W O weerplaza Italiaanse panzanella 13° 16° 10° 14° 8° 16° 8° 16° 9° A 16 RECEPT WEER Vandaag 15° Morgen Zaterdag Zondag Maandag Vandaag Morgen Zon/maan Waterstanden Weeradvies Kans op regen of een bui 16 13° TONZO WAT ETEN WE VANDAAG? hét kookplatform voor- iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk home- madechefs.nl of Insta- gram @homemade- chefsnl. Eet smakelijk! Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio at Neerslagkans 60% <4>- Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% o"b 4 Em 4 ELa 4 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag WEER IN EUROPA Investeer in de toekomst, verlaag de woonlasten en verhoog het comfort Vanaf 1 juni tijdelijk hogere subsidie op woningisolatie donderdag 4 juni 2020 PC Home Made Chefs is Voor 2 personen - 1 groot rond brood, liefst volkoren of zuurdesem - 2 eetlepels wiite wijnazijn - 1 teen knoflook - half bosje basilicum - 4 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes gesneden - 1 rode ui, in halve ringen - 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt - 2 eetlepels zwarte olijven - 100 gram cherrytomaten - 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt - Bak het brood af en laat afkoelen. Snijd dan een gat in het midden aan de bovenkant en hol het brood voor het grootste deel uit. - Van het zachte brood maak je croutons door ze kleiner te plukken en op een ovenschaal te leggen en te besprenkelen met wat olijfolie. Bak ze in de oven op 180 graden celsius in 5 tot 8 minuten goudbruin. - Maak een basilicumdressing door de witte wijnazijn, knoflook en basilicum te pureren in de keukenmachine. Draai er, terwijl de machine maalt, de 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels zonnebloemolie doorheen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. - Meng voor de salade de rijpe tomaten, rode uienringen, paprikareepjes, kappertjes en zwarte olijven met een deel van de croutons en twee derde deel van de basilicumdressing. - Vul het brood met de salade en garneer het brood met de gehalveerde cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en wat mooie blaadjes basilicum. Serveer er de rest van de dressing apart bij. Tip: Zodra de croutons door de salade gemengd zijn, worden ze zachter en kun je de salade niet lang meer bewaren. Serveer de croutons apart als je de salade langer wilt bewaren. 1^1,(1] Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Zon: A 05:22 21:54 Maan: A 20:17 04:45 Volgende maanfase: Volle maan - 05 juni Rotterdam Zierikz Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen 2 mm Vandaag 3 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 07:52 -216 20:12 -197 Terneuzen 08:18 -229 20:40 -210 Hansweert 08:45 -242 21:06 -224 Roompot buiten 07:35 -161 20:04 -141 Yerseke 09:00 -182 21:28 -161 Krammersluizen West 08:56 -167 21:26 -146 Hoogwater Vlissingen 01:13 216 13:45 239 Terneuzen 01:35 242 14:02 265 Hansweert 02:05 253 14:36 276 Roompot buiten 01:15 158 13:38 182 Yerseke 02:56 175 15:28 199 Krammersluizen West 02:25 156 15:56 176 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG LennertEjjke '@Weerplaza Vandaag heeft bewolking de overhand en verspreid valt af en toe wat regen of een bui. Het wordt maximaal 17 graden bij een matige tot langs de kust vrij krachtige noordwestenwind. Met een stevige westenwind volgt vrijdag een regengebied dat van zuidwest naar noordoost over het land trekt. Later in de middag volgen een aantal buien met soms wat ruimte voor de zon. Het kwik stijgt 's middags naar 15 graden en dat is koel voor begin juni. In het weekend verandert aan de temperatuur niet veel. Het blijft wisselvallig en vooral zaterdag vallen een aantal pittige buien, lokaal met onweer. Zondag schijnt de zon vaker, maar vooral langs de kust vallen een aantal stevige buien. DAGRECORD Hoogst 29,öC in 1985 I Laagst 2,0°C in 1914 GEMIDDELD Minimum 10,TC I Maximum 20,1°C OSKOU PENHAG MÜNCHEN SCAN ME

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 44