#nlstarto
'T^TXnU'T
4?„.; -■ffVt
online:
edenhotels.nl
online:
deondernemer.nl
kamer in het souterrain. Kortom,
hoe kun je het voor hotelgasten
interessant maken om ook in het
hotel zelf van alles te doen? Als
dan ook de steden meer open gaan
en er ook weer iets te doen is, heb
ik er vertrouwen in dat het op
gang komt.'' De rode loper ligt
gelukkig weer uit. „Stapje voor
stapje zullen de hotels zich
weer vullen.''
Het waren (en zijn nog) bizarre
weken voor Eden Hotels. Het
oer-Hollandse familiebedrijf met
dertien stadshotels moest in
maart, na de eerste persconferen
tie van premier Rutte, besluiten de
deuren dicht te doen. Door de
aangekondigde coronamaatregelen
viel de vraag weg, en snel ook.
,,Maar relatief snel zijn we weer
open gegaan'', zegt Léon Dijkstra.
,,Op 1 mei was dat. We hebben wat
vet op de botten, maar het ging er
heel hard uit. Geld via de over
heidsregeling NOW gaf tijd en
ruimte om plannen te maken hoe
je het bedrijf organiseert en finan
ciering verder optuigt.''
Veiligheid, gezondheid, opeens
draaide het voor Dijkstra en zijn
team vooral om die twee tref
woorden. „Veiligheid staat voorop
voor onze 650 medewerkers en
alle gasten, dat is de basis. We
hebben per hotel een protocol
gemaakt om ervoor te zorgen dat
onze mensen veilig kunnen wer
ken en gasten veilig ontvangen
kunnen worden. Hoe en wanneer
maak je onderdelen van het hotel
schoon? Hoe laat je mensen af
stand houden? Hoe doe je de
routing in het hotel zo dat je elkaar
niet tegenkomt? Dat soort belang
rijke zaken. En: we zijn er klaar
voor. Wees welkom!''
O
Léon Dijkstra was te gast in het
wekelijkse radioprogramma van
de Ondernemer. Via de QR-code
hiernaast is de uitzending te
beluisteren.
Achthoekig
"ïS'i"
Steigerhout
O
GO
donderdag 4 juni 2020
°e)
Hoe maak je het voor hotelgasten interessant om ook in het hotel zelf van alles te doen', is de vraag voor Léon Dijkstra (foto) en zijn medewerkers. foto marco bakker
hebben hun nieuwe indeling
van het terras intussen in
gebruik, met tafels op an
derhalve meter afstand van
elkaar. Hierbij wordt vaak
gerekend op klanten uit een
gezamenlijk huishouden,
omdat die geen afstand van
elkaar hoeven te houden.
De Anderhalve Tafel voor
grotere groepen vrienden
en kennissen is daarop een
belangrijke aanvulling.
Taco: ,,Er zijn ondernemers
die de Anderhalve Tafel tus
sen de kleinere tafels zetten
of een vast deel van het
AMBERHAIVEMETE*
terras ermee inrichten.
Sowieso is deze tafel een
duidelijk statement voor de
gasten. Door het achthoe
kige ontwerp wordt de
ruimte zo goed mogelijk
benut en schuif je de tafels
gemakkelijk aan elkaar voor
zes personen.''
Taco Smit en zijn collega's
hebben niet alleen oog voor
de praktische kant, maar
zeker ook voor het mate
riaal. ,,Het steigerhout
waarvan de tafel is gemaakt
is goed bestand tegen het
weer, zodat hij ook buiten
kan worden gebruikt. Op de
randen wordt bovendien
duidelijk aangegeven waar
je wel of niet kunt zitten en
de brede poten zorgen voor
een automatische afstand,
zodat het personeel nooit
instructies hoeft te geven.''
Smit en zijn collega's
bieden ondernemers twee
opties aan: kopen of
huren. Meer info op
anderhalvetafel.nl