MENEER MEVROUW HAMERSMA Aardappel salade met doperwten Supermarkt Comte de Saint Aignan 2018, Speciaalzaak Alvi's Drift 2019, het geur- en smaakpalet van dit wit. Ook als deze uit Nieuw- Zeeland of Chili komt. Chardonnay was trouwens ook een optie geweest. Ik proef de een kraakverse Zuid-Afri kaan toen mevrouw Hamersma de dragon nog niet door het aardappel-doperwtjesmengsel had geschept. Toch vind ik deze wijn beter passen bij een war me bereiding van deze kruide rij. Bij kip uit de oven met dragonboter als binnenwerk bijvoorbeeld. Kortom, het bleef sauvignon blanc. Omdat zijn zuurtjes beter raad weten met verse dragon in lauwe, dan wel koude salades. Even later constateerden we dat de slip tongetjes er ook niet mee uit de bocht vlogen. En de Ik Vertrek-wijnDaar troffen we een smeuïge, naar abrikoos en perzik geurende witte blend van vermentino en viognier tussen. „Morgen bij de pad thai'', analyseerde mevrouw Hamersma ter zake kundig. olijfolie MAKI'S iR&HTE BIJBEL Groentebijbel; van aardappelpuree tot zuringsoufflé Mari Maris (Carrera Culinair, €32) Online Chateau St. Jacques d'Alblas 2019, Le Petit St. Jacques, Languedoc, Frankrijk, €8,49 (wit, biologisch) Crisp.nl sauvignon blanc, Touraine, Frankrijk, €6,99 (wit) Plus A .- ..C, i^> chardonnay 'Signature', Worchester, Zuid-Afrika, €6,95 (wit) Verkoopadressen: monnik-dranken.nl Voor 4 personen Lekker met sliptongetjes of wienerschnitzel 250 g vastkokende aardappelen, in kleine blokjes gesneden (brunoise) 2 sjalotten, gesnipperd 1 a 2 tenen knoflook, fijngehakt 2 a 3 takjes tijm, gerist en gehakt 0,5 dl witte wijn 3 el wittewijnazijn 150 g doperwten, gedopt gewicht 2 a 3 takjes verse dragon, alleen het blad, fijngesneden Bereiding Kook de aardappelblok jes net gaar. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Fruit terwijl de aardappe len koken de sjalot, knof look en tijm in olijfolie. Blus als de sjalot glazig is af met de witte wijn en de wittewijnazijn. Haal de pan van het vuur zodra het vocht aan de kook komt. Meng met peper en zout door de warme aardappelen en laat tenminste een half uurtje intrekken. Blancheer de doperwten 1 minuut. Giet af en meng ze met het aardappel mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de fijngesneden dragonblaadjes door deze salade. Serveer lauwwarm of gekoeld. ZATERDAG 6 JUNI 2020 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 117