#nlstarto 'T^TXnU'T 4?„.; -■ffVt online: edenhotels.nl online: deondernemer.nl kamer in het souterrain. Kortom, hoe kun je het voor hotelgasten interessant maken om ook in het hotel zelf van alles te doen? Als dan ook de steden meer open gaan en er ook weer iets te doen is, heb ik er vertrouwen in dat het op gang komt.'' De rode loper ligt gelukkig weer uit. „Stapje voor stapje zullen de hotels zich weer vullen.'' Het waren (en zijn nog) bizarre weken voor Eden Hotels. Het oer-Hollandse familiebedrijf met dertien stadshotels moest in maart, na de eerste persconferen tie van premier Rutte, besluiten de deuren dicht te doen. Door de aangekondigde coronamaatregelen viel de vraag weg, en snel ook. ,,Maar relatief snel zijn we weer open gegaan'', zegt Léon Dijkstra. ,,Op 1 mei was dat. We hebben wat vet op de botten, maar het ging er heel hard uit. Geld via de over heidsregeling NOW gaf tijd en ruimte om plannen te maken hoe je het bedrijf organiseert en finan ciering verder optuigt.'' Veiligheid, gezondheid, opeens draaide het voor Dijkstra en zijn team vooral om die twee tref woorden. „Veiligheid staat voorop voor onze 650 medewerkers en alle gasten, dat is de basis. We hebben per hotel een protocol gemaakt om ervoor te zorgen dat onze mensen veilig kunnen wer ken en gasten veilig ontvangen kunnen worden. Hoe en wanneer maak je onderdelen van het hotel schoon? Hoe laat je mensen af stand houden? Hoe doe je de routing in het hotel zo dat je elkaar niet tegenkomt? Dat soort belang rijke zaken. En: we zijn er klaar voor. Wees welkom!'' O Léon Dijkstra was te gast in het wekelijkse radioprogramma van de Ondernemer. Via de QR-code hiernaast is de uitzending te beluisteren. Achthoekig "ïS'i" Steigerhout O GO donderdag 4 juni 2020 °e) Hoe maak je het voor hotelgasten interessant om ook in het hotel zelf van alles te doen', is de vraag voor Léon Dijkstra (foto) en zijn medewerkers. foto marco bakker hebben hun nieuwe indeling van het terras intussen in gebruik, met tafels op an derhalve meter afstand van elkaar. Hierbij wordt vaak gerekend op klanten uit een gezamenlijk huishouden, omdat die geen afstand van elkaar hoeven te houden. De Anderhalve Tafel voor grotere groepen vrienden en kennissen is daarop een belangrijke aanvulling. Taco: ,,Er zijn ondernemers die de Anderhalve Tafel tus sen de kleinere tafels zetten of een vast deel van het AMBERHAIVEMETE* terras ermee inrichten. Sowieso is deze tafel een duidelijk statement voor de gasten. Door het achthoe kige ontwerp wordt de ruimte zo goed mogelijk benut en schuif je de tafels gemakkelijk aan elkaar voor zes personen.'' Taco Smit en zijn collega's hebben niet alleen oog voor de praktische kant, maar zeker ook voor het mate riaal. ,,Het steigerhout waarvan de tafel is gemaakt is goed bestand tegen het weer, zodat hij ook buiten kan worden gebruikt. Op de randen wordt bovendien duidelijk aangegeven waar je wel of niet kunt zitten en de brede poten zorgen voor een automatische afstand, zodat het personeel nooit instructies hoeft te geven.'' Smit en zijn collega's bieden ondernemers twee opties aan: kopen of huren. Meer info op anderhalvetafel.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 53