II Uw persoonlijke keuken <r Borsele stelt bezuinigingen uit keiler 6 De ongedwon gen sfeer van een foodtruckfestival, maar dan onder dak. Dat wordt de nieuwe Foodstube in Kamperland. In een pand aan de Veerweg waar tot voor kort een winkel en een snackbar zaten, wordt nog hard gewerkt aan de realisatie. FOODSTUBE ONGEDWONGEN SNACKEN De enorme ruimte die achter het relatief lage zwart/witte pand aan de Veerweg schuil gaat verrast. Alle bin nenmuren zijn er uit, op de vloer ligt inmiddels een strakke gietbe- tonvloer. Eigenaar Peter Versluis (van Onder de Toren catering) schildert een raamkozijn en elders in de ruimte klinkt het gierende geluid van een cirkelzaag. ,,We willen echt dat foodtruckgevoel houden", zegt Tessa Nieuwpoort (medewerker). ,,Een hippe plek waar je goede drankjes en lekker eten kan krijgen en waar de kinde ren zich ook kunnen vermaken." Ze schetst een beeld hoe het er uiteindelijk uit moet zien. Veel hout. Veel groen ook. En een in door jeu-de-boulesbaan, speel plekken voor kinderen en veel ruimte om gezellig met je familie of vrienden wat te eten en te drin- ken. ,,En we krijgen een insta-vi- sual." Werven Het idee om deze zaak te beginnen ontstond al voor de coronatijd. Maar nu alle horeca lang heeft stil gelegen kwam het plan wel in een stroomversnelling. Het idee is om (voorlopig) zes kleine onderne mers te trekken die hun eigen be drijfje hebben in de Foodstube. ,,We zijn nu druk bezig met het werven van ondernemers", vertelt Nieuwpoort. ,,Allemaal verschil lend en het moet nog niet in Kam perland zitten. Neem bijvoorbeeld Italiaans, dat willen we niet want er zit hier al een Italiaans restau- rant." Wat het wel gaat worden, dat is nog niet duidelijk. Maar Nieuwpoort en Versluis zoeken mensen die zoveel mogelijk met verse producten werken én iets vega en vegan op de kaart hebben staan. ,,Want daar is steeds meer vraag naar." Deze kans is vooral een mooie uitdaging voor mensen die nu normaal gesproken op foodfestivals hadden gestaan, denkt Nieuwpoort en daar mikken ze dan ook een beetje op. ,,De on dernemer die wel voor anderen wil koken maar geen eigen restau rant wil." Nieuwpoort en Versluis weten waar ze over praten. Het catering bedrijf heeft twee eigen food- trucks, die nu iedere week wel er gens op een festival zouden staan. Nu zijn ze alleen de schuur uit ge- De ondernemer die wel voor anderen wil koken maar geen eigen restaurant wil weest voor de 'krokettentoer' langs het ADRZ en verzorgings huizen om het zorgpersoneel te steunen. Met de ondernemers die hier instappen worden contrac- ten afgesloten. Ze werken voor zichzelf, maar moeten ook een percentage afdragen om de ge meenschappelijke kosten te kun nen dekken. ,,In principe is het zo dat de ondernemers het eten ko ken en wij verzorgen de drank jes", vertelt Nieuwpoort. In de zo mermaanden zal het nieuwe con cept het vooral van Zeeuwen en toeristen moeten hebben die ge zellig een hapje komen in eten. In de wintermaanden mikt het be drijf meer op bedrijfs- of perso neelsfeesten. Hoewel het pand nu nog leeg en kaal oogt, is het de bedoeling om over ongeveer een maand open te gaan. By SSK Keukenstudio HEINKENSZAND De sluiting van de bibliotheek in 's-Graven- polder is uitgesteld. Ook de ver huizing van het Vrijwilligershuis naar Heinkenszand is voorlopig niet aan de orde. Maar uitstel bete kent nog geen afstel, waarschuwt wethouder Arno Witkam. De kosten van vooral de jeugd zorg lopen zo hard op, dat stevig ingrijpen onvermijdelijk is. Maar dat wil de gemeenteraad dan wel op een afgewogen manier doen. Daarom wordt nu eerst de tijd ge nomen om op een rijtje te zetten wat de gemeente allemaal doet. Wat zijn noodzakelijke taken en waar kan worden geschrapt. Dit kerntakenonderzoek start zo snel mogelijk. Plan Een paar weken geleden lanceerde de wethouder nog een bezuini gingsplan. De sluiting van de bieb in 's-Gravenpolder stond daarin. Maar ook de bezuiniging op het Masterplan Nieuwdorp en het uit stel van de reconstructie van de Eendvogelstraat in Heinkenszand. Eind deze maand zou de gemeen teraad daarover beslissen. Dat is nu uitgesteld met minimaal een half jaar. Dan is het onderzoek naar de taken klaar en is bekend waarop bezuinigd wordt. vrijdag 5 juni 2020 Sfeer van een foodtruckfestival Melita Lanting Kamperland De nieuwe Foodstube in Kamperland. Over een maand is het pand klaar voor de gasten. Op de trap staat eigenaar Peter Versluis. Rechts Tessa Nieuwpoort. Op de achtergrond staan Natascha Kreule (links) en Carla de Koster. foto johan van der heijden - Tessa Nieuwpoort S Unieke eigen service S Uitstekende garantie S Eigen montageafdeling "S Fotorealistisch ontwerp S Alles in één hand! S Uitsluitend topkwaliteit S Nederlands fabricaat S Persoonlijk advies "S Korte lijnen KEUKENSTUDIO SSK-KEUKENSTUDIO.NL SSK Keukenstudio Kloosterweg 6 4421 PV Kapelle Industrieterrein 'De Smokkelhoek' 0113 - 33 00 04

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 84