Dennis van de Ven Cabaretier Dennis van de Ven (47) had het vroeger thuis niet breed. Dat maakte van hem een creatief kind. Ook nu past hij zich soepel aan. ,,Veel mensen denken dat de aarde een resort is dat ze hebben geboekt, inclusief allerlei luxe.'' Dennis van de Ven heeft een bijzon der talent. Hij filosofeert net zo smakelijk over de oprispingen van Donald Trump ('straks toast iedereen met een champagne glas vol chloor op zijn herverkiezing') als over de teloorgang van de Crosti, calorie- bom uit de jaren 80. ,,Een gekruid vlees achtig iets en in de verte familie van de kip- corn. Bij de lancering hebben twintig vol wassen mannen ergens in Nederland hon derden woorden de revue laten passeren tot het gezelschap riep: 'Crosti!' Waarom die naam? En waarom zijn ze ermee gestopt? Zou iemand nog een stijfbevroren exem plaar in de diepvries hebben liggen?'' Hij tilde de snack in zijn jeugd veelvuldig uit het vet van de ouderlijke snackbar, die model stond voor Draadstaais Leon's Kip corner. Duizenden heeft hij er gegeten. ,,Ze stonden dagelijks op het menu. Dan werkte mijn moeder in de zaak en reed mijn vader met de bus en een berg toeristen door Europa en moesten mijn broers en ik zelf koken. Vaak hadden we friet en trokken we een blik erwtjes open. Een nasischijf, kroket, mexicano of viandel zagen we als vlees. Een vreemd fenomeen. Ik moet een 8 'Vliegen en vakanties? Ik kan er morgen mee stoppen' TEKST ANNEMART VAN RHEE FOTO'S DANIEL COHEN, ANP

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 88