W
O weerplaza
Italiaanse
panzanella
13°
16°
10°
14°
8°
16°
8°
16°
9°
A
16 RECEPT WEER
Vandaag
15°
Morgen
Zaterdag
Zondag
Maandag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Kans op regen of
een bui
16
13°
TONZO
WAT ETEN WE VANDAAG?
hét kookplatform voor-
iedereen die van koken
houdt. De lekkerste
kookfilmpjes, recepten
en foodtips. Eigenaar is
24Kitchen-chef Danny
Jansen. Bekijk home-
madechefs.nl of Insta-
gram @homemade-
chefsnl. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
at Neerslagkans 60% <4>- Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 50% Neerslagkans 60%
o"b
4 Em 4 ELa 4
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
WEER IN EUROPA
Investeer in de toekomst,
verlaag de woonlasten en
verhoog het comfort
Vanaf 1 juni
tijdelijk hogere
subsidie op
woningisolatie
donderdag 4 juni 2020
PC
Home Made Chefs is
Voor 2 personen
- 1 groot rond brood, liefst
volkoren of zuurdesem
- 2 eetlepels wiite wijnazijn
- 1 teen knoflook
- half bosje basilicum
- 4 rijpe tomaten, ontveld
en in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 eetlepel kappertjes,
uitgelekt
- 2 eetlepels zwarte olijven
- 100 gram cherrytomaten
- 40 gram Parmezaanse
kaas, geraspt
- Bak het brood af en laat afkoelen. Snijd
dan een gat in het midden aan de
bovenkant en hol het brood voor het
grootste deel uit.
- Van het zachte brood maak je croutons
door ze kleiner te plukken en op een
ovenschaal te leggen en te
besprenkelen met wat olijfolie. Bak ze
in de oven op 180 graden celsius in 5
tot 8 minuten goudbruin.
- Maak een basilicumdressing door de
witte wijnazijn, knoflook en basilicum te
pureren in de keukenmachine. Draai er,
terwijl de machine maalt, de 3
eetlepels olijfolie en 2 eetlepels
zonnebloemolie doorheen. Breng de
dressing op smaak met peper en zout.
- Meng voor de salade de rijpe tomaten,
rode uienringen, paprikareepjes,
kappertjes en zwarte olijven met een
deel van de croutons en twee derde
deel van de basilicumdressing.
- Vul het brood met de salade en
garneer het brood met de gehalveerde
cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas en
wat mooie blaadjes basilicum. Serveer
er de rest van de dressing apart bij.
Tip:
Zodra de croutons door de salade
gemengd zijn, worden ze zachter en kun
je de salade niet lang meer bewaren.
Serveer de croutons apart als je de
salade langer wilt bewaren.
1^1,(1]
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Zon: A 05:22 21:54
Maan: A 20:17 04:45
Volgende maanfase:
Volle maan - 05 juni
Rotterdam
Zierikz
Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
2 mm
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
07:52
-216
20:12
-197
Terneuzen
08:18
-229
20:40
-210
Hansweert
08:45
-242
21:06
-224
Roompot buiten
07:35
-161
20:04
-141
Yerseke
09:00
-182
21:28
-161
Krammersluizen West
08:56
-167
21:26
-146
Hoogwater
Vlissingen
01:13
216
13:45
239
Terneuzen
01:35
242
14:02
265
Hansweert
02:05
253
14:36
276
Roompot buiten
01:15
158
13:38
182
Yerseke
02:56
175
15:28
199
Krammersluizen West
02:25
156
15:56
176
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
LennertEjjke
'@Weerplaza
Vandaag heeft bewolking de
overhand en verspreid valt af en
toe wat regen of een bui. Het wordt
maximaal 17 graden bij een matige
tot langs de kust vrij krachtige
noordwestenwind. Met een stevige
westenwind volgt vrijdag een
regengebied dat van zuidwest naar
noordoost over het land trekt. Later
in de middag volgen een aantal
buien met soms wat ruimte voor de
zon. Het kwik stijgt 's middags naar
15 graden en dat is koel voor begin
juni. In het weekend verandert aan
de temperatuur niet veel. Het blijft
wisselvallig en vooral zaterdag vallen
een aantal pittige buien, lokaal met
onweer. Zondag schijnt de zon vaker,
maar vooral langs de kust vallen een
aantal stevige buien.
DAGRECORD Hoogst 29,öC in 1985 I Laagst 2,0°C in 1914
GEMIDDELD Minimum 10,TC I Maximum 20,1°C
OSKOU
PENHAG
MÜNCHEN
SCAN ME