a a a a O weerplaza p RECEPT WEER 27 Aspergesalade met hazelnoten en sinaasappel 13° 26° 9° 30° 15° TONZON B5I 158 851 B51 \J Investeer in de Vandaag 211° Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies verlaag de woonlasten Het wordt tropisch WAT ETEN WE VANDAAG? hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk home- madechefs.nl of Insta- gram @homemade- chefsnl. Eet smakelijk! Ingrediënten Bereidingswijze Lwl (l WEER in de regio viL/ 21 9° WEERSVERWACHTING NEDERLAND co co co co 10 8 7 WEER IN EUROPA toekomst, Donderdag Woensdag Morgen 11" maandag 22 juni 2020 PC Home Made Chefs is Voor 2 personen - 10 groene asperges, geschild - 1 handsinaasappel - 2 eieren, hardgekookt - 2 kropjes little gem - 60 g veldsla, gewassen - 2 bosuitjes, in ringen gesneden - 1 eetl dragonazijn - 2 eidooiers - 100 g koude boterklontjes - 2 eetl olijfolie - Peper en zout, naar smaak - 2 eetl hazelnoten, geroosterd en fijngehakt *55» - Gril de groene asperges; besprenkel ze met olijfolie en gril ze rondom in een paar minuten gaar. Laat ze daarna afkoelen. - Snijd de sinaasappel in partjes; snijd rondom de schil weg en snijd dan tussen de vliesjes de partjes uit de sinaasappel. Vang het vocht op, want dat heb je nodig in de sinaasappelsabayon. - Pel de hardgekookte eieren en snijd ze in kleinere stukken. Maak de salade door de little gem, veldsla en bosuiringetjes met elkaar te mengen. - Klop au bain-marie een sinaasappelsabayon. Zet een pan water op het vuur waarboven een vuurvaste kom past. Doe de dragonazijn in deze kom en voeg de 4 eidooiers en het opgevangen sinaasappelsap erbij. Klop dit luchtig en warm. Zet, als het mengsel schuimig is, het vuur uit en klop er de boterklontjes een voor een rustig doorheen. Klop als laatste de olijfolie erdoor. - Dresseer de salade op de borden met de sinaasappelpartjes, de gegrilde asperges, de sabayon, het gesneden ei en de geroosterde hazelnoten. Tip: lekker met gebakken aardappeltjes Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten ■m* Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 11:14 uur cm 09:49 -191 10:18 10:46 uur 22:11 -202 22:45 -215 09:36 -138 11:10 -155 -138 23:12 21:59 cm -198 -207 -220 -147 23:32 -162 23:46 -147 HOME MADE CHEFS Rotterdam Rotterdam Breda 28° I Breda Eindhoven Eindhoven ni iivvci ijci Antwerpen Hoogwater Vlissingen 03:27 228 15:50 227 Terneuzen 03:46 255 16:10 253 Hansweert 04:20 267 16:45 265 Roompot buiten 03:22 170 15:45 168 Yerseke 05:15 190 17:35 190 Krammersluizen West 05:46 169 18:02 170 Neerslagkans 10% -<2> Neerslagkans 5% Neerslagkans 5% Neerslagkans 5% Neerslagkans 10% -GRADO SOFIA Zon: 05:19 22:04 Maan: 06:09 23:25 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 28 juni 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG I ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 31,20 in 1941 Laagst 3,6°C in 1903 GEMIDDELD Minimum 11,1°C I Maximum 21,1°C *tonzon.nl/beslis-nu-premie De temperatuur gaat vanaf dinsdag een enorme sprong maken. Maandag wordt het nog niet zo warm. 's Middags is het rond 20 graden aan zee en in het oosten en zuidoosten stijgt de temperatuur naar 24 graden. Het is daarbij vrij zonnig. In de loop van de dag ontstaan er landinwaarts stapelwolken, maar het blijft droog. De westelijke wind is matig. Dinsdag wordt het al een stuk warmer. Met veel zon wordt het 24 graden aan zee en lokaal 29 graden in het zuidoosten. Woensdag, donderdag en vrijdag is het heet zomen/veer. Het wordt op veel plaatsen tropisch met temperaturen tussen 27 en 32 graden. Ook op de stranden is het deze dagen prima toeven met veel zon en vaak een oostenwind. CANARISCHE EILANDEN -<3> Raymond Klaassen @Weerplaza 24'

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27