II
Uw persoonlijke keuken
<r
Borsele stelt
bezuinigingen uit
keiler
6
De ongedwon
gen sfeer van een
foodtruckfestival,
maar dan onder
dak. Dat wordt de
nieuwe Foodstube
in Kamperland. In
een pand aan de
Veerweg waar tot
voor kort een winkel
en een snackbar
zaten, wordt nog
hard gewerkt aan
de realisatie.
FOODSTUBE ONGEDWONGEN SNACKEN
De enorme ruimte die
achter het relatief lage
zwart/witte pand aan
de Veerweg schuil
gaat verrast. Alle bin
nenmuren zijn er uit, op de vloer
ligt inmiddels een strakke gietbe-
tonvloer. Eigenaar Peter Versluis
(van Onder de Toren catering)
schildert een raamkozijn en elders
in de ruimte klinkt het gierende
geluid van een cirkelzaag. ,,We
willen echt dat foodtruckgevoel
houden", zegt Tessa Nieuwpoort
(medewerker). ,,Een hippe plek
waar je goede drankjes en lekker
eten kan krijgen en waar de kinde
ren zich ook kunnen vermaken."
Ze schetst een beeld hoe het er
uiteindelijk uit moet zien. Veel
hout. Veel groen ook. En een in
door jeu-de-boulesbaan, speel
plekken voor kinderen en veel
ruimte om gezellig met je familie
of vrienden wat te eten en te drin-
ken. ,,En we krijgen een insta-vi-
sual."
Werven
Het idee om deze zaak te beginnen
ontstond al voor de coronatijd.
Maar nu alle horeca lang heeft stil
gelegen kwam het plan wel in een
stroomversnelling. Het idee is om
(voorlopig) zes kleine onderne
mers te trekken die hun eigen be
drijfje hebben in de Foodstube.
,,We zijn nu druk bezig met het
werven van ondernemers", vertelt
Nieuwpoort. ,,Allemaal verschil
lend en het moet nog niet in Kam
perland zitten. Neem bijvoorbeeld
Italiaans, dat willen we niet want
er zit hier al een Italiaans restau-
rant." Wat het wel gaat worden,
dat is nog niet duidelijk. Maar
Nieuwpoort en Versluis zoeken
mensen die zoveel mogelijk met
verse producten werken én iets
vega en vegan op de kaart hebben
staan. ,,Want daar is steeds meer
vraag naar." Deze kans is vooral
een mooie uitdaging voor mensen
die nu normaal gesproken op
foodfestivals hadden gestaan,
denkt Nieuwpoort en daar mikken
ze dan ook een beetje op. ,,De on
dernemer die wel voor anderen
wil koken maar geen eigen restau
rant wil."
Nieuwpoort en Versluis weten
waar ze over praten. Het catering
bedrijf heeft twee eigen food-
trucks, die nu iedere week wel er
gens op een festival zouden staan.
Nu zijn ze alleen de schuur uit ge-
De ondernemer die
wel voor anderen wil
koken maar geen
eigen restaurant wil
weest voor de 'krokettentoer'
langs het ADRZ en verzorgings
huizen om het zorgpersoneel te
steunen. Met de ondernemers die
hier instappen worden contrac-
ten afgesloten. Ze werken voor
zichzelf, maar moeten ook een
percentage afdragen om de ge
meenschappelijke kosten te kun
nen dekken. ,,In principe is het zo
dat de ondernemers het eten ko
ken en wij verzorgen de drank
jes", vertelt Nieuwpoort. In de zo
mermaanden zal het nieuwe con
cept het vooral van Zeeuwen en
toeristen moeten hebben die ge
zellig een hapje komen in eten. In
de wintermaanden mikt het be
drijf meer op bedrijfs- of perso
neelsfeesten.
Hoewel het pand nu nog leeg
en kaal oogt, is het de bedoeling
om over ongeveer een maand
open te gaan.
By SSK Keukenstudio
HEINKENSZAND De sluiting
van de bibliotheek in 's-Graven-
polder is uitgesteld. Ook de ver
huizing van het Vrijwilligershuis
naar Heinkenszand is voorlopig
niet aan de orde. Maar uitstel bete
kent nog geen afstel, waarschuwt
wethouder Arno Witkam.
De kosten van vooral de jeugd
zorg lopen zo hard op, dat stevig
ingrijpen onvermijdelijk is. Maar
dat wil de gemeenteraad dan wel
op een afgewogen manier doen.
Daarom wordt nu eerst de tijd ge
nomen om op een rijtje te zetten
wat de gemeente allemaal doet.
Wat zijn noodzakelijke taken en
waar kan worden geschrapt. Dit
kerntakenonderzoek start zo snel
mogelijk.
Plan
Een paar weken geleden lanceerde
de wethouder nog een bezuini
gingsplan. De sluiting van de bieb
in 's-Gravenpolder stond daarin.
Maar ook de bezuiniging op het
Masterplan Nieuwdorp en het uit
stel van de reconstructie van de
Eendvogelstraat in Heinkenszand.
Eind deze maand zou de gemeen
teraad daarover beslissen. Dat is nu
uitgesteld met minimaal een half
jaar. Dan is het onderzoek naar de
taken klaar en is bekend waarop
bezuinigd wordt.
vrijdag 5 juni 2020
Sfeer van een foodtruckfestival
Melita Lanting
Kamperland
De nieuwe Foodstube in Kamperland. Over een maand is het pand klaar voor de gasten. Op de trap staat eigenaar Peter Versluis. Rechts
Tessa Nieuwpoort. Op de achtergrond staan Natascha Kreule (links) en Carla de Koster. foto johan van der heijden
- Tessa Nieuwpoort
S Unieke eigen service
S Uitstekende garantie
S Eigen montageafdeling
"S Fotorealistisch ontwerp
S Alles in één hand!
S Uitsluitend topkwaliteit
S Nederlands fabricaat
S Persoonlijk advies
"S Korte lijnen
KEUKENSTUDIO
SSK-KEUKENSTUDIO.NL
SSK Keukenstudio
Kloosterweg 6
4421 PV Kapelle
Industrieterrein
'De Smokkelhoek'
0113 - 33 00 04