a
a
a
a
O weerplaza
p
RECEPT WEER 27
Aspergesalade
met hazelnoten
en sinaasappel
13°
26°
9°
30°
15°
TONZON
B5I
158
851
B51
\J
Investeer in de
Vandaag
211°
Morgen
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
verlaag de
woonlasten
Het wordt tropisch
WAT ETEN WE VANDAAG?
hét kookplatform voor
iedereen die van koken
houdt. De lekkerste
kookfilmpjes, recepten
en foodtips. Eigenaar is
24Kitchen-chef Danny
Jansen. Bekijk home-
madechefs.nl of Insta-
gram @homemade-
chefsnl. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereidingswijze
Lwl (l
WEER in de regio
viL/
21
9°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
co
co
co
co
10
8
7
WEER IN EUROPA
toekomst,
Donderdag
Woensdag
Morgen
11"
maandag 22 juni 2020
PC
Home Made Chefs is
Voor 2 personen
- 10 groene asperges,
geschild
- 1 handsinaasappel
- 2 eieren, hardgekookt
- 2 kropjes little gem
- 60 g veldsla, gewassen
- 2 bosuitjes, in ringen
gesneden
- 1 eetl dragonazijn
- 2 eidooiers
- 100 g koude
boterklontjes
- 2 eetl olijfolie
- Peper en zout, naar
smaak
- 2 eetl hazelnoten,
geroosterd en fijngehakt
*55»
- Gril de groene asperges; besprenkel ze
met olijfolie en gril ze rondom in een
paar minuten gaar. Laat ze daarna
afkoelen.
- Snijd de sinaasappel in partjes; snijd
rondom de schil weg en snijd dan
tussen de vliesjes de partjes uit de
sinaasappel. Vang het vocht op, want
dat heb je nodig in de
sinaasappelsabayon.
- Pel de hardgekookte eieren en snijd ze
in kleinere stukken. Maak de salade
door de little gem, veldsla en
bosuiringetjes met elkaar te mengen.
- Klop au bain-marie een
sinaasappelsabayon. Zet een pan
water op het vuur waarboven een
vuurvaste kom past. Doe de
dragonazijn in deze kom en voeg de 4
eidooiers en het opgevangen
sinaasappelsap erbij. Klop dit luchtig
en warm. Zet, als het mengsel schuimig
is, het vuur uit en klop er de
boterklontjes een voor een rustig
doorheen. Klop als laatste de olijfolie
erdoor.
- Dresseer de salade op de borden met
de sinaasappelpartjes, de gegrilde
asperges, de sabayon, het gesneden ei
en de geroosterde hazelnoten.
Tip: lekker met gebakken aardappeltjes
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
■m*
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West 11:14
uur cm
09:49 -191
10:18
10:46
uur
22:11
-202 22:45
-215
09:36 -138
11:10 -155
-138
23:12
21:59
cm
-198
-207
-220
-147
23:32 -162
23:46 -147
HOME
MADE
CHEFS
Rotterdam
Rotterdam
Breda
28° I Breda
Eindhoven
Eindhoven
ni iivvci ijci
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
03:27
228
15:50
227
Terneuzen
03:46
255
16:10
253
Hansweert
04:20
267
16:45
265
Roompot buiten
03:22
170
15:45
168
Yerseke
05:15
190
17:35
190
Krammersluizen West
05:46
169
18:02
170
Neerslagkans 10%
-<2> Neerslagkans 5%
Neerslagkans 5%
Neerslagkans 5%
Neerslagkans 10%
-GRADO
SOFIA
Zon: 05:19 22:04
Maan: 06:09 23:25
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 28 juni
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG
GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG
I ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 31,20 in 1941 Laagst 3,6°C in 1903
GEMIDDELD Minimum 11,1°C I Maximum 21,1°C
*tonzon.nl/beslis-nu-premie
De temperatuur gaat vanaf dinsdag
een enorme sprong maken.
Maandag wordt het nog niet zo warm.
's Middags is het rond 20 graden aan
zee en in het oosten en zuidoosten
stijgt de temperatuur naar 24 graden.
Het is daarbij vrij zonnig. In de loop
van de dag ontstaan er landinwaarts
stapelwolken, maar het blijft droog.
De westelijke wind is matig. Dinsdag
wordt het al een stuk warmer. Met
veel zon wordt het 24 graden aan
zee en lokaal 29 graden in het
zuidoosten. Woensdag, donderdag
en vrijdag is het heet zomen/veer.
Het wordt op veel plaatsen tropisch
met temperaturen tussen 27 en 32
graden. Ook op de stranden is het
deze dagen prima toeven met veel
zon en vaak een oostenwind.
CANARISCHE
EILANDEN
-<3>
Raymond Klaassen
@Weerplaza
24'