
uur
22:58
23:26
23:55
22:35
11:50
11:56
16:29
16:48
17:20
16:25
18:15
18:46
cm
-202
-211
-223
-150
-151
-133
223
249
259
165
184
165
VANDAAG
MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
<2>
Wilfred Janssen
@Weerplaza
Vandaag hebben we flink wat zon
in ons land. Soms trekken velden
met sluierwolken over, maar de zon
heeft daar weinig moeite mee. Op
steeds meer plaatsen draait de
wind vandaag naar het noordoosten
waardoor het kwik kan oplopen
naar zomerse waarden van 25 tot
28 graden in het binnenland. In het
noordwesten is het een paar graden
koeler. Vanaf morgen wordt het voor
een aantal dagen in ons land overal
zomers warm. In het zuiden en oosten
komt de temperatuur zelfs rond 30
graden te liggen. De wind waait vanaf
het land, dus ook op de stranden
wordt het flink warm. Vrijdag en in
het weekend ligt koele lucht op de
loer, waardoor de kans op regen- of
onweersbuien toeneemt.
DAGRECORD Hoogst 32,CC in 1941 Laagst 4,7°C in 1903
GEMIDDELD Minimum 11,1°C Maximum 21,1°C
35
30
25
20
15
10
-5
-10
-15
Met
dubbele
spaar
punten!
SC AAI
dinsdag 23 juni t/m zaterdag 28 juni
HOME
MADE
CHEFS
-<3>
-<3>
MÜNCHEN