O weerplaza 16 RECEPT WEER Gerookte zalm met groene en witte asperges 20° 12° 235° 14° B5l B5l k k Vandaag Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Oplopende temperatuur U WAT ETEN WE VANDAAG? hét kookplatform voor- iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk home- madechefs.nl of Insta- gram @homemade- chefsnl. Eet smakelijk! Ingrediënten Bereidingswijze L^l II WEER in de regio 12° o"b 8 8 9 8 9 9 10 10 9 10 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Investeer in de toekomst, verlaag de woonlasten en verhoog het comfort Profiteer nu van de stilte voor de storm tonzon.nl a Vandaag Morgen Zaterdag woensdag 10 juni 2020 PC Home Made Chefs is Voor 4 personen Tijd 45 minuten - 10 rosevalaardappels - kruidenboter - 400 gram verse zalm - 8 witte asperges - 8 groene asperges - zonnebloemolie - 4 eetlepels Hollandse garnalen - 2 takjes dragon Extra nodig - wok - rooster voor in de wok - aluminiumfolie - 1 el rookchips - Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de rosevalaardappelen in plakken en kook ze beetgaar. Hou ze warm in de pan met een klontje kruidenboter. - Snijd de zalm in plakken van een halve centimeter dik. - Leg een stuk aluminiumfolie in de wok. Schep 1 eetlepel rookchips erin. Plaats hier een rooster overheen en leg hierop de plakken zalm. Dek de wok af met een deksel of andere pan. - Plaats de wok op een hoog vuur tot de rookchips gaan roken. Rook circa 2 minuten op hoog vuur. Draai daarna naar je kleinste vuurtje en rook nog 7 minuten. Draai het vuur uit. - Haal het rooster uit de wok en maak de wok schoon. Schil de witte asperges, snijd van beide soorten de harde onderkanten eraf en snijd in schuine stukken. Verhit een scheut olijfolie in de wok en bak hierin de asperges circa 3 minuten zodat ze lekker knapperig blijven. Serveer de asperges met de rosevalaardappelen, Hollandse garnalen, gerookte zalm en een plakje kruidenboter. Garneer met wat blaadjes dragon. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten 3 Neerslagkans 10% JJj Neerslagkans 60% -«(4> Neerslagkans 50% ^3 Neerslagkans 50% Neerslagkans 40% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 05:19 21:59 Maan: A 01:23 09:57 Volgende maanfase: Laatste kwartier -13 juni 0mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 00:25 00:55 01:15 01:15 05:56 06:12 06:49 05:48 07:40 08:06 -218 -231 -178 -162 224 249 264 168 195 178 uur 12:10 12:38 13:05 12:01 13:35 13:30 18:19 18:36 19:11 18:15 19:56 20:06 cm -168 -177 -190 -120 -139 -122 196 220 234 139 167 150 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG LeonSaris jr@Weerplaza Vanochtend is het op de meeste plaatsen wisselend bewolkt. De wind komt uit het noordoosten en is zwak tot matig van kracht. De temperatuur loopt op naar 17 graden in het noorden tot 19 graden landinwaarts. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het oosten toe en 's avonds kan het hieruit gaan regenen. Morgenochtend wordt het op de meeste plaatsen droog, maar in het noorden blijft het langer nat. Bij een noordoostenwind en onder bewolking wordt het 20 of 21 graden. Vrijdag zorgt een warme oostenwind voor een hogere temperatuur. Het wordt dan 24 tot 27 graden. Zaterdag loopt het kwik ook fors op. In de namiddag kan het dan wel tot regen- of onweersbuien komen. DAGRECORD Hoogst 30,9c in 1937 I Laagst 2,2°C in 1927 GEMIDDELD Minimum 10,1C I Maximum 20,1°C 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 home MADE CHEFS WENEN BOEDAPEST BORDEAUX-

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48