O weerplaza
16 RECEPT WEER
Gerookte zalm
met groene en
witte asperges
20°
12°
235°
14°
B5l
B5l
k
k
Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Oplopende
temperatuur
U
WAT ETEN WE VANDAAG?
hét kookplatform voor-
iedereen die van koken
houdt. De lekkerste
kookfilmpjes, recepten
en foodtips. Eigenaar is
24Kitchen-chef Danny
Jansen. Bekijk home-
madechefs.nl of Insta-
gram @homemade-
chefsnl. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereidingswijze
L^l II
WEER in de regio
12°
o"b
8
8
9
8
9
9
10
10
9
10
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Investeer in de toekomst,
verlaag de woonlasten en
verhoog het comfort
Profiteer nu
van de stilte
voor de storm
tonzon.nl a
Vandaag
Morgen
Zaterdag
woensdag 10 juni 2020
PC
Home Made Chefs is
Voor 4 personen
Tijd 45 minuten
- 10 rosevalaardappels
- kruidenboter
- 400 gram verse zalm
- 8 witte asperges
- 8 groene asperges
- zonnebloemolie
- 4 eetlepels Hollandse
garnalen
- 2 takjes dragon
Extra nodig
- wok
- rooster voor in de wok
- aluminiumfolie
- 1 el rookchips
- Breng een pan met water en een
snuf zout aan de kook. Snijd de
rosevalaardappelen in plakken en
kook ze beetgaar. Hou ze warm in
de pan met een klontje kruidenboter.
- Snijd de zalm in plakken van een
halve centimeter dik.
- Leg een stuk aluminiumfolie in de
wok. Schep 1 eetlepel rookchips
erin. Plaats hier een rooster
overheen en leg hierop de plakken
zalm. Dek de wok af met een deksel
of andere pan.
- Plaats de wok op een hoog vuur tot
de rookchips gaan roken. Rook circa
2 minuten op hoog vuur. Draai
daarna naar je kleinste vuurtje en
rook nog 7 minuten. Draai het vuur
uit.
- Haal het rooster uit de wok en maak
de wok schoon.
Schil de witte asperges, snijd van
beide soorten de harde onderkanten
eraf en snijd in schuine stukken.
Verhit een scheut olijfolie in de wok
en bak hierin de asperges circa 3
minuten zodat ze lekker knapperig
blijven.
Serveer de asperges met de
rosevalaardappelen, Hollandse
garnalen, gerookte zalm en een
plakje kruidenboter. Garneer met
wat blaadjes dragon.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
3 Neerslagkans 10% JJj Neerslagkans 60% -«(4> Neerslagkans 50% ^3 Neerslagkans 50% Neerslagkans 40%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 05:19 21:59
Maan: A 01:23 09:57
Volgende maanfase:
Laatste kwartier -13 juni
0mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
00:25
00:55
01:15
01:15
05:56
06:12
06:49
05:48
07:40
08:06
-218
-231
-178
-162
224
249
264
168
195
178
uur
12:10
12:38
13:05
12:01
13:35
13:30
18:19
18:36
19:11
18:15
19:56
20:06
cm
-168
-177
-190
-120
-139
-122
196
220
234
139
167
150
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
LeonSaris
jr@Weerplaza
Vanochtend is het op de meeste
plaatsen wisselend bewolkt. De wind
komt uit het noordoosten en is zwak
tot matig van kracht. De temperatuur
loopt op naar 17 graden in het
noorden tot 19 graden landinwaarts.
In de loop van de middag neemt de
bewolking vanuit het oosten toe
en 's avonds kan het hieruit gaan
regenen. Morgenochtend wordt het
op de meeste plaatsen droog, maar
in het noorden blijft het langer nat.
Bij een noordoostenwind en onder
bewolking wordt het 20 of 21 graden.
Vrijdag zorgt een warme oostenwind
voor een hogere temperatuur. Het
wordt dan 24 tot 27 graden. Zaterdag
loopt het kwik ook fors op. In de
namiddag kan het dan wel tot regen-
of onweersbuien komen.
DAGRECORD Hoogst 30,9c in 1937 I Laagst 2,2°C in 1927
GEMIDDELD Minimum 10,1C I Maximum 20,1°C
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
home
MADE
CHEFS
WENEN
BOEDAPEST
BORDEAUX-